"Bayırbucak Türkmenleri'nin her zaman yanındayız"

AK Parti ve Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında gerçekleştiren yardım kampanyasında 320. Tır Cumartesi günü Kırklareli'nden Suriye'ye uğurlandı. Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen programın ardından yola çıkan tır birçok Türkmen vatandaşımızın umut ışığı olacak.

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü Bayırbucak Türklerine yardım kampanyasında 320. Tır yola çıktı. Türkmenlerin savaş içerisinde olduğu ve giyecek, yiyecek gibi temel sıkıntılarının olduğu Suriye'ye Kırklareli'nden de bir el uzandı. Cumartesi saat 16.00'da Vilayet Meydanı'nın önünden törenle gönderilen yardım tırı, programına katılımda oldukça yoğun oldu. Gerçekleştirilen törene AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Hayrat İnsani Yardım Derneği saha Koordinatörü Mücteba Bektaş, çok sayıda partili ve vatandaşlar katılım gösterdi. Bayırbucak Türkmenlerinin sürekli yanlarında olduğunu ve destek vereceklerini belirten AK Parti İl Başkanı Alper Çiler; "Aziz Türk Milleti yine her zaman olduğu gibi dünyanın neresinde olursa olsun, hangi kardeşimizin başı dara düşerse düşsün elindekini, yeri geldiği zaman hepsini verip onlara yardım etmenin gayreti içinde olmuştur. Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir. Suriye'de yardım yaparken etnik kökenine, mezhebine hiç bakmadık. Onların davası bizim davamızdır, onların meselesi bizim meselemizdir. Ortada bir sorun varsa, bir bütün olarak, devlet-millet kaynaşmasıyla, partiler, sivil toplum örgütleri, halk, hep birlikte bu sorunun üzerine gidilmeli. İnşallah yardım TIR'larımız en hızlı şekilde kardeşlerimize ulaşır ve onların ihtiyaçlarını gidermiş oluruz. Bu kampanyayı düzenleyen başta Genel Başkanımız , Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, Genel merkez Sosyal Politikalar başkanlığına, yardım kampanyamızda bizlere destek olan tüm teşkilat üyelerimize ve duyarlı Kırklarelili Hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasının ardından söz alan milletvekili Selahattin Minsolmaz; " Bayırbucak'ta bulunan Türkmen vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti yönetimimizin ülke genelinde duyarlılık ile bu işin katılımı esasına göre başlattığı kumpanyanın önemli bir ayağı, Kırklareli halkının ve teşkilatının buradan yaptığı, oraya gönderilen tırımızın burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşalllah oradaki insanlarımızın bunlara ihtiyacı kalmayacağı huzurlu bir barış ortamı en kısa zamanda olur. Gerçekten kış şartları çok zor. Bizler burada kış şartlarında günlük hayatta ne kadar sıkıntı çektiğimizi insanımız olarak yaşıyoruz. Ben burada teşkilattan başlayarak il başkanımız olmak üzere, tüm ilçe başkanlarımıza, emeği geçen yardımsever insanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Biz her zaman onların yanındayız
Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin birçok alanda mağdur olan vatandaşlara yaptıkları çalışmalar tüm hızıyla sürerken böylesine bir kapmaya verdikleri destek ne kadar mutlu olduklarını bir kez daha dile getirdiler. 320. Yardım tırını Kırklareli'nden Suriye'ye gönderen dernek ile ilgili konuşma yapan Saha Koordinatörü Mücteba Bektaş ; "Öncelikle bu gün buradan Filistine, battaniye, doğu Türkistan, myanmara ve bayır bucaktaki Türkmen yiğitlerine selam olsun. Şu anda Suriye ve Ortadoğu topraklarında adı konulmamış bir dünya savaşı yaşanmaktadır. Türkiye ile geniş bir sınıra ve köklü bir geçmişe sahip bu coğrafyada savaş, zulüm ve istikrarsızlık hüküm sürmektedir. Bu durum Türkiye'yi doğrudan etkilemekte, ülkemiz ateşin içine çekilmeye çalışılmaktadır. Bu sebeple Türkiye'nin Suriye'deki yaşananlara kayıtsız kalması mümkün değildir. Rusya'nın hava saldırıları, İran'ın kara harekâtı, Esed rejiminin bunlardan kuvvet alarak yaptığı kıyımlar, bu zulme Avrupa'nın göz yumması ve el altından destek vermesi gibi sebeplerle Türkmen kardeşlerimiz için hayat çekilmez bir hale dönüşmüştür. Modern dünyanın gözü önünde kimyasal silahlar, fosfor bombaları ile büyük katliamlar yapılmaktadır. Aynı dinin mensubu olduğumuz Suriyeli ve Türkmen kardeşlerimize yapılan bu zulümlere Ak Parti ¡1 Başkanlığı, Sosyal işler başkanlığı, Kadın kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte Suriye içindeki Türkmen kardeşlerimize yardım ulaştırılması gayesi ile hazırlanan ve Bu gün Kırklareli'nden Hayrat insani Yardım Derneği aracılığı ile 320. Tırımızı Bayır bucak takı Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz. Gönderdiğimiz TIR ın içerisinde Battaniye, Kıyafet ve Gıda olmak üzere ihtiyaç malzemeleri gönderilmektedir. Verilen Yardımlar Türkmen dağındaki kardeşlerimizle beraber, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmiş bulunan Suriyeli kardeşlerimize ve çadır kentler de ki soydaşlarımıza 1. Elden Teslim edilmektedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hadisinde belirttiği gibi Müminler, birbirine karşı sevgi ve merhamette, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut huzursuz olur. Oranın tedavisi ile meşgul olurlar. Müslümanlar da böyle birbirine yardıma koşar. Bizler büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizler Osmanlı'nın torunlarıyız. bu yardımlar milletiyle ve devletiyle birlik olduğumuzun en güzel numunesidir. Gidilen yerlerde Devlet büyüklerimize dualar edilmektedir. Bizler her zaman Türkmen kardeşlerimizin savaş mağdurlarının ve mazlumların yanındayız" diyerek sözlerine değindi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol