“Beldemiz pandemi sürecini başarıyla geçirdi”

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, dün Önadım Medya
Grubunun konuğu oldu. Koronavirüs sürecinde Kaynarca Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Serdar Türker, Kaynarca halkının sahip olduğu bilinçle hiçbir pozitif vakayla karşılaşmadıklarını, süreci çok başarılı bir şekilde geçirdiklerini ifade etti.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, dün gazetemizi ziyaret etti. Önadım Medya Grubu sahibi Öznur Tüzün tarafından ağırlanan ve sorularımızı yanıtlayan Başkan Türker, Koronavirüs döneminde Kaynarca Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
“İlk olarak esnafımıza nefes aldırdık”
Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 4 aylık bir süre zarfında belde halkına birçok destekte bulunduklarını belirten Türker, “Koronavirüs başlar başlamaz ilk olarak Belediye Meclisimizi olağanüstü topladık. Hatta bu toplantıyı tedbirler kapsamında Kaynarca Yazlık Düğün Yeri’nde gerçekleştirdik. İlk yaptığımız işlerden en önemlisi de esnafımıza nefes aldırarak işyeri kiralarında yüzde 50 indirim yapmak oldu. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 4 aylık bir süre zarfında bu desteği esnafımıza sağladık. Bunun yanında ekmek fırınımızda üretilen ekmeklerimizi Ramazan ayında 1 liradan 50 kuruşa düşürdük. Yine Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında halkımızın evlerinde ve iş yerlerinde kullandığı içme suyunun metreküp fiyatlarını 1 liraya düşürdük. Bu çok önemli bir katkı sundu.
“4 ay boyunca suya yüzde 50 indirim yaptık”
Bazı belediye başkanları bir maaşını bağışlayarak kenara çekiliyor. Biz öyle yapmadık. Bir belediye başkanı maaşını bağışladığı zaman fazla bir şey tutmuyor. Ancak bizim 4 ay boyunca su fiyatlarında ve işyeri kiralarında yüzde 50 indirim yapmamız toplamda yaklaşık olarak 200-250 bin lira halka yaptığımız bir katkı olmuştur. Kaynarca gibi bir beldede bunun yapılması çok önemliydi.” dedi.
“Kaynarca halkı bilinçli”
Bu süreci Kaynarca olarak çok başarılı bir şekilde geçirdiklerini vurgulayan Serdar Türker, “Bu dönemde sokakları sürekli ilaçladık, tüm halkımıza maske ve hijyen malzemeleri dağıttık. Birde biliyorsunuz bizim bölgede eşi benzeri olmamış bir kütüphanemiz var. Kütüphanemizde bulunan 3 boyutlu yazıcımızla medikal siperlik dediğimiz medikal maskeler ürettik. Bunları sağlık ve emniyet çalışanlarımıza hemen sunduk. Bu da çok etkili oldu ama burada en önemli şey halka bu durumu anlatmaktı. Kaynarca halkı bilinçli. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum. Halkımız mümkün olduğu kadar sokağa çıkmadı, talimatlara uydu. Çok şükür bugün korona virüs ile ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Hiçbir pozitif vakamız çıkmadı. Bana göre bu süreci çok başarılı bir şekilde geçirdik” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol