Bilgin Görevinden Ayrıldı, AK Parti’de Kulisler Isındı

Geçtiğimiz haftanın en sıcak gelişmesi olarak kayda geçen AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin’in görevinden
ayrılmasının ardından AK Parti’de ortam ısındı, kulisler hareketlendi. Bilgin’in ardından ilçe başkanlığı için birçok isim ön plana çıkarken, kimin bu göreve atanacağı ise merak konusu oldu. Seçim sathında ‘daha sert ve aktif bir siyaset’ izleyecek isimler ile çalışmak istediği bilinen Belgin İba’nın Meriç ve Uzunköprü Başkanlıkları için partinin ileri gelenleri başta olmak üzere üyeler ile temaslarını sürdürdüğü öğrenildi.

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin görevinden ‘affını’ istedi. Bilgin partinin bir neferi olarak AK Parti’ye hizmet etmeye devam edeceğini belirterek bir açıklama yayınladı. Bilgin ayrılık açıklamasında, “ 2018 yılının Aralık ayından beridir yürüttüğüm AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı göreviminden bu gün itibari ile aff talebimi, İl Başkanımız Sayın Belgin İba’ya iletmiş bulunmaktayım. 3 yılı aşkın süredir inandığım davada onurlu bir görevi taşıma şerefine nail olmuş Ak Parti’nin bir neferi olarak yürüdüğüm bu yolda almış olduğum bu karar; işlerimin yoğunluğu sebebiyle bir adım geriye çekilmemin kutlu davamıza daha faydalı olacağının yansımasıdır. Ülkemizin bekası için en kritik virajlardan biri olan 2023 hedeflerimiz uğruna Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve O'nun çizdiği yolda, yürüyen milyonlarca gönüllüden biri olarak kalmaya ve bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğim. Bu yolda bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonrada omuz omuza yürüyeceğim tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Saygılarımla…” ifadelerine yer verdi.

BİLGİN’İN ARDINDAN ÜÇ İSİM
ÖN PLANA ÇIKIYOR
Bilgin’in ardından başkanlık için üç isim ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ravalı. Ravalı son günlerde Belediye Başkanı Özlem Becan ile girdiği sert polemikler ile parti içinde yıldızı parlayan isimlerden birisi. Becan’ın belediyede uyguladığı mali ve idari yönetimi sık sık eleştiren Ravalı son olarak temsil giderlerinin kalem kalem açıklanması için yoğun bir kamuoyu oluşturması ile ön plana çıkmıştı. Ravalı’nın bu aktif tavrı ilçe başkanlığı için isminin geçmesine ve parti tabanında sempati kazanmasına neden oldu. Bir diğer ismi se Mutlu Kırman. Gençlik yıllarından bu yana AK Parti içerisinde hemen hemen her kademede görev üstlenen Kırman’ın artık AK Parti ilçe Başkanlığını hak ettiği konusunda yaygın bir görüş hakim. Partinin ‘şahin kanadını’ temsil eden Nedret Akbulut’a da yakın isimler arasında yer alan Kırman’ın başkanlık için isminin geçmesi sürpriz olmadı. Üçüncü isim ise Önder Kuruşar, Kuruşar da Kırman gibi uzun yıllardır parti içerisinde çeşitli kademelerde görev almış bir isim. Son olarak Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevinde bulunan ve anlaşma gereği an itibariyle Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kuruşar, İmam Hatip Mezunları Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de halen sürdürüyor. Kuruşar’ın STK’lardaki aktif roller üstlenmesi seçim döneminde bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Belgin İba’nın sürpriz olmaz ise istişareler sonunda bu iç isimden birisini görevlendirmesi bekleniyor.

SON İHTİMAL İSE ‘AĞABEY FORMÜLÜ’

Son bir ihtimal ise ‘Ağabey Formülü’... Bir diğer iddia üç isim üzerinde bir tasarrufta bulunulmaması halinde ise partide ağırlığı bulunan tecrübeli bir ismin seçim sathında göreve getirilmesi. AK Parti 2023 seçimlerine çok ayrı bir önem atfediyor. Belgin İba’nın parti içerisinde kırılmalara yol açmayacak bir ismi de tercih etmesi ihtimaller arasında. Bunun için ilçede özgül ağırlığı olan partili isimlere teklif götürülebileceği de kulislerde konuşuluyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol