“Belediyeler her geçen gün yeni bir aşevi açmak zorunda kalıyor”

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “Hızla artan enflasyon, yüksek işsizlik vatandaşlarımızı görülmemiş bir sefalete, fakirliğe sürüklüyor, belediyeler her geçen gün yeni bir aşevi açmak zorunda kalıyor. İlgili Bakan, yoksul ailelerin artmasını ve 2 milyon 450 bin haneye yardım yapıldığını da övünerek açıklıyor. Yardımları artırmakla övünenler, yoksulluğu büyüttüklerinin inanın, farkında bile değiller” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 14 Nisan 2022 Perşembe günkü TBMM Genel Kurulunun 3’ncu oturumunda yaptığı konuşmada ülke ekonomisine değindi. AK Parti Hükümetinin 20 yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Gündoğdu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Yirmi yılın sonunda AKP'nin iş bilmezliği yüzünden hızla artan enflasyon, yüksek işsizlik vatandaşlarımızı görülmemiş bir sefalete, fakirliğe sürüklüyor, belediyeler her geçen gün yeni bir aşevi açmak zorunda kalıyor.
İlgili Bakan, yoksul ailelerin artmasını ve 2 milyon 450 bin haneye yardım yapıldığını da övünerek açıklıyor. Yardımları artırmakla övünenler, yoksulluğu büyüttüklerinin inanın, farkında bile değiller; şu anda âdeta akıl yoksunluğu yaşıyorlar. 
Akıl ve bilimle çözüm üretmek yerine yoksulluğu kader hâline getiren AKP, millete şükür tavsiyesi yapıyor. Fakat şükür tavsiyesi önerenlere bakıyorsunuz, onlar da sırça köşklerde yaşıyorlar. 
Biz Avrupa'ya vizesiz gitmeyi beklerken ülkemize 5-6 milyon sığınmacı hem vizesiz hem de yatılı olarak geldi. Çiftçimizden, köylümüzden, esnafımızdan esirgediğiniz 50 milyar dolardan fazla parayı da sığınmacılar için harcadınız. 
Tarım cenneti bir ülke teslim aldınız; milleti taneyle satılan biber, domates, patlıcana muhtaç hâle getirdiniz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde milleti balığa hasret bıraktınız. Hayvancılığın merkezi bir ülke teslim aldınız; milleti 100 gram ete muhtaç ettiniz. 
"Yoksulluğu bitireceğiz." diyenler kendi yoksulluklarını bitirdiler. 
Gözleri ışıl ışıl parlayan Ekonomi Bakanı ne söylese tutturamıyor, milletin parasıyla şu anda âdeta toto oynuyor. Önce "Enflasyon ocakta pik yapar, sonra düşer." dedi, tutturamadı; sonra "Nisanda enflasyon yüzde 50'nin altında pik yapar" dedi, onu da tutturamadı. 
AKP'li her bakan farklı hikâyeler anlatırken millet de hayat pahalılığından inim inim inliyor. Milletimizi bir yandan enflasyon bir yandan da işsizlik resmen eziyor. 
TÜİK'in şubat ayı işsizlik verilerine göre resmî işsiz sayısı 3 milyon 579 bine ulaştı. 
İş aramaktan vazgeçenlerle birlikte işsiz sayısı şu anda 8 milyonu geçti. Her 5 gencimizden 1'ini işsiz bıraktınız, onlar da şu anda umutlarını kesti.
Barınma ihtiyacı ilk kez en önemli problem hâline geldi. Gençlerimiz aile kurmaya, düğün yapmaya inanın korkar oldular; "Nasıl ev bulacağız? Hadi ev bulduk, bu fahiş kiraları nasıl ödeyeceğiz?" diye kara kara düşünüyorlar. Ev almak ise artık tamamen hayal oldu, bir evin ortalama fiyatı bir yılda 2-3 katına çıkmış vaziyette, ulaşmak da mümkün değil. 
Bakıyorsunuz, araba fiyatları aynı şekilde yine 2-3 kat artmış vaziyette; yine hem sektör hem de aracı, vatandaşın sadece sırtına vuruyor. 
Hükûmetse burada, sıralarda, dışarda, Bakanlıklarda inanın dut yemiş bülbül gibi oturup sadece seyrediyor. 
Milletimizin duymasını istiyordum, duymayanlara da anlatsınlar: 
Derelerimizi, ırmaklarımızı yok eden AKP. Sefaleti, yoksulluğu büyütüp enflasyonu uçuran AKP. Esnafı, çiftçiyi perişan eden, gençlerin umutlarını da yok eden AKP. Türkiye'de, Trakya'da tarımı bitirip Ukrayna'dan ayçiçeği yağı bekleyen yine AKP. Gübreye bir yılda yüzde 342, tarım ilaçlarına yüzde 250, mazot ve elektriğe yüzde 120 zam yapan yine AKP. 
Savaşın sürdüğü Rusya'da enflasyon yüzde 16, Ukrayna'ya baktığımızda yüzde 13, Avrupa'da yüzde 6-7'yken, Türkiye'de enflasyonu yüzde 100'lerin üzerine çıkaran yine AKP. 
4,5 milyon abonenin elektriği, doğal gazı kesilirken, milleti karanlıkta, soğukta bırakıp sırça köşklerden izleyen yine AKP. Milletimiz merak etmesin, emin olun ki o sandık geliyor, AKP de o sandıkla beraber gidiyor. AKP'nin şahlandırdığı enflasyonu emin olun ki biz düşüreceğiz.
AKP'nin işsiz bıraktığı insanları biz iş sahibi yapacağız. Yirmi yıldır milletten çalınanları biz tekrar yerine koyacağız. Yolsuzluk ve israfı bitirip kaynakları halkımıza biz aktaracağız. 
AKP'nin kutuplaştırdığı, milletimizi böldüğü halkı yine biz kucaklaştıracağız. Gün, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde halkın iktidarını kurma günüdür. Gün, mutlu ve güçlü bir Türkiye için mücadele günüdür. Genel Kurula saygılar sunuyorum.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. reptoidleri seçmenin bedeli 17 Nisan 2022 Pazar 18:16:30

    Şahmeran suyuyla sulananlar tabi ki ahde vefa olarak şeytana halkı aç susuz sersefil bırakacaklar aşevleri kapılarına muhtaç kılacaklar...