"Belediyecilik AK Parti'nin uzmanlık alanıdır"

Adalet ve Kalkınma Partisi geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kızılcahamam kamplarının sonuncusunu hafta sonu yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenen kampa, Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Babaeski İlçe Başkanı Fatih Yağcı, Belediye Başkanları ve partililer iştirak ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampının açılışında gündemdeki konulara ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı açıklamalarında şunları kaydetti; "Her seçim bir imtihandır. Bir mücadeledir, bir muhasebe vesilesidir. 31 Mart seçimlerinde bu imtihanı hamd olsun, bütünüyle demiyorum; büyük oranda başarıyla verdik. Bu mücadeleden bir kez daha anlımızın akıyla çıktık. Milletimizden ibranemizi bir kez daha almayı başardık. Aday adaylığından seçim kampanyasına kadar bu süreçte emeği geçen, katkısı olan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye genelinde AK Parti olarak yüzde 44,4'lük bir oy oranına ulaştık. Bundan önceki yerel seçimlerde böyle bir oyu yakalayamamıştık.
Biz kabinemizle, bürokratlarımızla birlikte özellikle ülkemizin meselelerinin çözümüyle ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Hep söylediğimiz gibi belediyecilik AK Parti'nin uzmanlık alanıdır. Vatandaşın elini sıkmaktan kaçınandan belediye başkanı olmaz. Vatandaşına tepeden bakan, görünce sağa sola sapan böyle belediye başkanı olmaz. Halktan biri olacaksınız. Hiçbir zaman küçümsemeyeceksiniz, tepeden bakmayacaksınız. Gurur, kibir olmayacak. Benim belediye başkanlığım döneminde personel harcamaları bütçenin yüzde 30'uydu. Bu birçok belediyelerde yüzde 100'e vardı. Arkadaşlar böyle belediyecilik olmaz. Bir defa belediye olarak hangi yatırımı yapacaksın? Bu konuyu bilimsel bir zemine üreteceğiz. İki şey çok önemli. İstikrar ve güven. Bunu başaramadığımız zaman kaybederiz. Şimdi yeşil şehirler, huzurlu nesiller diyoruz değil mi? Şehirlerimiz yeteri kadar betona boğuldu. Yatay mimari, park gibi çalışmalarla şehirlerimizin rengini yeşile dönüştürmeliyiz. Millet Bahçelerini yaygınlaştıracağız. Millet Kıraathanelerinin sayısını daha da artıracağız. Niye? Gençlerimizi bu kıraathanelerde meşgul edelim. Bunlar sağa sola savrulup tinerci olmasınlar, değerlerimizden kopmasınlar.
Telefon 24 saat açık olmalı. Telefonumu 24 saat açık tutan birisiyim. Siz de 24 saat telefonlarınızı açık tutacaksınız. Kapısı açık olmayan, ekibini doğru şekilde kurup denetlemeyen bir başkan AK Parti'nin belediye başkanı olamaz. Yönettiği şehrin tüm kesimlerine ulaşamayan, tüm kesimleri karar alma süreçlerine dahil edemeyen bir belediye başkanı mutlaka hata yapar. Şimdi mahallelerde kesinlikle yer altı, yer üstü... Yer üstünden kastım; cadde üstünde otopark değil. Belli bir alanı kamulaştırıp, yer altı ve yer üstü otoparklar inşa ederek bu soruna çözüm bulmanız gerekiyor. Ve bu araçların her yerde park etmesi suretiyle birçok zaman Allah göstermesin yangında vesairede itfaiye araçları gidecek yol dahi bulamıyorlar. Bunu çözmemiz lazım.
Hiçbirimiz bulunduğumuz makamların hizmet makamları olduğu unutmayacağız. Hizmet gayesi olduğu bir yerde, kibir, büyüklenme, tepeden bakma hele hele insanları kendinden uzak tutma kesinlikle söz konusu olamaz. Makamında, aracında, yolda, çarşıda, pazarda etrafına korumalarla kendi ekibiyle duvar ören belediye başkanı olamaz. Bu sayılar haddinden fazla oluyor. Halk ile ilişkisini kesen başkan ile biz de ilişkimizi keseriz. Size oy vermiş olsun olmasın, her bir ferdin meselesi artık sizin de meselenizdir. Şehrin insanını olduğu kadar tarihini, kültürünü, değerlerini de bir bütün olarak görmeniz gerekiyor. Son olarak şu sözleri ifade etmek istiyorum. Tüm teşkilatımız, sizleri birileri hep rahatsız etmek isteyebilir. Unutmayın fitne bugün başlamadı. Fitne fesat unsurları, böyle bir güçlü yapıyı her zaman tahrik, tahrip etmek üzere hep yollarına devam edeceklerdir. Ve bunlar da unutmayın, hep içimizden içimizden çıkan birileri olacaktır."




Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. delikler alanları uzmanlığı 07 Mayıs 2019 Salı 16:32:33

    Uzayda varlığı öngörülen ve kara delikler adlanan son derece güçlü çekim kuyularının "olay ufku" denili sınırına giren her ne ise yutulup atomlarına ayrışmakta ve kuyunun öte yanı olan "ak-delik"den uzaya çıkarak yeni astronomik neyselerin ham maddeleri olmaktadırlar. İşbu olgu; kara-delik edili belediyelerin ak deliklerinden doğan binlerce türedi ak-dolar milyoner ve milyarderlerinin üreyiş destanlarının en beliğ betimi ve uzmanlık alanlarının tek tanımıdır.

  2. Gerçekten kendinin bile anlamadığı komik ve sakıııııııııııız gibi uzayan cümlelerle çok bayıyorsun. Ne nefret kuşanmışın be kardeşim.

  3. alper çiler kırklareline gelmiş geçmiş en dürüst ve güleryüzlü başkandır. kıymeti bile desem maalesef adam hepimze ekmek verdi ama hala laf söulüyor bazı münafıklar. baskan sen bildiğin yolda ilerle arkanda mazlumların duası var kimseye aldırma.