BİR YIL DAHA

Günler haftaları,haftalar ayları,aylar yılları kovalarken bir yılı daha ardımızda bıraktık,eski yılın muhasebesini yapacak olursak eğer,bir çoğumuzun  dilinden derin ah..lar dökülecektir geçmişin izlerinden.
İyi si mi yeni yılı yeni bir başlangıç olarak kabul edip geçen yıldan dilimizdeki o derin ağları yarınların umuduna bağlayalım.
Zaten yeni yıl, yeni başlangıçlar, yeni umutlar vadedendir insanoğluna.
Dertlerimize çare bulmaya, acılara şifa olmaya, başaramadıklarımı yeniden denemeye yeni bir fırsattır herkesin önünde.
Yeni yıl yeniliğin, insanlığın bayramıdır.
Bebeğimiz dünyaya gelir, yeni bir ev, yeni bir iş, yeni bir araba hep kutlanır insanlar arasında değil mi?
Gelenekler, görenekler ayrı, ayrı olsa da, yarınlara umudu hep aynidir.
Ayrı, ayrı amaçlarla dualar edilir, dün başaramadıklarımızı yarınların bahçesine ekeriz.
Nice güzel dilekler dilenir, nice umutlar yeşillerle, allarla süslenir.
Bazen dönüp ardımıza baktığımızda nelere imza atığımızı, neleri bilmeden kaybettiğimizi görünce ya hüzünlenir ya da, dudaklarımızın ucundan beliren hafif bir gülümsemedir geride bıraktıklarımız.
Artık gerilerde bıraktığımız 2013 yılı da sanki gülerek veda ediyor bizlere takvimlerin ardından.
Çünkü o bize biz de ona imzamızı atmış bulunuyoruz. Biz derken KIRKLAERİ KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ’ İNDEN söz ediyorum.
14 yıldan beri var olan ve 8 yıldan beri dernek olarak var olan bu topluluğun 2005 yılından beri bir amacı vardı.
Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneğinin çatısı altında Kirlareli antolojisine bir imza atmak. Uzun çalışmalar sonrasında Derneğimizin çok değerli Başkan’ı Erman Ulusoy’un verdiği bin bir emek ve Kırklareli Valiliğinin, Kültür Müdürlüğünün katkılarıyla 256 sayfalık KIRKLARELİ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ çalışmaları sona erdi ve2013y. 30 Kasımında okuyucularıyla buluştu.
Antolojinin törenle dağıtıldığı o günde arkadaşlarımın yüzlerinde ki tebessümleri anlatmak hiç kolay değil, her biri ayrı bir mutlulukla göklerde uçuyorlardı sanki.
Bu antoloji bizi biz olarak koymuştu ortaya, ellerimizin yüreklerde kilitlendiğini gördüm, kabuğunu kırmakta güçlük çekerek bu günlere gelenlerin suskun bakışları bileküller altında kor gibiydi o günün heyecanı, ufukları sarmış bulutlardan süzülen mutluluk yağmuruydu. Tüm bu güzellikleri yaratmak için emeği geçenlere en kalbi duygular sunarken, bizlerin yanında olan varlıkları ile bizleri onurlandıran Sayın Vali yardımcınız Erhan Türker bey’ her zaman yanımızda olarak verdikleri manevi desteklere sonsuz teşekkürler ederim Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği adına.
Eski 2013 yılını gülerek uğurlarken, 2014 yılını sevgiyle kucakladık, mutlu, umutlu, sevgi yüklü ve barış dolu bir yıl olması dileklerimle.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol