Bill Gates, Edirne ve Kırklareli’nden 22 bin dönüm tarım arazisi aldı mı?

Dünyanın en zengin insanlarından, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazisi aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Gates’in arazi yatırımlarını gelecekte yaşanacak küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgelere yaptığı ifade ediliyor.

İlimizi ve bölgemizi yakından ilgilendiren ve birkaç gün önce gündeme bomba gibi düşen bir iddia, kafalarda soru işareti bıraktı. İddiada; Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazisi aldığı belirtiliyor.
Üstelik Gates’in Türkiye’de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı, bunun bir kısmının ise Kastamonu’da olduğu söyleniyor. Bill Gates’in arazi yatırımlarını gelecekte yaşanacak küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgelere yaptığı ifade ediliyor.
Peki bu iddialar doğruysa, Bill Gates neden bölgemizden tarım arazisi almayı tercih ediyor?
En önemli sebep olarak; Küresel ısınmada Türkiye’de en az etkilenecek yerler arasında Trakya’da Edirne ve Kırklareli’nin kuzey bölgelerinin gösterilmesi.

Genel olarak Trakya’nın küresel ısınmada en az etkilenecek yerler arasında olacağı belirtiliyor.
Bu çerçevede Bill Gates’in Türkiye’de Edirne, Kırklareli ve Kastamonu dışında küresel ısınmada az etkilenecek illerden de arazi topladığı belirtildi. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Uşak, Zonguldak, Iğdır, Kars, Mardin, Hakkari, Batman, Şırnak, Siirt, Antalya, Isparta, Aydın küresel ısınmada en az etkilenecek iller arasında gösteriliyor.
Microsoft'un kurucusu Amerikalı iş adamı Bill Gates'in, Amerika'da 1 milyon kilometrekare toprağı olduğu belirtiliyor. 132 milyar dolar ile dünyanın en zengin isimlerinden birisi olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Trakya'da on binlerce dönüm arazi aldığı iddia edilirken, Gates’ten bu konuda resmi bir açıklama gelmediği de kaydedildi.
(F. Kurtbayram A1) (Kaynak: Yeniçağ Gazetesi)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Buna inananlara ne denir ? 29 Nisan 2021 Perşembe 09:14:07

    Bu duruma inanan insanlar olmasına daha şaşırıyorum. Had en ütopik haliyle böyle bir şey olduğunu varsaysan bile; alan bir yana toprağını kolaycı para için kim olduğunu bilemdiği bir yerlere satana daha kem gözle bakarım.

  2. 157 ada-adacığımızın yunana peşkeş çekilişine bön bön bakana ne denir?