Beklenen açılışa son 1 gün kaldı

Kırklareli İl Müftülüğü Bulgaristan Aytos Bölge Müftülüğü ile Kardeş Müftülük oldu. Bu kapsamda Bulgaristan Aytos Bölgesinde çevresinde bulunan eski cami hayırsever bir kadının yardımı ile yeniden inşa edildi ve Burgas ili Aytos ilçesi Ruen kasabası Dastkotna Köyünde bulunan Hatice Lale Camii 29 Nisan Pazar günü saat 11.00'da yeniden ibadete açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulamaya konan Kardeş Ülke Projeleri kapsamında il ve ilçe müftülükleri dünyanın birçok ülkesindeki müftülüklerle veya dini gruplarla işbirliği yapıyor. Bu kapsamda Kırklareli İl Müftülüğü Bulgaristan Aytos Bölge Müftülüğü ile Kardeş Müftülük olmuştur. Kardeş Müftülükler birbirlerini ziyaret edip, eğitim faaliyetleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan konularda birbirlerine destek oluyorlar.
Kırklareli İl Müftülüğü- Türkiye Diyanet Vakfı Kırklareli Şubesi aracılığı ile Bulgaristan Aytos Bölge Müftülüğünce belirlenen eski bir cami çevre düzenlemesi ile birlikte hayırsever Hatice Lale tarafından yeniden inşa ettirildi.
Soydaşların yoğun olarak yaşadığı Burgas ili Aytos ilçesi Ruen kasabası Dastkotna Köyünde yaptırılan Hatice Lale Camii 29 Nisan Pazar günü saat 11.00'de yapılacak merasimle hizmete açılacak.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kalabalık bir heyetle Bulgaristan’a gidiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığınca Kardeş Şehir Projeleri kapsamında uygulanan çalışmada son aşamaya geldik. 300 cemaat kapasiteli Hatice Lale Camiini inşallah ibadete açıyoruz. Çevre düzenlemesi ile birlikte toplam maliyeti 750.000 TL olan caminin her iki kardeş ülke vatandaşlarına iyilikler ve dostluklar getirmesini diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol