“Bazı zaferler sonsuza dek kutlanır”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gündoğdu açıklamasında şunları söyledi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında ordumuzun 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. Yıldönümünü kutlamanın onurlu gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos; sonsuz vatan sevgisiyle dolup taşan, bununla birlikte özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç ve kararlılığını tüm dünyaya duyuran Türk Milletinin tarihindeki en önemli zaferlerdendir. 
Ülkemizi işgal etmiş emperyalist güçlerin vatan topraklarımızdan çekilmek zorunda bırakıldığı 30 Ağustos tarihi, İstiklal Mücadelesinin de dönüm noktası olmuştur.
Tam 100 yıl önce, 30 Ağustos 1922'de ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu topraklar yeniden vatan yapıldı.
Canları pahasına dönemin egemen güçlerine karşı olağanüstü mücadele vererek bu toprakları yeniden vatan yapanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bize emaneti olan Cumhuriyetin ışığı doğrultusunda; başımız dik, onurlu ve bağımsız yaşama kararlığı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını yürekten kutluyor, laik cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz.” (E.YIldırım)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tarih tekerrür ederse 31 Ağustos 2022 Çarşamba 11:49:33

    Bazı zaferler de tekrarlanır egenin tadını unutan komşumuz kullanıp atan emperyalizmin bacakları arasından yine hırlamaya başlamasıyla bu kez egenin değil adriyatikin sularıyla tanışır

  2. Bir yunan küstah askerî yetkilisi "amerika bize izin verir ve silah temin ederse türkiyeyi bir günde haritadan sileriz" derken ve her düzey yunan politik kocabaşları ülkemize olmadık hakaretler ederken yorumumuz zülfüyâre mi dokundu da vermediniz

  3. tarih tekerrür ederse 01 Eylül 2022 Perşembe 14:25:30

    Bazı zaferler de tekrarlanır egenin tadını unutan küçük komşumuz kullanıp atan emperyalizmi arkasına alıp finocası hırlarken bilmeli ki bu kez egenin değil adriyatikin sularıyla tanışır