Başpehlivan Kavaklı’da

Bu yıl 658'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.Gürbüz, mutluluğunu Kırklareli’nde de paylaştı. Son yıllarda başarılı güreş organizasyonları gerçekleştiren Kırklareli’nin Kavaklı Beldesi’ni ziyaret eden Gürbüz, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ile görüştü. Burada hedefini kemerin ebedi sahibi olmak olarak açıkladı. 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2019 yılı Başpehlivanı olan Ali Gürbüz, Kırklareli’nin Kavaklı Beldesini ziyaret etti. Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir’e verdiği söz üzerine Beldeye gelen Gürbüz’ü karşılayan Koşdemir, “Ali Gürbüz kardeşimi Kavaklı da ağırlamaktan onur ve gurur duyuyorum. Kendisi bana söz vermişti. Bende kendisine kemeri aldığında seni Kavaklı da misafir etmek istiyorum demiştim. Kardeşim bu kemeri hak etti. İnşallah kemerin ebedi sahibi olur” dedi.
Belediye Başkanlığı Makamında gerçekleşen ziyarette Başpehlivan Gürbüz’de, “Başkanımız yağlı güreşe çok önem veriyor. Kavaklı Beldemiz Türkiye standartlarında güreşler organize ediyor. Kırkpınar’a gitmeden önce söz vermiştim. Bir sıkıntı olmazsa geleceğimi söylemiştim. Allah’a şükür bir sıkıntı olmadı. Başpehlivanlığı kazandık ve sözümüzü yerine getirdik. 658’ncisi yapılan atasporumuz Kırkpınar’da başpehlivan olduğum için mutluyum. Bu daha yeni başlıyor. İnşallah önümüzdeki senede başpehlivan olurum. Amacım üç yıl üst üste başpehlivan olarak bu kemerin ebedi sahibi olmak” diye konuştu.
Gürbüz’ün Başpehlivanlığı…
Ali Gürbüz finalde 2015 ve 2018 Kırkpınar Şampiyonu Orhan Okulu ile karşılaştı. Gürbüz, rakibi Okulu ile 40 dakikalık sürede yenişemedi.Altın puan alanın başpehlivan olacağı bölümde ilk 10 dakikada bir yenişme olmadı. Ali Gürbüz 10 dakikanın sonunda rakibi Orhan Okulu'nun hamlesine ustaca karşılık vererek altın puanı aldı ve 658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.
Ali Gürbüz, 658'inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Abdullah Güngör'ü, ikinci turda Serhat Gökmen’i, üçüncü turda İsmail Koç'u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun’u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu’nu yendi. Gürbüz birinci olduktan sonra yaptığı açıklamada şampiyonluğu, kendisi gibi başpehlivan babası Recep Gürbüz'e armağan ettiğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol