Başkan İhsan Talay’dan Ankara Çıkarması

Son günlerde yaşanan yağışlar sonrasında oldukça zor zamanlar geçiren Pınarhisar ilçesinde bir kez daha bu gibi felaketlerle karşılaşılmaması için Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız ve İller Bankası Genel
Müdürü Yusuf Büyük ile istişarelerde bulundu. Yapılan görüşmelerde ilçede yapılması planlanan projeler hakkında açıklamada bulunan Başkan Talay, “Kuşaklama kanalı, Sel önleyici bent inşaaları, Taban kuşağı ve sel kapanı, Açık menfez hattı, Ana dere ve tekke deredeki ıslah çalışmaları
hakkında görüşerek etüt projelerinin hususlarını halihazır haritalar üzerinde çalıştık” dedi.

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerden ikisi Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ile yaşandı. Başkan Talay, geçtiğimiz günlerden yaşanan sel felaketi sonrasında olası felafetlerin önüne geçmek amacıyla oluşturduğu projeler hakkında konuştu.
Selin önüne geçilecek
Başkan Talay yaptığı açıklamada Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz Kaya Yıldız ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında konuşarak; “Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz Kaya Yıldız ile birlikte İlçemizde yaşanan taşkın suları sorunları ve dere ıslah problemleri ve ovamızda oluşturulması gereken drenaj hattı ile ilgili detaylı bir toplantı gerçekleştirdik.
İlçemizin Kuzey bölgesinde yapmayı planladığımız; Kuşaklama kanalı, Sel önleyici bent inşaaları, Taban kuşağı ve sel kapanı, Açık menfez hattı, Ana dere ve tekke deredeki ıslah çalışmaları hakkında görüşerek etüt projelerinin hususlarını halihazır haritalar üzerinde çalıştık.
Aynı zamanda Çayırdere Sulama Barajı'nın Pınarhisar Belediyesi olarak işletmesi ve akabinde tüm vatandaşlarımıza kaliteli hizmet verebilmek adına tüm çalışmalarımızı tamamladık. Kıymetli Müdürümüze mesai sonrası gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarımı sunarım” dedi.
Pınarhisar’a Güneş Enerjisi
Santrali
İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük'ü de ziyaret eden Talay burada yaptığı görüşmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz hafta yaşadığımız sel felaketi sonrası, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yapmış olduğunuz görüşmeler neticesinde bugün Ankara'da İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük'ü ziyarette bulunduk.
İlçemizde uzun zamandan beri ihmal edilmiş; Yağmur Suyu Deşarj Hattı, Kanalizasyon Hattı, İçme Suyu Şebeke Hattı, İmar Revizyonu ve İlçemize 25 yılda yaklaşık 23 Milyon TL gelir sağlayacak olan Güneş Enerjisi Santrali Projesi konuları hakkında geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirdik.
İnşallah bu sorunlara köklü bir çözüm bularak, ilk kazmayı vurduktan 2 yıl sonra İlçemizde altyapı sorunlarını tamamen çözüme kavuşturmuş olacağız.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol