BİZİ BİZ EDEN DUYGULAR

 Gündüzün demini içer içmez gece serince üstümüze o siyah perdesini, günün muhasebesi yapılır çoğu zaman yaşananların ardından.
Yorgunluk bazen yorgan gibi örtse de üstümüzü, düşünceler karanlıkların çok, çok ötesindedir. Bazen, yalnızlığımızı doldurup kadehlere içerken sessizliğin kollarında, dalıp gideriz çok, çok uzaklara. Bazen uzakları yakın eden düşünceler gelip bağdaş kurar bu günün yankılarına.
Ben bilgisayarımın başına geçmiş paylaşırken içimden geçenleri, ansızın çalan telefon, gelen mesajlar alır düşüncelerimden beni.
Yüzlerini görmediğim o tanıdık seslerle geceler yol almaya başlar gündüzlere, emeğimin çiçek açmış duyguları hafif bir gülümseme ile uyanır sabah seherinde.
"Şiirlerinizle hayat buluyorum"
Köşe yazılarınız çok eğitici, süper, gibi gönül okşayan sözler güç verir kalemime.
 Geçenlerde, yolda rastladığım biri önümde saygıyla eğilerek sizi resminizden tanıdım, siz o, heyecanla beklediğim köşe yazılarının sahibisiniz, sakın ama sakın vazgeçmeyen sizleri severek okuyoruz demesi hoşuma gitmedi desem yalan olur. Kimliğini bilmesem de o bir vatandaştı ve özgürce fikirlerini bildirip önümde yeniden saygıyla eğilip gitse de, bende yarattığı heyecan sürüyordu. Bir emeğe saygı duymak, verilen emeklerin çiçeklenmesine yol açar. Kim ne iş yaparsa yapsın, hizmetimiz bu ülkeye, çok sevdiğimiz vatanadır.
Bu durum karşısında, hepimiz hepimizin yaptığı işe saygıyla yaklaşmalı kimse kimsenin yaptığı işi hor görmemeli, çünkü sevgi ile yapılan her şey güzeldir diye düşünüyorum. Her sabah kahvaltı masamıza gelen sıcak ekmeğin soframıza gelene kadar nice işlemlerden geçerek, ne kadar emek teri ile yoğrulduğunu unutmamak gerekir.
Bir ayakkabıcı, bir temizlikçi, bir çiftçi, ressam, öğretmen, asker veya şair, yazar, kim olursa olsun, verdiği emekler bizim içindir. Özellikle sağlığımızla ilgili emek verenleri asla unutmamalıyız, sağlık olmayınca hiçbir şeyin olmayacağını, olamayacağını da hepimiz anlarız en ufak bir rahatsızlığa kapılınca.
Bunlar çok güzel düşünceler, sadece kalemle anmak değil her zaman saygı duyulması gereken şeyler.
Zaten sevgi emek değil midir, emekle yoğrulmayan hiçbir duygu uzun ömürlü olamaz.
Emek güneştir dünyaya ışık tutan, sıcacık duygudur gönülleri ısıtan.
Emek yolumuzda top, top çiçek, toprağa ekilen tohumdur, emektir bayrağımızda her an denizlerce dalgalanan.
Emeğin olmadığı yerde en yüce duygular bile kökleri havada bir ağaca benzer.
Emeğimizin çiçeğini sevdiklerimize gururla sunabilmek bizi biz eden duyguların başında gelir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol