BIZE NELER OLUYOR..?

Nasil, böylesine umursamaz, her seye riza gösteren, kadere boyun egen bir toplum haline dönüstürüldük?
Reflekslerini kaybetmis, omurgasiz, bir et yigini gibi olduk.
Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaslarinin, padisahlik ve hilafeti yikarak bizlere armagan ettikleri Laik Cumhuriyet rejiminin temel taslarini olusturan degerlere, böylesine pervazsiz, kendini bilmez kisilerce lâf söylenmesine, onlarin birer birer, ortadan kaldirilmak istenmesine nasil seyirci kalabiliyoruz?
Lâik Cumhuriyetimizi, Atatürkçü düsünce ve inkilâplarini, devletimizin toprak bütünlügünü, ülkenin içten ve distan gelecek her hangi bir tehlikeye karsi koruyuculugunu üstlenmis ve bunu her firsatta da korumaya kararli oldugunu göstermis bulunan Türk Silahli Kuvvetlerine karsi yapilan her türlü karalama kampanyalarina karsi, nasil oluyor da bizler toplum olarak tepki göstermeden kalabiliyoruz?
Ülkemize gelip, Olli Rehn ve Kretschmer istedikleri gibi konusuyorlar. Sanki bir sömürge ülkesi gibi olduk.
Eger olarin güdümünde yasayacaksak o zaman kurtulus savasini niçin yaptik.?
Kimlere karsi yaptik.?
Ülkemizi istila etmek isteyen, Yunanlilar, italyanlar, ingilizler, Fransizlar degil miydi?
O zamanlarda mandacilik zihniyetinde olanlar vardi.
Bizler kendimizi yönetmekten aciz miyiz ki, kendimize, milletimize güvenmiyoruz. Kendimizi bir baska devletin hamiligi altina aldirmaya çalisiyoruz.
Oysa, Mustafa Kemal Atatürk, onun yakin silah arkadaslari ve bu vatana düsman çizmesi ayak basmamasi için canlarini ve kanlarini dökmüs bulunan aziz sehitlerimiz ve basimizin her zaman taci olan gazilerimiz bunu böyle düsünmüyorlardi. isteselerdi o zaman daha Amerikan, ingiliz, Fransiz mandasina girerlerdi. Ama öyle yapmadilar. Onurlu, bagimsiz, bir Türkiye Cumhuriyetinin temellerini attilar. Çünkü Türk Ulusuna bu yakisirdi. Bir sömürge olmak, bir müstemleke gibi yönetilmek Türk'ün tarihinde yer almamisti.
Aydin diye geçinen bazi zihniyetlerin, bazi Ali Kemal'lerin ortaya çiktigi su son günlerde, neredeyse Türk olmayi söylemenin vatan hainligine es deger sayilacagini anlatmaya ve yazmaya çalistiklarina tanik oluyoruz. Bunlarin, Cumhuriyetin kurulusunun ilk yillarindaki mandaci zihniyeti güdenlerden hiçbir farki yok aslinda.
Onlar,bu memleketin bütünlügüne, rejimine, Atatürk inkilâplarina karsi olan, disardan yönetilen ve nemalanan kimseler olduklarini bildigimiz halde onlara neden milletçe tepki veremiyoruz.?
Neler oluyor bize? Vatan, millet, bayrak sevgimize ne oldu?
simdi birlik ve dirlik içinde olmak zorundayiz. Gelecekte çocuklarimiza bagimsiz bir ülke, onurlu bir isim birakmak için. Türk olmaktan onur duyalim. Büyük ve köklü bir ulus oldugumuzu unutmayalim. Üç bes tane çapulcuya meydani birakmayalim.
Ne mutlu Türküm diyene.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol