Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’dan, Kırklareli AK Parti ailesine eğitim

Adalet ve Kalkınma Partisi yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Beyoğlu’nun deneyimli Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın engin tecrübelerinden yararlanan AK Parti Kırklareli ailesi, 9 Şubat Cumartesi günü ilimiz Cazibe Merkezinde düzenlenen “Yerel seçim yolunda yerinde eğitim modeli” başlıklı seminere katıldılar. Eğitim seminerine; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Belediye Başkan adayı Burak Süzülmüş, İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Kadın Kolları İl Başkanı Aslı Karakahya, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Belediye Başkan adayları ve partililer katılım gösterdiler.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Geniş bir eğitim seferberliği başlattık. Birçok vilayette gerçekleşen bu çalışma için ben de Kırklareli ve Edirne’ye geldim. Bu iki şehirde de AK Parti Belediyeciliğine olan talep tavan yapmış durumda. Gördüğümüz şu ki; Teşkilatlarımız çok güçlü. Heyecanlı ve istekliler. İnşallah 31 Mart seçimleri Kırklareli’ne bu anlamda iyi şeyler getirecek diye düşünüyorum. Arkadaşlarımı sonuna kadar destekliyorum ve başarılar diliyorum” dedi.
Programın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Alper Çiler gerçekleştirdi. “31 Mart’ta Belediye’yi almaya hazır mıyız?” diyerek konuşmasına başlayan Çiler şunları kaydetti; “Üç dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir büyüğümüz Ahmet Bey. Kendisi bugün bizlere tecrübelerini aktaracaklar. Yaklaşık 52 günümüz kaldı. 2014’te direkten döndük, inşallah bu dönem golü atacağız. Herkesten ödünç oy isteyeceğiz. Kırklareli’ne, insanlarımıza güzel hizmetler gelsin diye isteyeceğiz bu oyları. AK Parti zaten Belediyecilikte marka haline geldi. Ve en genç Belediye Başkan adayımız Burak Süzülmüş de hizmet için hazır. İnşallah birlik beraberlik içerisinde başaracağız. Burak Süzülmüş kardeşimin şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugüne kadar birçok seçim görmüş, geçirmiş bir teşkilatla birlikte çalışacak. Bildiğiniz gibi ülkemizde genelinde bir Cumhur ittifakı söz konusu. Bizler de bu ittifakın ilimizde gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü istiyoruz ki Kırklareli kazansın. Mevcut Belediyeciliği görüyorsunuz. Yapılmayanlar ortada. İnşallah Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Kırklareli’nin makus talihini değiştireceğiz.”
AK Parti Kırklareli Belediye Başkan adayı Burak Süzülmüş ise yaptığı kısa konuşmada, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı örnek göstererek; “Allah bana da Ahmet Başkanım gibi üç dönem Belediye Başkanlığı yapmayı, daha sonra da onun gibi teşkilatlara eğitimler vermeyi nasip etsin” dedi.
Ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz kürsüye davet edildi. Minsolmaz konuşmasında şunları aktardı; “AK Parti sadece kazanmayı değil, kazandıktan sonra da neler yapılacağı konusunda hazırlıklı olmayı önemseyen bir partidir. Bu anlamda yoğun programına rağmen bizleri kırmayıp buralara kadar gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a şükranlarımı sunuyorum.
Genç bir belediye başkan adayımız var, Teşkilatımız hazırlıklı. İnşallah Belediye’yi almak için çok uygun bir zemin var ilimizde. Geçtiğimiz sürece sadece bir Belediye Başkanlığı seçimi dersek eksik kalırız. 16 yıllık AK Parti serüveninde girdiğimiz 14 seçimden de birinci çıkmış bir partiyiz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı. Ama bu 16 yıl güllük gülistanlık geçmedi. Kapatma davaları gördük, 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. Son olarak ekonomiyle bizi çökertmeye çalıştılar. İşte gittiğimiz yerlerde bu 16 yıllık süreçte, tüm engellemelere rağmen hangi koşullarda hizmet verdiğimizi de anlatmamız gerekiyor. Mesele bir Belediyeyi fazla almak ya da oy meselesi değildir. Yoksa elbette AK Parti yine birinci olarak bu seçimlerden çıkacaktır. Hepimizin daha fazla Belediye Başkanı çıkarma, daha fazla Belediye Meclis üyesi, İl Genel Meclis üyesi çıkarma çabaları olacaktır. Ancak ortak ülkümüz; “Biz bu tekerleği bu tümsekten atlatmak zorundayız” olmalıdır. O yüzden bir gün eksiltmeden çok çalışmamız gerekiyor.”
Son olarak Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise eğitim öncesi yaptığı konuşmada salonun kalabalık olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; “Hepinizin Kırklareli Belediyesi’ni alma heyecanını yüzlerinizden görüyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. İnsanların yüzlerinde güzelliklerinin yansıması vardır. Bu enerjiden ben de çok etkilendim. Zafer Kırklareli’nin ve AK Parti’nindir. Edirne’de ve Kırklareli’nde maalesef iflas etmiş bir Belediyecilik var. Türkiye aldı başını gidiyor. O kadar güzel ve yeni vilayetlerimiz var ki. Kırklareli Avrupa’nın, İstanbul’un hemen yanı başında bulunmasına rağmen maalesef gelişememiş.
Dolayısıyla, vatanımız için, toprağımız için, Kırklareli için vakit; AK Parti vaktidir. Hem üzgünüm, hem de umutluyum. Üzgünüm; hiçbir şey yok. Umutluyum; Çok iti kadrolarımız var. AK Parti şeytanın bacağını kıracak ve Kırklareli’ni AK Parti Belediyeciliğe kavuşturacak diyorum.”
Seminer daha sonra Demircan’ın partililere verdiği eğitim ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ak parti olarak adaylar en erken sizlerde açıklandı fakat ortada yoksunuz. İki aydan az bir zaman var ve siz bunu değerlendirmekten imtina eder gibi çok yavaş davranıyorsunuz. Nasıl anlatacaksınız kendinizi ? Salonlarda kendinizi eğliyorsunuz da oy verecek olan halk.

  2. kalmadı farkları bayların 11 Şubat 2019 Pazartesi 17:42:51

    Her seçimde farklı partiye oy verip seçtiği partinin icraatlarını görende "hay kırılaydı ellerim yine yanlış partiye oy verdim!" diye yakınırmış Mark Twain.

  3. bir yanlış bin pişman 11 Şubat 2019 Pazartesi 17:53:19

    "Korkma beslediğin kaplanın seni yemesinden; süt verdiğin yılanın zehirlemesinden; kork seçtiğin yanlışın dünyanı cehennem etmesinden."

  4. Bir yanlış hiç pişman 12 Şubat 2019 Salı 12:49:48

    Kırklareli seçimleriyle hep pişman oldu ama ideolojik yaklaşımları sebebiyle yalnışa bile bile oy vermekten çekinmedi.