Benzet kardeşlerden büyük başarı

Ulusal Matematik Olimpiyatları ile TÜBİTAK ve Akdeniz Olimpiyatlarından sonra üçüncü sıradaki ulusal düzeyde yarışma kategorisinde bulunan İzmir Okullar arası 21.Geleneksel Özel Ege Lisesi Matematik yarışmasında şehrimizi temsil eden Arda Benzet ile Feride Meriç Benzet, büyük bir başarıya imza attılar.
Sınırlı sayıda öğrencinin katılım gösterdiği yarışmaya bu yıl 258 okul, yarışmacı gönderdi. Neredeyse yüzde 90 oranında özel okul öğrencilerinin mücadele ettiği yarışmaya ağırlıklı olarak İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, İstanbul, Antalya, Adana, Van, Urfa’dan öğrenciler geliyor.
17 Şubat günü İzmir’de yapılan, 6-7ve 8’inci sınıfları temsilen yalnızca 3 öğrencinin iştirak edebildiği yarışmaya Kırklareli Atatürk Ortaokulu 8’inci sınıf ve 7’nci sınıf öğrencisi iki kardeş katıldı. 8’inci sınıf öğrencisi Arda Benzet yarışmada 7’nciliği kazanırken, kardeşi Feride Meriç Benzet 7’nci sınıflar kategorisinde 30’uncu oldu. İki kardeş aldıkları bu başarıyla 258 özel okulun arasında, okulları Kırklareli Atatürk Ortaokulu’nu 34’üncü sıraya taşıdılar. Arda Benzet 25 test ve 3 klasik sorudan oluşan yarışmada 2 yanlış 1 boş skoru ile 7’nciliği aldı. Benzet kardeşlerinin ailesi gazetemize yaptığı açıklamada; “Oldukça prestijli bir yarışma bu. Özel okulların matematik kulüpleri ile özel hazırlık yapıp yetiştirdiği öğrencilerin katıldığı yarışmada çocuklarımızın kendi gayret ve çalışmasının sonucu elde ettikleri başarı daha büyük bir önem arz ediyor” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol