Belediye Meclis Üyesi Fincancı Önce İstifa Etti, Sonra Vazgeçti

Uzunköprü Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Recep Fincancı Cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada meclis üyeliği ve partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Fincancı, kısa bir süre sonra ise yeniden bir açıklama yayınlayarak AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin’in girişimleri sonucu istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Belediye Meclisinde AK Partili üyeler arasındaki ikinci istifa krizi büyümeden nihayet erdi. Daha önce Orkan Agül’ün istifasıyla sarsılan AK Parti’de bu sefer ise Algül’ün yerine gelen Recep Fincancı’nın istifa açıklaması şok etkisi yarattı. Belediye Meclisi üyeliğinin yanında AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi de olan Fincancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘faydalı olamıyorum’ diyerek partideki ve belediye meclisindeki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Fincancı istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “AK Parti Yönetim Kurulu Üyeliğim ve Belediye Meclis Üyeliğimden halkıma faydalı olmadığımdan dolayı istifa diyorum.” açıklamasıyla sosyal medya hesabı üzerinden partisi adına yürüttüğü görevlerden istifa ediyorum” dedi. Fincancı nu açıklamasından kısa bir süre sonra kararından vazgeçtiğini duyuran yeni bir açıklama yaptı.
“AK PARTİ AİLESİNİN BİR NEFERİ OLARAK BU KUTLU DAVA İÇİN MÜCADELEMİ
HER ORTAMDA HER ZAMAN
SÜRDÜRECEĞİMİ BEYAN EDİYORUM”

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin ile yapmış olduğu görüşmenin ardından partisi adına yürüttüğü görevlerinden istifa etme kararından vazgeçtiğini kamuoyuyla paylaşan Belediye Meclis Üyesi Recep Fincancı şunları kaydetti, “Sizlerin de bildiği üzere ailemizin büyüğü, babam Cemal Fincancı’yı bundan tam bir yıl önce maalesef Covid-19 salgını nedeniyle kaybettim.Takdir edersiniz ki babamın vefatının ardından omuzlarıma aldığım ailemin sorumluluk yükünün büyüklüğünün yanında bir yandan da Uzunköprü’ye Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet edebilmenin ağırlığını kısa sürede taşımaya çalıştım. Bu düşüncelerle de, sorumluluklarımı tam olarak yerine getirememe kaygısıyla partimin bana tebliğ ettiği bu görevlerden istifa ettiğimi duyurdum. Ancak bu konuda her zaman olduğu gibi AK parti ilçe başkanımız, değerli büyüğüm Kadir Bilgin’in bizzat benimle görüşüp “aldığın bu sorumluluğu birlikte paylaşacağız” diyerek destek vermesi üzerine istifa etme kararımdan vazgeçtim. Recep Fincancı olarak dün olduğu gibi, bugünden sonra da Her zaman üyesi olmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğum Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, AK Parti ailesinin bir neferi olarak bu kutlu dava için mücadelemi her ortamda her zaman sürdüreceğimi beyan ediyorum.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Baran gemiyi ilk fareler terkeder sahil ıraksa geri dönerler. Öncekiler "Şapkamı alır giderim" dediler sonrakiler "Bir konuşursam" kükrediler şimdikiler "İstifa ediyorum tutun beni" cilvesindeler...