Başkur; “Hükümetin yanındayız ve terörü yok etmeye karşı her türlü desteğe varız”

Dün Artvin'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, iki asker yaralandı. CHP Kırklareli İl Başkanlığı dün saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı

Dün Şavşat'tan Ardanuç'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı. Önce konvoya, ardından da Kılıçdaroğlu'nun aracına olmak üzere 2 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu'nun korumaları ateş açanlara karşılık verdi, çatışma çıktı. Başından vurularak ağır yaralanan jandarma er Fatih Çaybaşı şehit oldu. 2 güvenlik görevlisi ise hafif yaralandı.
Yaşanan olayların ardından dün saat 18.00’de CHP Kırklareli İl Başkanlığında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
Tüm teşkilat mensuplarının katılım gösterdiği açıklamada, İl Başkanı Ünal Başkur şunları kaydetti;

“Bugün yapılacak bir dizi etkinliğe ilişkin Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Artvin ilinde terörist saldırıya hedef olmuşlardır. Yapılan bu haince saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Artvin Ardanuç İlçesinde konvoy güzergâhında öncü güvenlik araçlarına yönelik silahlı saldırı ardından ikinci bir saldırı daha gerçekleştirilmiştir. İlk yapılan saldırı anında roketatarlı saldırıda bulunmak isteyen terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ancak bu arada üç askerimiz yaralanmış ve sonrasında yaralanan bir askerimiz şehit düşmüştür. Şehit askerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Yapılan bu haince saldırı; ülkemizde yaşanan karmaşık durumu daha da kaotik hale getirmek için yapılan bir saldırıdır. Ülkemiz; başarısız darbe girişimi ardından yaralarını sarmaya çalışırken, bir de uluslararası savaş cephesi ile uğraşmaktadır! Cumhuriyet Halk Partisi nasıl ki 15 Temmuz ardından darbe karşıtlığını ifade etmişse, laik-demokratik-hukuk devletine ve demokratik parlamenter rejime ait düşüncelerini ortaya koymuş ise; hain Gaziantep saldırısı sonrasında da var olan hükümetin yanında olduğunu ve terörü yok etmeye karşı her türlü desteği vereceğini taahhüt etmiştir. Bu saldırının tek amacı vardır. Yaratılacak kaos ardından ülke de kardeş kavgası çıkarmaktadır. Terör; hedefine bu kez Türkiye Cumhuriyeti rejimini kuran CHP’sine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu koymuştur. Bu ülke insanı ülkeyi bölme amaçlı bu saldırıları; Menemen, Çorum, Kahramanmaraş, Sivas, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Gaziantep ve ülkenin pek çok noktasında yaşanmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve şuanda da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve biz CHP’liler dün gibi bu günde dimdik ayaktayız. Parlamenter Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kanunu adına mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük, sürdüreceğiz. Darbelere, teröre karşı tavrımız nettir. Her türlü darbeye; Askeri ve diktatöryal her türlü darbeye karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin kurucu partisi olarak da bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Demokrasi mücadelesinde ülkemizin en ücra köşesine kadarda, bu gün Sayın Genel Başkanımızın yaptığı gibi sürdüreceğiz. Bu tür saldırılar, bizi sindiremez, yıldıramaz, korkutamaz. Genel Başkanımızın dile getirdiği gibi, bu ülke ve ülke insanı için bir canımız var, onu da feda etmeye hazırız. Ülkenin birlik ve bütünlüğüne olan inancımız sonsuzdur. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin teminatı olan Cumhuriyet Hal Partisi, ne PKK, ne FETÖ, nede İŞİD terörüne teslim olmayacaktır. Bu sözü biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak tüm halkımıza veriyoruz.”
Gündoğdu; “Alçakça bir girişimdir”
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise hain saldırı hakkında şunları ifade etti; “Gün geçmiyor ki Türkiye’de yeni bir olay, yeni bir facia olmasın. Bugün de maalesef Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenmek istenen bir suikast girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu sadece bizim partimize Genel Başkanımıza yapılmış olan bir suikast girişimi değil. Bu tamamen Türkiye Cumhuriyeti’ne ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine yapılmış olan bir suikast girişimidir. Biliyorsunuz darbeden sonra da birçok şey söylendi. İlerleyen süreç içerisinde suikastların olabileceği, buna benzer işlerin dönebileceği, aynı zamanda da baktığımızda da Türkiye’yi tekrar bir kaos ortamına sürükleyecek her türlü hal hareket ve davranışların sergilenebileceğini burada parti binamızda sizlerle de paylaşmıştık. Buda onlardan bir tanesidir. Alçakça bir girişim, tamamen Türkiye’de bir iç savaşı başlatmak için Türkiye’yi tekrar bir kaos ortamına sokmak için yapılmış olan hain bir saldırıdan başka hiç bir şey değildir. Buna ben sadece şunu diyorum. Bu soysuzluktur. Ben bu saldırıyı kınıyor, hem bizlere, hem de milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol