"Beyinsiz Adam" Öğrencilere güvenli internet kullanımını anlattı

Kırklareli Halk Eğitim merkezi toplantı salonunda lise öğrencilerinden oluşan gruba Kırklareli Gençlik Merkezi yetkilileri tarafından sosyal medya ve güvenli internet kullanımı hakkında seminer düzenlendi.

Seminere Twitter fenomeni olan ve aynı zamanda Star Gazetesi köşe yazarı Hakim Türkmen (@beyinsizadam) konuşmacı olarak katıldı.
Program 15.30'da, Kırklareli Gençlik Merkezi Halk Oyunları grubunun dans gösterisi ile başladı. Ardından Gençlik Merkezi İl Müdürü Mustafa Yıldız'ın konuşması ile devam etti. Yıldız konuşmasında, çağımızın iletişim çağı olduğuna değinerek sosyal medyanın dikkatli ve bilinçli kullanılması gerektiğini söyledi. Yıldız, Sosyal medya uzmanı olan Hakim Türkmen'i dikkatli dinlemelerinin kendilerine faydalı olacağını öğrencilere bildirdi.
Ardından Gençlik İl Müdürlüğünün bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerinden oluşan bir slayt gösterisi öğrencilere sunuldu. Slayt gösterisinin ardından mikrofonu Hakim Türkmen nam-ı değer "beyinsizadam" aldı ve öğrencilere bir videoyla kendini tanıttı. Hakim Türkmen kendi geçtiği yolları anlatarak öğrencilere sosyal medyayı kullanırken nelere dikkat etmeleri hakkında önemli bilgiler verdi. Türkmen öğrencilere Facebook ve Twitterda paylaştıklarına dikkat etmeleri gerektiğini paylaştıklarının silinse de sitede kaldığını belirtti. Ayrıca, sosyal medyaya yazdıkları entrylerin herkes tarafından görüldüğünü bunu balkona çıkıp bağırmak gibi bir şey olduğunu belirtti. Öğrencilerin büyük bir ilgiyle ve dikkatle dinlediği Hakim Türkmen İlimizde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sahneyi yerel sanatçılarımızdan Berkay ve Uğur'a teslim etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol