Berberler Odası’nda bayrak değişimi

Kırklareli Berberler ve Kuaförler Odası’nda bayrak değişimi oldu. 3 adayın yarıştığı genel kurulda Çiğdem Karagöz 13 oy, Kurtuluş Karakahya 78 oy aldı. Odanın yeni başkanı ise 88 oy alan Hamit Yeşilfidan oldu. Yeşilfidan dilek ve temenniler kısmında yaptığı konuşmada öncelikli hedeflerini, zor durumda olan üyelerin sıkıntılarına gidermeye odaklanmak olarak ifade etti.

Kırklareli Berberler ve Kuaförler Odası Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulu, 18 Mart Pazar günü Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu genel kurula, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, oda üyeleri ve yakınları iştirak etti. 198 üyeye sahip odanın 3 listenin yarıştığı genel kurulunda; Hamit Yeşilfidan, Kurtuluş Karakahya ve Çiğdem Karagöz başkanlık için mücadele verdi.
Divan Kurulu’nun teşekkülünün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve gündem devam etti. Divan Başkanı Ali Fuat Şeker, yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço gelir-gider hesaplarının okunması, tahmini bütçe ve çalışma raporu gibi gündem maddelerinin sırasıyla okunmasını yönetti.
Gündem devam ederken genel kurula; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi katılım gösterdi.
Gündemin sonunda Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkan Vekili, aynı zamanda Tekirdağ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı olan Mustafa Kahraman konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kahraman 27 yıldır arkadaş olduğu mevcut başkan Fahrettin Ayar’ı bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Sonrasında eski bir erkek kuaförü olan ve İyi Parti Kırklareli Teşkilatlanma Koordinatörü Kürşad Yamaner de davet üzerine bir konuşma yaptı. Dilek ve temenniler kısmında sırasıyla adaylar konuştu ve oda ile ilgili yapmak istediklerini, projelerini ve faaliyet planlarını üyelere sundular. Çiğdem Karagöz, oda çalışmalarının verimli bir kadro ile üstüne konularak devam edeceğini kaydetti. Kurtuluş Karakahya yeniliklerle dolu bir taslak hazırladıklarını anlatarak, Kırklareli’nin ismini mesleki platformlarda ve etkinliklerde aktif olarak ulusal çapta duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Hamit Yeşilfidan ise; öncelikli hedeflerinin zor durumda olan üyelerin sıkıntılarını düzeltmek ve onların iktisadi gelişimine odaklanmak olduğunu anlattı. Yeşilfidan Fahrettin Ayar’dan devralınan görevin layıkıyla sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. Gündemin sonra ermesinden sonra ise önce milletvekillerinden Selahattin Minsolmaz, sonrasında ise Vecdi Gündoğdu kürsüye gelerek birer konuşma gerçekleştirdiler. Her iki milletvekili de, esnafların bir şehir için ne kadar önemli konumda olduğunu, kentin sosyal ve ekonomik çizgisini nasıl belirlediklerini ifade ederek, adaylara başarılar dilediler. Ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla günün anlamına yönelik düşüncelerini de katılımcılarla paylaştılar. Olağan Genel Kurul’da oylamaya geçilmeden önce en güzel tablo, bayrağı devreden Fahrettin Ayar’ın, 3 aday ile beraber basına poz vermesi oldu. Yapılan oylama sonunda Çiğdem Karagöz 13 oy, Kurtuluş Karakahya 78 oy aldı. 88 oy alan Hamit Yeşilfidan Kırklareli Berberler ve Kuaförler Odası’nın yeni başkanı oldu. Yeşilfidan’ın listesinde şu isimler yer aldı: Yönetim kurulu asil üyeler:
Arzu Bektaş, Alper Göksel, Zeki Abbas Arabacılar, Gültekin Karcıl, Hayrettin Atasever, Hakan Top. Yedek üyeler: Neriman Onay, Mustafa Gördü, Müge Aygün, Dilek Öz, Serkan Kanık, Ahmet Deveci, Erdeniz Gündoy.
Denetim Kurulu asil üyeler: Ayşe Bilgin, Beyhan Şenel, Şafak Sezer. Yedek üyeler: Görkem Gönül, Gökay Çokla, Metin Karademir.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol