Beklenen festival nihayet başladı Ateş sonbaharda yandı

Mayıs ayında yapılması planlanan, ancak Ramazan ayı ve arkasından yapılan genel seçimler nedeniyle ertelenen Karagöz ve Kakava Festivali, dün start aldı. Kalabalık ve oldukça renkli bir kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin açılışında televizyon ve sanat dünyasından birçok ünlü isim şehrimize akın etti. Kortej yürüyüşü Karaumur Caddesi’nden başlayarak İstasyon Caddesi’nden devam etti ve festival alanında son buldu. Burada konuşmalar sonrası geleneksel festival ateşi de yakıldı.

Önadım Haber

Bu seneki teması ‘kadın’ olan 28. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali dün saat 17:30 da Anıt Kültür Park’tan hareket eden kortej yürüyüşü ile başladı. En önde motorsikletliler arkada klasik otomobiller ile Fevzi Çakmak Bulvarı’ndan Özgürlük ve Demokrasi Meydanına yürüyen kortejde Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Belediye Başkanı, çok sayıda protokol mensubu, şehir dışından gelen misafirler, siyasetçiler, sanatçılar, STK başkanları ve vatandaşlar yer aldı.
Korteje eşlik eden ünlü isimler arasında Haldun Dormen, Cengiz Küçükayvaz, Sinan Bengier, Süheyl ve Behzat Uygur, Yosi Mizrahi gibi ünlü isimler de vardı.
Büyük coşku eşliğinde İstasyon Caddesine geçen kortejin son durağı Festival Alanı oldu.
Burada saygı duruşu İstiklal Marşı gerçekleşti. Ardından Belediye Başkanı, Vali Osman Bilgin ve sanatçıların festivalle ilgili konuşmaları oldu. Program sanatçılara plaket verilmesiyle devam etti. Alandaki coşku, geleneksel festival ateşini yakılmasıyla zirveye ulaştı.

Festival kapsamında İstasyon Caddesi’nde canlı heykel performansları, çeşitli aktiviteler, eğlenceler, çocuklar için oyun gösterileri yer alırken, festival alanında yöresel ürünlere ait satış ve tanıtım standları kuruldu.
Sabahattin Ali Sokağı’nda da vatandaşlar, çeşitli söyleşiler ve konserler ile gece boyu eğlendi. Karagöz Festivali, Cumartesi akşamına kadar devam edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol