Başkan nihayet meydanlarda

Ordumuz içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirdiği darbe girişimi ardından güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımızın yerinde müdahalesi ile bastırılmış, bu ülkede milli iradeden ve demokrasiden daha üstün bir gücün yer alamayacağı gösterilmişti.

O günden bugüne tam 19 gün geçti. Tam 19 gecedir tüm yurtta olduğu gibi ilimiz Vilayet Meydanında da vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ağızlarında dualar ve İstiklal Marşımız ile demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara dökülen vatandaşlar, "Sen tamam diyene kadar biz buradayız" anlayışı ile nöbetlerini devam ettiriyorlar. Nitekim, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılacak dev bir miting ile nöbetlerin sona ereceğini duyurdu.
Ancak nöbetlerin 18'inci gecesi Kırklareli için tarihi günlerinden biriydi. Aynı akşam Kırklareli Belediyesi ve CHP il-merkez ilçe başkanlığı da "Demokrasi ve Cumhuriyet" yürüyüşü gerçekleştirerek, darbeye ve darbecilere karşı olduğunu gösterdi. Yürüyüşün ardından Kırklareli Belediye Başkanı 18 gün süren sessizliğini bozdu ve CHP'li heyet ile birlikte ilimiz Vilayet Meydanında nöbet tutan vatandaşların arasına katıldı
CHP'den Demokrasi ve Cumhuriyet yürüyüşü
CHP'nin Kırklareli'ndeki yürüyüşü önceki akşam ilimiz Dingiloğlu Parkı önünde saat 21.00'de başladı. Yürüyüşe; Kırklareli Belediye Başkanı, CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan, Parti İl Başkanı Ünal Başkur, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin ile çok sayıda partili ve vatandaşlar iştirak ettiler. Karaumur Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş ilimiz Devlet Hastanesi yanındaki Eriklice Caddesi ve Waldorf Caddesi üzerinden devam etti. Vatandaşlar daha sonra Gar binası önünde biraraya geldiler. Korteje Kırklareli Motosiklet Kullanıcıları Derneği de iştirak etti.
Ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atan gruba ilk olarak Kırklareli Belediye Başkanı seslendi. Eğitim-Sen İL temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasının sonrasında ise CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan kalabalığa hitap etti. Tüm konuşmacılar yaptıkları ortak açıklamalarda, hem askeri, hem de sivil her türlü darbeye karşı olduklarını, demokrasiden ve parlamenter sistemden, laik hukuk devletinden yana olduklarını belirttiler.
Son olarak sahneye CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu davet edildi. Gündoğdu yaptığı konuşmasında;
"15 Temmuz tarihinde ülkemizde bir darbe girişimi oldu. Yaşanan alçak bir darbe girişimiydi. Milletvekillerimizin parlamentoda sizleri temsil ederken, onurlu ve kararlı duruşu, Türk Silahlı kuvvetlerimizin içindeki Mustafa Kemal Atatürk sevgisi olan Subay ve Astsubaylarımız sayesinde ve yine emniyet güçlerimizin takdire şayan çalışmaları ve siz en önemlisi siz halkımızın gayreti sayesinde bir darbe girişimi önlendi. 15 Temmuz tarihinde cumhuriyetin değerlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde yuvalanmış vatan hainlerini, alçakça darbe girişimini bir kez daha kınıyorum. 15 Temmuzdaki darbe teşebbüsü karşısında ise tutumlarından ötürü başta siz halkımıza, demokratik toplum kuruluşlarına ve güvenlik güçlerimize şükranlarımı bir kez daha sunuyorum.
Bizler seçmeninden genel başkanına, milletvekiline, il başkanına, ilçe başkanına kadar darbelerden en fazla sıkıntıyı çekmiş olan bir kurumuz. Bu anlayışla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın meclisinde, demokrasinin kalbinde yukarıdan helikopterlerle taranırken ve aynı zamanda uçaktan bombalar düşmesine rağmen sizlerin temsilcileri olarak orayı terk etmedik ve bundan sonra her türlü darbe girişiminde terk etmeyeceğiz" dedi.
Bu konuşmasının ardından program son buldu.
Birlik ve beraberlik tablosu
Bu arada Kırklareli Vilayet Meydanı dolduran binler Milli İrade Ve Demokrasi nöbeti de o akşam 18.'nci gecesini her zamanki gibi büyük bir coşkuyla bir demokrasi şölenine çevirmişti. Geceye Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, partililer, kurum temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.
Necmettin Ötün önderliğindeki ilahi grubunun seslendirdiği eserler ise dinleyenleri mest etti. Bu esnada Kırklareli belediye Başkanı ve beraberindeki CHP'li heyet Vilayet Meydanı'na geldi. Alkışlar eşliğinde önemli ve anlamlı bir "birlik" pozunun verildiği gecede bazı vatandaşlar; "18 günün ardından nihayet geldiler" yorumunu da yapmadan duramadılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol