"Beşiktaş'ın Vodafone Arena bile tamamlandı, bizim stat ne alemde?"

20 bin 500 tonun üzerinde demir kullanılan, 120 bin metreküp beton ve 94 bin 500 metrekare şap dökülen, çim saha altında ise yaklaşık 6 bin metreküp filtreli mıcır kullanılan Beşiktaş'ın Arena Stadyumu bitme noktasına geldi, bizim şehir stadımızdan hala ses yok…
Herkesin umutlarının tükendiği bir noktada çalışmaların hızlanmasıyla birlikte 6 ayda yeni yüzüne kavuşan ve 8 Milyon TL'lik bütçe ile Kırklareli'nin eşsiz yapılarından birisi olması planlanan Kırklareli Atatürk Stadyumu'nun ne zaman sonlanacağı bir kez daha gündeme geldi.
Taraftar, yapılan hiçbir açıklamaya güvenlerinin olmadığını, Beşiktaş'ın stadının bitme noktasına geldiğini, bizim stadın ise hala bitmediğini söyledi.
29 Ekim'de
açılması planlanıyor
Yüzlerce milyon TL harcanarak yapılan ve bizim stadımızın "Bakım, onarım ve yenileme" çalışmalarından sonra başlayan Vodafone Arena'nın, 29 Ekim'e yetişmesi planlanıyor. Kırklarelili vatandaşların ise yıllardır beklediği Atatürk Stadyumu'ndaki çalışmalarda henüz kesin bir bilgi yok. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can'ın "24 Ekim'de evimizde oynayacağımızın sözünü aldık" açıklamasının ardından, stadyumdaki çalışmaların yavaş gittiğini düşünen taraftarlar, buna çok fazla ihtimal vermediğini belirtiyorlar.
"Belki de bir yanlış vardır"
Taraftarlar, Vodafone Arena'ya göre çok daha küçük olmasına rağmen, Kırklareli Atatürk Stadyumu'nun nasıl olup da bitmediğinin altını çizerek; "Beşiktaş'ın stadyumu ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilmiyoruz. Bir tarafta yüzlerce milyon harcanarak yapılan Vodafone Arena, diğer tarafta bakım, onarım ve yenileme çalışmaları hala devam eden Kırklareli Atatürk Stadyumu. Nasıl oluyor da bizim küçücük stadımız, bu dev stadyumdan önce tamamlanamıyor? Nerede yanlış yapılıyor? Bütçesi ayrılan, ihalesi yapılan, malzemeleri tamamlanan, projesi hazır olan, nereye ne yapılacağı belli olan bir stadyumda çalışmalar nasıl oluyor da bu kadar yavaş ilerliyor? Bizim taraftarlar olarak tek merak ettiğimiz konu budur."
"Sonra herkes
tepki gösteriyor"
"Yok efendim takımımız kötü gidiyor, yok efendim takımımızın geleceği parlak değil. Ama kimse sorgulamıyor bu takım niye bu halde? Yıllardır taraftarından uzak olan, evinde oynadığı maçlarda daha fazla rakip takım seyircisi bulunan, destek almayan bir takımın ne gibi bir başarı elde etmesini bekleyebiliriz ki? Kaldı ki taraftarının %90'ı maçı takip etmeye gidemiyorken. Eleştirebilmek için ilk önce imkanları sunmak lazım. Destek olmak lazım. Ancak ondan sonra eleştirebiliriz, o zaman başarısız olduklarında siz ne yapıyorsunuz diye sorgulayabiliriz. Ortada destek yok, stadyum yok, taraftar maçlara gidemiyor ama biz hala başarı bekliyoruz. Üstelik bu takım 5 sezondur ard arda 2. Ligde mücadele etme hakkını kazanmışken… Bizce bunun sorgulanması gerekiyor."
İşte Kırklarelispor taraftarının sorguladığı, nasıl olduğuna anlam veremediği iki stadyum arasındaki uçurumlar…
Kırklareli Atatürk
Stadyumu özellikleri
Seyirci Kapasitesi: 4 binden az
Otopark: Yok
Bitmesi planlanan tarih: Bilinmiyor
Vodafone Arena
Stadyumu özellikleri
Tamamı kapalı tribünler, C90 görüş açısı, Açılır kapanır koltuklar, Alttan ısınma, İki kat tribün yapısı, Kapalı ve açık otopark, Loca-VİP tribün.
Koltuk kapasitesi: 41.903
Loca sayısı: 147
Loca koltuk toplam sayısı: 1903
VIP koltuk sayısı: 2100
Otopark kapasitesi: 600 araç
Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu + 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk).
Bitmesi planlanan tarih: 29 Ekim 2015
Varın gerisini siz düşünün…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol