Bazı şeyler Kırklareli’ne “fazla”

Yakında trafiğe açılacak olan Karaumur Caddesi, ilimizde yeni tartışmaların odağını oluştururken, Belediye’nin cadde hazırlığı da sürüyor. Öyle ki, Mustafa Kemal Bulvarı’nda refüje konan küre şeklindeki süsler Karaumur Caddesi’ne de monte edildi.
Bulvardan yolun iki tarafını ayırmak, Karaumur Caddesi’nde ise yayalar ile araçların kısımlarını belirlemek adına konan küre biçimindeki bu süsler, Kırklarelilileri ikiye ayırdı. Halkın bir kısmı, yapılan bu yeni uygulamayı beğenirken, bir kısmı da beğenmedi.
Ancak sonuç olarak Kırklareli’ne yapılan bu yeni hizmet sokak ve caddeler de yeni bir soluk getirdi. Hatta bazı vatandaşlar, kürelerin boyanması ile uygulamanın daha da güzelleşeceğini savundular.
Ancak Kırklareli’ne kazandırılan yeni objelerin başına gelen talihsizlikler, maalesef ki bu kürelerin de başına geldi.
Karaumur Caddesi, Hızırbey Camii önüne denk gelen kürelerden birisi yerinden çıkmış haliyle dikkatleri çekti. Kim ya da kimler tarafından yerinden çıkarıldığı bilinmeyen bu manzara “Bizim insanımıza böyle uygulamalar fazla” yorumlarına sebep oldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 11 Ekim 2016 Salı 15:28:29

    kırklarelinde trafik kurallarına uyan yok dikkate alanda kırklarelinde trafik için en tehlikeli caddeler karaumur ile cumhurriyet caddeleri trafiğe kapalı olduğu halde devamlı araba trafiği motosiklet terörü devam ediyor caddenin kapalı oldundan yolda yürürken arabalardan ezilmekten kurtulamazsın madem kapattın kontrol altına al esnaf saat19.00 dan sonra mal indirsin değişen bir durum yok karaumur trafiğe açılsa ne olacak arabasınla çiğ köftelahmacunmu alacak cadde eski havasını kaybetti ticaret panayır yerine kaydı marketler ve ticaret merkezi oldu.koçaz ve yoğuntaş tarafına giden arabalar oradan kalktığından köylü malı alıp şehre girmeden köyüne ulaşıyor

  2. Talihsiz bir haber. Kaza ile bir araç çarpmış olamaz mı?

  3. Bazı şeyler Kırklareli'ne fazla demişsiniz.. Karaumur caddesinden geçerken bir dikkat edin bakalım konan beton topların neredeyse tamamına araçlar çarpmış. Arkadan ambulans gelse araçların sağa yada sola çekilerek ambulansa yol vermesi gerekiyor. Konan beton toplar yüzünden bu da imkansız. Şehri güzelleştirme amacıyla yapılan bu düzenleme acil durumlarda insanların ölümüne bile sebep olabilir.. İnşallah bu düzenlemeyi yapanların ve takdir edenlerin kendileri yada yakınları o yolda ambulansta mahsur kalmaz..

  4. HABERİN BAŞLIĞI KIRKLARELİNE HAKARET....KIRKLARELİ BU TÜRKİYE CUMHRİYETİNDE HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK...SİZ KIRKLARELİ LİLERİ NE SANIYORSUNUZ...D

  5. Yorumlara katılmakla birlikte yine de haberin başlığındaki ironiyi yalnış bulmuyorum. Bazen göz göre göre yapılan zarar vermeler yok mu Allah aşkına ? Bunun farklı bir şekli parklarımızı bahçelerimizi çerçöp ile doldurmanın her tarafa ( ağaçlara duraklara duvarlara ) gelişigüzel el ilanları-reklamlar asmanın banklara-reklam panolarına-duraklara zarar vermenin bundan farkı var mı ? Karaumur caddesinin katledildiği gerçeğine katılıyorum. Bu sokak iyileştirme çalışması esnafı cezalandırmaya döndü. Evet trafiğin olması sorunlar yaratıyor ama bu peyzaj saçlamalıkları da iyileştirdiğinizi düşündüğünüz sokaklara bile fazla. Bence şehrin göbeği olan Arasta'nın önündeki çirkin saçma döner kavşağı ve oradaki trafik düzenlemesini gözden geçirin hele. Buradaki keşmekeş çok daha beter. Son yorumcu arkadaşın "Kırklareli bu cumhuriyette herşeyin en iyisine layık" sözüne bir hemşeri olarak katılırım ama fazla romantik buluyorum. Bu ülkede vergisini veren bu ülkenin vatandaşı herkes herşeyin en iyisine layıktır. Şehir ayrımı hemşehricilik gözetmeden. Ama ilimiz şehircilik açısından malesef ki kasaba görüntüsünden çok da öteye geçemiyor. Buna bir tesbit olarak katılmamak mümkün değil.