“Belediye Başkanlarının işi siyaset değil, hizmettir”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı yaptığı basın açıklamasında; “Kurultay"en önemli siyasi kararların alındığı partililerin en üst düzey birimidir ve Genel Başkanı Seçimini gerçekleştiren organlardır. Biz İlçe Yönetimi olarak aradan geçen zamana rağmen hala aynı şeyi söylüyoruz, Belediye Başkanlarının Kurultay Delegesi olmasını doğru bulmuyoruz. Belediye Başkanlarının işi siyaset değil hizmettir” yorumunu yaptı.
Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;
“Geçtiğimiz pazartesi günü Halk toplantısında CHP Milletvekilimiz Turabi Kayan'ın açıklamalarıyla gündeme gelen Lüleburgaz İlçe yönetimi tarafından kimlerin kurultay delegesi gösterildiği ve kimlerin delege olduğu tartışması parti kamuoyunda ciddi tartışmalara ve spekülasyonlara sebep olmuş, kamuoyunun aydınlatılması bir görev haline gelmiştir.
Halk Toplantısında da belirtimiz üzere, bu konuları basın üzerinde tartışılmasını doğru bulmamakla beraber, konuya açıklık getirmemiz şart olmuştur.
Bilindiği üzere kurultay delegeleri İl Başkan adaylarının listesinden aday olmaktadır. Geçtiğimiz il kongresinden öncesinde yeni seçilen Lüleburgaz İlçe Yönetiminin düzenlediği İlçe danışma kurulu toplantısında Babaeski ve Kırklareli İlçe Yönetimleri tarafından desteklenen İl Başkan Adayına karşı Lüleburgaz'ın desteklediği İl Başkan Adayı Tuna Soykan olarak ilan edilmiştir. Ve Lüleburgaz bu listede yakın tarihinde ilk defa altı(6)delegeden dördü(4) ile temsil edilmiş ve kurultay delegelesi adaylarımız şunlar olmuştur ;
1. Eski İlçe Başkanımız ve eski Milletvekilimiz Doktor Tansel Barış
2. İşçi kökenli çiftçilik de yapan Siteler mahallesi delege seçimlerini başarı ile tamamlayan eski İlçe Başkanımız Zevcan Acar
3. Cam Sanayi İşçisi olan Eski Gençlik Kolları Başkanımız ve Yıldız Mahallesi delege seçimlerini başarı ile tamamlayan İlhami Zafer Girgin
4. Lüleburgaz'da esnaf olan eski İl, İlçe Yönetim kurulu üyemiz ve eski Belediye Meclis Üyemiz, İnönü ve Kurtuluş Mahallesi delege seçimlerini başarı ile tamamlayan Tanju Göktaş.
Milletvekilimiz Tansel Barış hariç diğer arkadaşlarımız kırklı (40) yaşlarda olup, Lüleburgaz'ın işçisini, çiftçisini, esnafını Kurultayda en iyi şekilde temsil edecek meziyetlere sahip olduklarında geçmiş siyasi başarıları ile göstermişlerdir.
Lüleburgaz listesinin karşısında yer alan ve bugünkü il Başkanımızın (1) bir oyla il başkanlığını kazandığı diğer listede Lüleburgaz iki kurultay delegesiyle temsil edilmiş, bunlar
1. Mustafa Nalbant Evrensekiz Belediye Başkanı
2. Gülhan Halebak (Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın eşi) olmuştur
O dönemde İlçe Danışma kurulunda ortak karar çıkmasına rağmen Lüleburgaz İlçe Kongresini kaybeden İlçe Başkan Adayı Alaaddin Güncer ve Milletvekilimiz Turabi Kayan Lüleburgaz'ın desteklediği listenin karşısında şimdiki İl Başkanımızın listesini destekleyerek Mustafa Nalbant ve Gülhan Halebak'ın (Emin Halebak'ın eşi) Kurultay delegesini olmasını sağlamışlardır ve sonrasında Kurultaydan "oy kullanmadan gelme " tartışması da uzun süre devam etmiştir.
"Kurultay"en önemli siyasi kararların alındığı partililerin en üst düzey birimidir ve Genel Başkanı Seçimini gerçekleştiren organlardır. Biz İlçe Yönetimi olarak aradan geçen zamana rağmen hala aynı şeyi söylüyoruz, Belediye Başkanlarının Kurultay Delegesi olmasını doğru bulmuyoruz. Belediye Başkanlarının işi siyaset değil hizmettir.
Lüleburgaz'ın desteklediği listede yer alan bu dört (4) kurultay delegesi adaylarımızı temsil ettikleri sınıflar açısından gururla ve onurla savunuyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, dün olduğu gibi bugün de hiç bir siyasi entrika içerisinde olmayacak, kapalı kapılar ardında ittifaklar kurmayacak ve halkı kandırmayacağız. Doğrular ister lehimize ister aleyhimize olsun sonuna kadar söylemeye ve savunmaya devam edeceğiz.” (CHP Lülaburgaz İlçe Başkanlığı)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol