BIZ IÇIMIZDEN KIS TUTALIMDA, YAZ ÇIKARSA BAHTIMIZA

Iktidar da bulunan AKP hükümetinin Il Baskani Sayin ibrikçi' nin Kirklareli kamuoyuna yapmis oldugu bir beyanatini gazetede okudugum da, yillardan beri ikamet ettigim Kirklareli' ye söyle bir bakis daha attim. Acaba benim görmedigim bir degisiklik oldu da ben mi gözümden kaçirdim diye... Derler ya, görmek ile bakmak farkli seylerdir Anlattiklari ile çizmis oldugu o pembe tabloyu bir türlü göremedigim için, o satir aralarinda ki bosluklari kendi fikrimce sizlerle paylasmak istedim. Belki sizler bu anlatilanlarin veya yapilanlarin bir gerçeklik payini sezer, yanindan geçer veya benim göremediklerimi sizler görmüs olabilirsiniz. Ben göremedim. Keske bunlar bir an önce olsa da, Kirklareli refah seviyesi daha yüksek bir vilayet haline dönüsse. Bu hepimizin, Kirklareli'nde yasayan ve Kirklareli'ni seven her bireyin olmasini istedigi seylerdir. Zamanla olacaktir ama beyan edildigi gibi kisa bir süre içinde degil. Ama olacaktir...
AKP hükümetinin iktidara geldiginle Kirklareli'nde baslayipta devam eden bir yatirim var mi.? Yoksa, devraldiklari daha önceden baslatilmis isleri mi tamamlamaya çalisiyor. O zaman, AKP hükümeti Kirklareli'ne çok sey kazandirdi söylevi çok abartili degil mi. ? Bunu devraldiklarimizi tamamlamaya çalisiyoruz desek daha iyi anlasilmaz mi ? kaldi ki devlet yönetimlerinde devamlilik ilkesi esastir.
Babaeski- Kirklareli Duble yol yapimi yakinda bitip Dereköy hudut kapisina kadar giderek sehrimize avantaj saglayacak konusuna gelince, ne gibi avantaj diye insan merak ediyor. Acaba Dereköy sinir kapisi da, sadece giris ve çikis kapisi degil de, ticari faaliyetlere açik bir sinir kapisi haline ne zaman getirilecek? Kirklareli Sinir ticaretine açik serbest bölge haline ne zaman dönüsecek ? Eger ki, AKP hükümetinin Kirklareli il Baskani, yolun Kirklareli'ne saglayacagi avantajlari bunlari yapacaklarini düsünerek söylüyorsa ona bir diyecegim yok o zaman.
Kendilerine tesekkür etmek boynumun borcu olur. Ama görünürde böyle bir sey de yok.
Yine sayin Baskan, Organize Sanayi 2. Etabi günden güne gelismeye basladi diye bir beyan da bulunmuslar. Düsündüm de, acaba yeni yeni, fabrikalar geldi de Organize Sanayisinde yer mi kalmadi. O kadar büyük yatirimlar varsa, Kirklareli'nde bu görünen issizlik ne? sehrimizin Yeni konut projeleri ile cazibe merkezi haline gelmesi konusuna da bir anlam veremedim. Nasil olacagi konusunda halkimizin biraz daha aydinlatilmasinda fayda var. Yeni is olanaklari olmazsa,konutlar bos kalir. insanlar para kazanmadan konut parasini nasil ödeyecekler. Yazik olur yatirimlara demekten kendimi alamiyorum.
Sayin Baskan ibrikçi, Dogal gaz,önümüzdeki yaz kullanima hazir demis. Hangi önümüz de ki yaz diye sormak lâzim. Alt yapi hazirliklari bile yapilmamis bir isten bahsediyor. Biz iki sene deyelim de, daha erken olursa tesekkür ederiz. Eger ki Dogal gaz Kirklareli'ne gelecek diye söylüyorsa zaten Kirklareli'ne dogal gaz gelmisti.
iki kilometre yakinimizdan geçiyor. Ama bir türlü Kirklareli'ne gelemedi. O gelene kadar biz tüp gaza devam edelim. Önümüzde ki yazlar bitmez nasil olsa.
Sayin Baskan ibrikçi, Kendilerine yapilan Üniversite elestirisinin haksiz oldugunu söylemis. Ne söyleyeyim bilmiyorum kendi açisindan hakli herhalde. Ama Kirklareli halki bence sunu düsünmeyecek mi. iktidarda bulunan, en büyük parti konumunda olan, hatta kanunlari bile degistirebilecek bir güce sahip olan bir hükümet partisinin il Baskani halka aglasmaya hakki yoktur. Halk lâfa degil, icraatlara bakar. Altyapi noksanliklarina gelince, onu halletmek iktidarda bulunan hükümete, dolayisiyla onu temsil eden sizlere düser. Kirklareli, bugün için üniversiteye sahip bulunan bir çok vilayetten önce Üniversiteyi hak etmis bir vilayettir. Ama nedense her gelen sadece vaat etmis ama icraatta hiçbir sey yapmamistir. Konut talepleri projeleri ile Kirklareli'ni cazibe merkezi haline getirilmesi yerine Üniversiteyi Kirklareli'ne kurarak, Organize sanayisine büyük firmalarin yatirim yapma olanaklari saglayarak Kirklareli'nin cazibesini arttirma yoluna gidebilirseniz daha iyi olur kanisindayim.
Yazimi burada sonlandirirken, sürç-i lisan eylediysem af ola. Hakikati konusmak ve paylasmak dogru olanidir. Saygilarimla
email ermanulusoy@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol