Başkasının hasadını toplarken yakalandı

12 Ağustos 2016 tarihinde Babaeski İlçe J.K.lığınca elde edilen duyumda; Babaeski ilçesi Kadıköy sınırları içerisinde bulunan M.D. isimli şahsa ait ayçiçeği tarlasının N.Ö isimli şahıs tarafından biçerdöver ile biçilmek sureti ile hırsızlık yapılacağı bilgisi alındı.
Duyumun alınmasına müteakip Babaeski İlçe J.K.lığı ekipleri tarafından gerekli hazırlıklar yapılarak, belirtilen bölgede icra edilen operasyonda; N.Ö. isimli şahıs ile yanında bulunan S.D, V.Y, H.H.B,Y.İ.Z ve U.Ş. ile birlikte M.D.'ye ait 70 dönümlük ayçiçeği tarlasında biçerdöver ile biçim yaptıkları esnada suç üstü yakalandıkları, adı geçen şüphelilerin tarlanın yaklaşık 12-15 dönümünü biçtikleri ve bu biçimden piyasa değeri (5.280) TL. olan (3,300) Kg. ayçiçeği elde ettikleri tespit edildi.

Olayda adı geçen şüpheliler yakalanarak suçta kullandıkları 39 BB.... plakalı Man marka kamyon ile John Derre marka biçerdöver C.Savcısının talimatı ile muhafaza altına alınarak, elde edilen ayçiçeği tarla sahibi M.D.'ye teslim edildi.
Şüphelilerin yapılan sorgusunda N.Ö'nün "Hırsızlık" suçundan adli makamlarca arandığı ve kesinleşmiş 1 yıl 8 ay hapis cezasının bulunduğu tespit edilmesi üzerine adı geçen şahıs Kırklareli Açık ceza infaz kurumuna teslim edilmiş, diğer şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "hasat" değil "mahsül".

  2. "toplarken" değil "çalarken".