Başkur; "Oturduğu yüksek makam, kendisine büyük gelmektedir"

CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, Parti binasında yaptığı basın açıklaması ile yeni Anayasa konusunda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı istifaya çağırdı. Başkur, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Oturduğu yüksek makam, kendisine büyük gelmektedir. Görevi bir an önce bırakmalı ve istifa etmelidir" dedi.

CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, Cumartesi günü Parti binasında bir basın açıklaması yaparak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı istifaya çağırdı. Partililerinde katıldığı basın açıklamasında Başkur, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ilkesinin anayasadan çıkarılması gerektiği yönündeki ifadesinin yalnızca kendi görüşü olmadığını ileri sürdü.
TBMM Başkanı Kahraman'ın yaptığı açıklamalarından AK Parti'nin de sorumlu olduğunu öne süren Başkur, "Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir.
Laiklik ilkesi yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması değildir.
Laiklik milli egemenlik ilkesinin de temelidir. Laiklik ilkesiyle millet, zamanın değişen şartlarına göre kendi kaderini belirleyecek hukuk kurallarını kendi egemenlik gücüyle koyma hakkını eline almıştır.
Bu hak meclis tarafından kullanılır, hükümet tarafından uygulanır, yargı tarafından korunur. Anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri ile düzenlenen olan laiklik ilkesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ilga etmeye yönelik bir suç girişimidir" dedi.
Laiklik ilkesiyle devletin bütün inanışlara, bütün mezheplere eşit mesafede durduğunu belirten Başkur, "Bu anlamda laikliğin, bu ülkedeki bütün vatandaşların eşit vatandaş olmasının devleti yönetme ve idaresinde görev alma hakkının teminatıdır" diye konuştu.
Toplumsal barış ve huzurun bu temel üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Başkur, sözlerine şöyle devam etti;
"Laiklik ilkesini ortan kaldırmaya yönelik her çaba anı zamanda birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yönelik bölücü bir girişimdir. Bütün bunlarla birlikte laiklik, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlıkla mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, ilerleme ve canlılığın düşmanları aile gözlerinden perde kalmamış fanatiklerden başka kimse olamaz. CHP kurucu değerlerimizi, milli egemenliğin, demokrasinin, toplumsal barışın, insan eşitliğinin ve Türkiye' nin temeli olan laiklik ilkesinin koruma iradesine sahiptir. Laiklik ilkesinin yok edilmesine ya da laiklik ilkesinin sulandırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bilinmelidir ki bu yolla Cumhuriyeti ve demokrasiyi yok ederek, gayri meşru baskı rejimi kurmaya çalışanlar asla amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin temel değerlerine yürekten inanmış milyonlarca vatandaşımız ve Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin temel değerlerine, demokrasiye, özgürlüklerimize ve toplumsal barışımıza yönelen her saldırganı hüsrana uğratacak güce sahiptir.
İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla milli egemenliğin, demokrasinin ve Cumhuriyet değerlerinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Oturduğu yüksek makam, kendisine büyük gelmektedir. Görevi bir an önce bırakmalı ve istifa etmelidir.
CHP çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefiyle özgürlükçü demokrasiyi kurmak için çalışmalarına büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu ülkede demokrasiyi yok etmek ve bir baskı rejimi kurmak isteyenler mutlaka yenilecek, Türkiye tarihi yolculuğuna devam edecektir."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sayın il başkanı bence sen önce meclis başkanına beylik laflar etmek yerine yaşadığın şehre bak bu şehri senin partin yönetiyor ve her tarafı dökülüyor şehrin yollar delik deşik imar yok sular çamurlu sokak aralarına pazar kuruluyor caddeler otoparka dönmüş belediyeden nefret eder olmuş insanlar eğer çok dürüstsen çıkar kendi belediyeni eleştirirsin herkes de seni takdir eder ama mesaisini gezmelerde tamamlayan şehre tek çivi çakmayan belediye başkanına ağzını açma kalk ismail kahramanı eleştir ciddiye alınacak değilsin kapalı kapılar ardında ancak kendinizi avutursunuz böyle yapmakla

  2. Belki de muhalefettekiler yapıştıkları koltukları dolduramayacak kadar küçüktürler ki başkalarına meydan bırakıyorlardır. Muhalefet muhalefet olsa bunlar olur mu ? Muhalefette kim var peki ? Bir de o koltuğa bakın isterseniz !