“Belediye Başkanı halk adamı olmalı, görev süresinin büyük kısmını Bulgaristan’da geçirmemeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ilimizin kanaat önderleri buluştu, ardından düzenlenen miting ile Kırklarelililere seslendi. Saat 11.00’de ilimiz Royal Bilgiç Otel’de düzenlenen bir toplantı ile sivil toplum kuruluşlarımız, sendika, oda temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ile Turabi Kayan, Belediye Başkan adayı Tuna Soykan, İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık ile partililer de eşlik ettiler. İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık ve Belediye Başkan adayı Mehmet Tuna Soykan’ın yaptığı konuşmaların ardından kürsüye davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti; “Bu seçimlerde bir çalışma yöntemi belirledik. Gittiğimiz yerlerde, Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Sendika yöneticileri, esnaf odaları, o ilin kanaat önderleriyle buluşuyoruz. Nedeni şu; Siyaset bir sorumluluk alanıdır.

Beraber bir sorumluluk yükleneceğiz. Eğer bizler toplumun kanaat önderiysek, bir sorumluluğumuz var. Toplumun her kesiminde hepimizin, birer sorumluluğu var. Sayın Belediye Başkanımızın diyelim ki, bir projesi var. O projeyi gerçekleştirecek hedef kitlenin temsilcileri veya mahalle sakinleri ile bizzat görüşüp “Benim bir projem var. Siz ne diyorsunuz?” diyerek, görüşmek, birlikte karar vermek, beraber yönetmektir. Hem birlikte yönetim, hem de sorumluluğu paylaşmak demektir. Artık 21. yüzyıldayız. “Ben ne dersem o olur” anlayışı çok gerilerde kaldı. Akıl akıldan üstündür. Bu aynı zamanda liyakatin da önemini ortaya koyar.
Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada örneği olmayan, köklü, gelenekleri olan bir siyasal kurumdur. Cumhuriyet Halk Partisi çağdaş uygarlığa ulaşmak için mücadele eden bir siyasi partidir. CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak için önce ülkenin, kendi insanımızın çıkarlarını düşünmek gerekiyor. 600 yıllık bir Osmanlı niye battı? Üretimden, bilimden, teknolojiden koparıldığı için. Akıl, mantık ve üretim, bilgi ve birikim. Bundan bir toplumu koparırsanız, beka sorunu başlar. Üretirseniz, güçlü olursunuz. Üretirseniz dünyada söz sahibi olursunuz. Sizler kanaat önderleri olarak bunları topluma anlatmak zorundasınız. Aksi halde görevinizi yapmamış olursunuz.
Siyaset kişi endeksli gitmez. “Ben Belediye Başkanı olursam olur, Ben Belediye Başkanı olursam olmaz” diye bir düşünce doğru değildir. Vazgeçilmez adam diye bir kavram yoktur. Ömür boyu Başkanlık diye bir kavram yoktur. Dünya değişim üzerine inşa edilmiştir. Dolayısıyla Belediye Başkanı arkadaşlarımdan şunu bekliyorum; Seçildiğiniz andan itibaren hiçbir mahalleye, vatandaşa kişiye ayrım yapılmayacak. Herkese eşit hizmet götürülecek. Eğer bir mahallede çok yoksul varsa, o mahalleye pozitif ayrım yapılacak. Yine o Belediye Başkanı harcanan her paranın hesabını vatandaşa verecek. Şeffaf olacak. Belediyenin bütçesi var. Bu para kimin parası? Milletin parası. O zaman milletin parasını nasıl harcadı, kaça yaptı, ne yaptı, bunun hesabını millete verecek. Vermiyorsa, başka bir şey var orada demektir. Bizim arzumuz; yapılan her harcamanın hesabını vatandaşa vermesidir. Belediye Başkanımız seçildiği taktirde hiçbir işçinin işine son vermeyecek. Her zaman halkın arasında olacak. En azından ayda bir bakkalın, kasabın, manavın çayını içecek. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edecek. Onlara her zaman kapıları açık olacak. Dolayısıyla Belediye Başkanı biraz halk adamı olmalı. Belediye Başkanı, Başkanlı görevinin büyük bir sürecini Bulgaristan’da geçirmemeli. Burada olmalı. Burada yaşamalı, burada bir fakirin sofrasına oturabilmeli.”
“Belediye Başkanı
sık sık Avrupa’ya gidip
gelmeyecek”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ayrıca saat 14.00’de ilimiz Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu mitingde yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
“Yine bir seçim yapıyoruz. Belediye başkanınızı seçeceğiz. Siyasi partilerde hizmet yarışı vardır. Partiler vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için yarışırlar. Dolayısıyla siyasetin özü yarış üzerine oluşturulmuştur. Kavgadan, dövüşten kimse bir yarar görmedi bugüne kadar, bizim de böyle bir niyetimiz yok. İnsanlara en iyi hizmet nasıl gönderiliyorsa onu götürmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımızın da hedefi ilkesi, amacı bu. Herkesin huzurlu ve mutlu olduğu bir Kırklareli yaratmak en büyük arzusu ve amacı.
Tuna Soykan’ı göstererek “Başkan burada sizin içinizden, sizlerin yetiştirdiği, sizden biri… Yaptığı çalışmalarıyla istihdam yaratan Kırklareli’ne elinden gelen yararı getiren birisi. Diyor ki şimdiye kadar hekim olarak, farklı sektörlerde hizmet verdim, bu kez de belediye başkanı olarak hizmet vermek istiyorum. O nedenle kendisini sizlere emanet ediyorum.”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti;
“Cumhuriyet Halk Partili olmak koltuğa bağlı olmak demek değildir. Ben vazgeçilmezim anlamına gelmez. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bir kişi gelebilir partiye hizmet verebilir ama zamanı geldiğinde ‘Beni neden aday göstermediniz? Ben şimdi partimden istifa ediyorum. Kazandığım zaman tekrar geleceğim’ diyemez. Nereye geleceksin?
Belediye başkanlarından 2 şey istiyorum. Seçildiğinden itibaren herkese eşit hizmet götüreceksin. Bu mahalle bana oy vermedi dur onları cezalandırayım demeyeceksin. Sadece bir ayrımcılık istiyorum, fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaklar. Onların da hayat seviyelerini yükseltmiş olacaklar. Diğeri ise belediye başkanları yatırım yapar. Peki bu yatırımı ne ile yapacak? Para ile yapacak. Bu para sizlerin paraları. Harcadığınız her paranın hesabını millete vereceksiniz. Böylece millete hesap vermeyi bir görev olarak göreceksiniz. Kendisinin bunları yapacağından şüphem yoktur. Bu bölgeye özel bir isteğim daha olsun. Avrupa buraya çok yakın. Belediye Başkanı sık sık Avrupa’ya gidip gelmeyecek. Belediye başkanı eğer vakti varsa gidip esnafın çayını içecek, eşiyle ev ziyareti yapacak, insanların derdini dinleyecek. Gidiyim biraz Bulgaristan’a keyif çatayım olmaz.”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanı Adayı Mehmet Tuna Soykan’ı sahne önüne çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, “Tuna Başkan sizlere hizmet etmek istiyor. Belirttiğim şeylere dikkat ederek yapacak. Şimdi var olan sorunları çözmek için doktorluk yeteneğini kullanacak. Her mahalleye hizmet götürecek. O bu şehri yüceltmek ve büyütmek istiyor” diyerek Kırklareli halkından destek istedi.
Miting tüm belde ve ilçe adaylarının sahneye davet edilmesi ile birlikte son buldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sedat Karacaduralıoğlu 14 Mart 2019 Perşembe 20:33:28

    sivil toplum kuruluşlarından olan kendi yandaş kuruluşlarını davet etmiş . körler sağırlar birbirini ağırlar misali kendi çalmış kendileri oynamış onun için meydan boştu

  2. Senin vekilindi sen belediye başkanı yaptın ! 14 Mart 2019 Perşembe 21:03:58

    Sayın Kılıçdaroğlu Kastettiğiniz kişiyi siz vekil yaptınız siz belediye başkanı atadınız. Şimdiki adayları kulağınıza fısıldayanların referanslarını da kontrol edin. Vekillerin kendi eşi dostu arkadaşı da önerilmemeli bu kente. Ön seçimsiz adaylarla bu oluyor işte.

  3. Ya 9 seçim kaybeden ? 15 Mart 2019 Cuma 11:15:26

    Sayın Kılıçdaroğlu Koltuğa yapışmaktan bahseden siz misiniz ? Şu durumda ya 9 seçim kaybeden siyasiler ne yapmalı ?