Belediye Meclisinde Gerilim Tavan Yaptı!

3 Ocak Salı günü gerçekleştirilen Uzunköprü Belediye Meclisi toplantısında belediye başkanı Özlem Becan’a, başta kendi partisinden meclis üyeleri olmak üzere art arda gelen sert eleştiriler damga vurdu. Tartışmanın fitili CHP’li meclis üyesi Av. Edip Can Yayalar’ın durumu olmayan ilkokul öğrencilerine yapılması planlanan kahvaltı desteği planlamasına yönelik getirdiği eleştiriler ile ateşlendi. Yayalar, belediyenin bu desteği sağlarken ‘bir kamu kurumu’ şiarı ile hareket etmesi ve desteğin usullerinin de buna göre olması gerektiğini ifade ederek destek için belediyenin bir şirketine para aktarılmasının doğru olmadığını ifade etti. Başkan Özlem Becan’da Yayalar’ın konunun görüşüldüğü toplantılara katılmadığını ifade ederek, “Usulden bahsediyorsunuz ama davete icabet etmek de bir usuldür” dedi. Bu cevabın ardından ikili arasında sert bir tartışma yaşandı. Tartışmaya bir diğer CHP’li meclis üyesi Şerafettin Çakır da dahil olunca mecliste gerilim adeta tavan yaptı. Başkan Becan denetim komisyonu seçimlerinde ise ikinci bir şok daha yaşadı… 

Uzunköprü Belediyesinin olağan meclis toplantısı çok gergin bir atmosferde tamamlandı. Gündemin 5. maddesine kadar her şey yolunda giderken, durumu olmayan ilkokul öğrencilerine yardım yapılması amacıyla Ergene Şirketine sermaye artırımı yapılması maddesinde kızılca kıyamet koptu. Konu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Av. Edip Can Yayalar, ilgili yardım ile ilgili bir çok defa usul vurgusunda bulundu. Belediyenin bu süreçte bir kamu kurumu olduğunu unutmaması gerektiğini ve bu yardımında usullere göre denetime açık ve daha sonrasında da Sayıştay denetimlerinde hukuki anlamda bir sorun teşkil etmeyecek şekilde şeffaf bir planlama ile yapılması gerektiğini ifade etti. Belediyenin ana bütçesinden yardım yapılmak yerine Ergene Şirketine para aktarmasını irdeleyen Yayalar bu yöntemin yanlış olduğunu ifade etti. Diğer kamu kurumları ile işbirliği, yardımın yöntemi ve ürünlerin temini gibi diğer konularda da düşüncelerini aktaran Yayalar yanıtlaması istemiyle bu konu başlıkları altında başkan Becan’a sorular da yöneltti. Yayalar sözleri ile gerilen Başkan Becan Yayalar’ın konuşmasının ardından açıklama yaptı. Yayalar’ın bu soru ve düşüncelerini neden kendisine veya yardımların planlaması ile ilgili yapılan toplantıya katılarak yapmadığını söyleyen Becan, “Usullerden bahsettiniz ancak davete icabet etmek de hem bir usul hem de adab-ı muaşeret kuralıdır. Siz benim hiçbir davetime icabet etmeyip, bu konu ile ilgili diğer meclis üyelerimiz ile yaptığımız toplantıya katılmıyorsunuz kalkıp burada bunları söylüyorsunuz. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum” dedi. Becan ardından yardımın ne şeklide yapılacağına yönelik kısa bir bilgilendirme yaptı. Edip Can Yayalar’ı kapalı kapılar ardında bunları konuşmak yerine gelip kendisi ile fikirlerini paylaşmasını ifade eden Becan’ın bu sözlerinin ardından tansiyon yükseldi. Sert bir tonla “Siz kapalı kapılar ardında konuşuyorsunuz” diyen Yayalar’ı “bu tonla devam ederseniz sizi salondan dışarı çıkarmak zorunda kalacağım” diyerek uyaran Başkan Becan’a bir tepkide bir diğer CHP’li meclis üyesi Şerafettin Çakır’dan geldi.

“BİZİM FİKİRLERİMİZİ DİKKATE
ALMIYORSUNUZ”

Tartışmaya dahil olan Şerafettin Çakır, Özlem Becan’ın tüm kararları tek başına aldığını ve kimsenin fikrini sormadığını söyledi. Becan ise Yayalar gibi Çakır’ın da meclis dışında davetlerine icabet etmediğini söyledi. Şerafettin Çakır bunun üzerine, “Benin fikirlerime öneö vermiyorsunuz. Ben bir karar şerh düşmüşüm neden şerh düştüğüme yönelik bir temas dahi kurmadınız. Beni dün akşam CHP ilçe yönetici arıyor ‘seni denetim komisyonuna alalım’ diyor, O kim? Siz bildiğiniz okuyorsunuz. Beni sizin aramanız mı yakışır onun mu?” dedi. Bu sözlerin ardından meselenin parti için bir meseleye kaydığını ifade eden Becan canlı yayında tüm Uzunköprü’nün kendilerini izlediğini söyledi ve bir seslenme yapmak istedi. Becan’ın bu tavrına ise Edip Can Yayalar şov yapmanın alemi yok diyerek çıkıştı. İYİ Partili Hülya Özdemir de tartışmaya dahil olarak, “Sayın başkan kimse fikrini söyleyemeyecek mi? Bırakın herkes fikrini söylesin” diyerek Başkan Becan’ın tutumuna yönelik daha birçok ciddi eleştiride bulundu.

DENETİM KOMİSYONUNDA BECAN
İSTEDİĞİ İSİMLERİ SEÇTİREMEDİ

Son olarak denetim komisyonu seçimleri için partiler aday isimlerini açıkladı. CHP adına grup sözcüsü Rasim Kapsız partisinin adaylarının kendisi, Ertan Erbil İşeri ve Ogan Ersoy olduğunu açıkladı. Söz akan Edip Can Yayalar da partisi adına kendisini, Ogan Ersoy’u ve Şerafettin Çakır’ı önerdi. Becan ise sitemkar bir şekilde Yayalar’a hangi partiden olduğunu sorunca ikili arasında yine tansiyon yükseldi. Seçimin sonucunda Başkan Becan’ın desteklediği Ertan Erbil İşeri ve Rasim Kapsız değil Edip Can Yayalar ve Şerafettin Çakır komisyona seçilen isimler oldu. Denetim komisyonu isimlerden oluştu; Edip Can Yayalar, Hülya Özdemir, Ogan Ersoy, Şerafettin Çakır, Mustafa Ravalı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol