BİR YAZ HATIRASI

Televizyon kanallarında haberler, gazeteler, dergiler şok edici haberlerle dolup taşsa da bu haberin şoku bir başka.
Söz konusu birkaç öğretmen arkadaşın aileleri ile birlikte bu yaz tatilinde felekten birkaç saat çalıp eğlenmiş olmalarıdır.
Doğanın yeşil kolları arasında yerler, içerler, gülerler oynarlar ve bu anı ölümsüzleştirmek için cep telefonlarında saklarlar.
Bir gün arkadaşlardan biri resmi internette paylaşır ve olanlar ondan sonra olur.
İsmini vermeyen bir gazeteci arkadaş bunu gazetesinde resimle birlikte haber yapınca birkaç saatlik masum bir eğlence bambaşka boyutlara ulaşarak sürülür Milli Eğitim Bakanlığının önüne.
Bu öğretmen hanımlar hakkında hemen soruşturma açıldığını duyunca, ne kadar adaletsiz bir dünyada yaşadığımıza bir kez daha inandım.
Herkeslerin gözü önünde sokaklarda insanları vurup kaçıyorlar, milleti soyulmuş soğandan beter edenler, sokaklarda şiddete uğrayan çocuklar, kadınlar, hastanede hizmet verirken dövülen, öldürülen doktorlar, her gün şiddetle yüzyüze gelen sağlık personelleri, kocasından dayak yiyen milletvekilleri, namus temizleme niyetine kız kardeşlerini kurşuna dizen reşit sayılmayan oğlanlar, töre adına diri diri toprağa gömülen gencecik daha çocuk yaşta kızlar, sokak magandalarına kurban gidenler, maç galibiyetlerinde çekilen silahlara hedef olanlar dururken bir başka insanların özgürlüğüne saldırılıyor piknikte içki içtiler diye, hem de eşleri de yanlarında iken.
Ne kadar acı bir tablo, sanki yirmi birinci yüz yılın dışında yaşıyoruz.
Bu kadar insani bir davranışa böylesine bir tepkiye taş devrindekiler bile güler vallahiii.
Belli ki kimileri kimilerine şirinlik yapmak istiyor olmaları çok boş çabalar.
Kimileri çoktan söz verdiler kimselerin özeline karışmayacaklarına.
Gazetecilik netlik ve mertlik ister, ona buna şirinlikle olmaz bu işler, böylesi alçakça davranışlara başvurmak kişinin kirli amaçlarını ortaya koysa da,  bencillik gözlere takılmış bir aynadır, nereye bakarsa baksın ondan başka yönü görmesi mümkün olamaz.
Allah herkesi bencillikten ve bencillerden korusun.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol