BIRDE SU EGOISTLER DE OLMASA...

Kirklareli vilayeti huzur, sükunet ve güvenlik açisindan diger illere göre ilk siralarda yer alir. Bunun da sebebi de burada yasayan insanlarin, sevecen, hosgörü sahibi ve kültür düzeylerinin yüksek olmasindan ileri gelmektedir. Tabii ki bu arada vilayetimizde görev yapan güvenlik güçlerinin de bunda payi oldugunu unutmamak gerekir. Ama sunu da unutmamak gerekir ki asayisin en iyi saglanabildigi toplum, o toplum içersinde yer alan insanlarin birbirlerine göstermis olduklari saygi, sevgi ve hosgörü ve kültür ile kaimdir. Bunlari yitirmis olan bir toplumda da, huzur, sükûnet ve asayisten de bahsedilemez.
Kirklareli'nin böyle huzurlu ve güvenli bir yapiya sahip olmasi, burada yasayan veya yasamak isteyen herkes için büyük bir sanstir. Bu huzur, sükunet ve güvenli ortamin bozulmasina burada yasayan insanlar olarak bizlerinde müsaade etmememiz gerekir. Bunu söylerken, asayisi biz Kirklareli halki olarak yapalim anlaminda söylemiyorum, bundan kimse kendine görev çikartmaya kalkmasin. Kirklareli'nin, sükunet ve iç huzurunu bozacak her hangi bir olay karsisinda kayitsiz kalmayip, asayisi saglamakla görevli bulunan güvenlik güçlerimize o olayla ilgili bir çagri da bulunmak veya bilgi vermek o vakanin önlenmesine yeterli olacaktir.
Eger ki, bana dokunmayan yilan bin yasasin diye düsüncesindeyseniz bilin ki o yilan deliginden çikip sizi de bir gün sokacak veya sokmaya çalisacaktir. En azindan huzursuz edecektir.
Kirklareli'nden baska bir yere gittigimiz zaman veya çesitli vesilelerle Kirklareli'nin konusu açildiginda övünerek anlattigimiz, Kirklareli'nin sükunet, huzur dolu yasanacak bir yer oldugu degil mi ? Bayanlarimizin bile gecenin geç vakitlerde yanlarinda esleri olmadan bir yerden bir yere korkmadan ve huzurlu bir sekilde gidebildiklerini belki de çogunuz konusmalarinizda dile getirmissinizdir. Bunlari anlattiginiz zaman, çevrenizde huzur ve sükunete hasret kalan insanlar varsa "keske bizim yasadigimiz yerde böyle sakin ve huzurlu olsa" diye sizin anlattiklariniza karsilik vermek zorunda kalirlar. O zaman, bir kere daha Kirklarelili olmanin ve böyle huzurlu bir yerde yasamanin kiymetini ve gururunu kendinizde hissedersiniz.
Yalniz, son zamanlarda ne hikmetse bazi kendini bilmezler yapmis olduklari hareket ve eylemlerle huzur ortamini ve sükûneti bozmaya çalismaktalar.
Sungurbey Caddesi, Walldrof Caddesi, Eriklice Caddesi, gecenin belli bir vaktinden sonra kafayi çekenlerin, veya çekmis olanlarin nara attigi veya arabasinin teybini sonuna kadar açip,ara sirada ani frenine basip bagirttiran, son derece tehlikeli ve hizli araba süren ralli düskünlerinin mekani haline gelmeye basladi. Tabii ki bu tür eylemlerde bu civarlarda yasayan çevre sakinlerinin huzursuz olmalarina, tedirgin olmalarina neden olusturmaya basladi. Gecenin geç vakitlerinde insanlar uykularindan uyanip balkonlara, pencerelere çikarak bunlara tepki vermeye çalissalar da, bu eylemleri yapan kisiler sanki kendilerine bir seyirci kitlesi bulmus edasiyla ve umursamazlikla daha da ileri giden tavirlar sergilemeye devam ediyorlar. Ne yapmak istedikleri veya neyi ispatlamak istedikleri meçhul olan bu kisiler, yasadiklari topluma büyük bir saygisizlik yaptiklarinin farkinda degiller herhalde. Gecenin karanligini firsat bilip, nasil olsa bizi bu karanlikta kimse tanimaz düsüncesinde hareket ederek kendi egoistliklerini tatmin etmek için baskalarini huzursuz etmekten bile kaçinmayan bu insanlara acimaktan baska bir sey gelmiyor elimizden.
Kirklareli'nin bu yöresinde yasayan çevre sakinlerinin huzur ve sükuneti açisindan, asayisten sorumlu emniyet mensuplarimizin bu caddelerde bundan böyle daha siki bir sekilde kontrollere giriseceginden ve gereken tedbirleri alacagindan, burada ki çevre sakinlerinin eski huzurlu ortamlarina dönmesini saglayacagindan eminim. Saygilarimla.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol