Başkan değişti, aday salonu terk etti

Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayına sürprizlerle başladı. 2 yılda bir yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde mevcut Başkan Cavit Çağlayan aday olmadı. Ancak aday olanlarda yeterli çoğunluğu sağlayamadı. Başkanlığa aday olan CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer beklediği oyu alamayınca salonu terk etti. Başkanlık için aday olmayan ancak sandıktan adı çıkan isim Meclisin eski üyelerinden CHP'li Demirköy İl Genel Meclis Üyesi Safet Üresin oldu. Safet Üresin ile birlikte Başkan Vekili ve Katip Üyeler, İl Encümen Üyeleri ile İhtisas Komisyonlarının üyeleri de yapılan seçimle değişti.

 

Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan Ayı 1. Birleşimini 4 Nisan 2016 Pazartesi günü gerçekleştirdi. Saat 10.30'da başlayan birleşim bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin onaylanmasının ardından 2 yılda bir yapılan başkanlık seçimi ile devam etti.
Meclis Başkanı Cavit Çağlayan bu maddeye ilişkin olarak aday olmak isteyen olup olmadığını sordu. Başkanlık için AK Parti Grubundan Grup Başkanı Nihat Sağlam, yine AK Parti Grubundan Hazel Yolgiden ve CHP Grubundan Grup Başkanı Aptullah Mutluer aday olduğunu açıkladı. Yapılan oylama sonucunda çıkan isim ise beklendiği gibi olmadı. Aday olmayan ancak Meclisin 24 oyundan 10'unu alan CHP'nin Demirköy İl Genel Meclis Üyesi Safet Üresin Başkan oldu. Aday Aptullah Mutluer ise 8 oy alabildi. Nihat Sağlam 5 ve Hazel Yolgiden ise 1 oy aldı. Başkanlık koltuğuna Safet Üresin otururken Üresin'e hayırlı olsun dileklerini sunan Aptullah Mutluer salonu terk etti.
Üresin'e koltuğu bırakan Cavit Çağlayan; "Safet Üresin İl Genel Meclisi'nin yeni dönem başkanlığına seçilmiştir. Hayırlı olsun. 2 yıl birlikte yönettik Meclisi. Ben şahsen hepinizi tanımaktan çok mutlu oldum. Genelde kararlarımız oy birliği ile oldu. Bu iki yılda Kırklareli'ne iyi hizmetler yapıldı. Personel giderlerini hiç artırmadık, genelde araç alımı ve yatırıma ağırlık verdik. Bunda da iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Bilerek olmaz ama bilmeden kırdığım arkadaşlarım var ise affola diyorum. Teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam da, "Bende Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2 yıl gerçekten Meclisi çok iyi yönetti, adil yönetti. Hayırlısı olsun" diye konuştu.
İbrahim Akten ise, "Sayın Başkanım bende gerçekten bu 2 yılda Meclisi çok iyi yönettiğinizi düşünüyorum. Her şey için teşekkür ederim" dedi.
Meclis üyeleri de Çağlayan'a teşekkür ederek Üye koltuğuna otururken alkışladı.
Meclis Başkanlığına seçilen Safer Üresin de koltuğuna oturduktan sonra bir açıklama yaparak, "Cavit Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Geçen 2 yılda Meclisi çok iyi idare ettiler. Bana destek verdiğin için hepinize teşekkür ediyorum. Bu Meclisi adaletli bir şekilde yönetmeye çalışacağım" diye konuştu.
Başkan Vekili Kenan Çiftçi
Gündemin 3'ncü maddesinde ise Meclis Birinci Başkan Vekili seçimine geçildi. Birinci Başkan Vekilliği için sandıktan Şahin Aslan (1 oy), Kenan Çiftçi (13 oy), Nihat Sağlam (1 oy) ve Reşat Şükra Saka'nın (6 oy) adı çıktı. 2 oyunda boş çıktığı seçimde Kenan Çiftçi 13 oy ile Meclis Birinci Başkan Vekili seçildi.
4'ncü gündem maddesindeki İkinci Başkan Vekilliğine ise Sibel Çinar ve Adnan Öz aday olurken. Yapılan gizli oylamada Çinar 14 oy, Öz 6 oy aldı. Sandıktan ayrıca Gürkan Umut'a 2, Mehmet Gülay Erkol'a da 1 oy çıktı.
Katip Üyeler Seyhan Delioğlu'nu ve Okay Şeran
5'ncü gündem maddesinde 2 asil Katip Üye seçimi yapıldı. CHP Grubu katip üyeliklere Seyhan Delioğlu'nu ve Okay Şeran'ı, AK Parti Grubu ise Nihat Sağlam ve Hazel Yolgiden'i önerdi. Yapılan gizli oylamada ise Seyhan Delioğlu 15, Okay Şeran 14 oy aldı. Nihat Sağlam 6, Hazel Yolgiden 6 oy aldı. Oylamada Serdar Dura'ya da 9 oy çıktı.
Yedek Katip Üyeliklere ise yapılan oylama ile Mehmet Gülay Erkol ve Gürkan Umut seçildi.
İl Encümen Üyesi Bora Terzi, Şahin Aslan ve Gürkan Umut
Gündemin 8'nci maddesinde ise Encümen Üyeleri'nin seçimi yapıldı. CHP Grubu; Bora Terzi (16 oy), Şahin Aslan (12 oy) ve Gürkan Umut'u (12 oy), AK Parti Grubu Hazel Yolgiden (7 oy), Adnan Öz (6 oy) ve Reşat Şükra Saka'yı MHP Grubu'da Ertuğrul Koç'u (9 oy) önerdi. Yapılan oylama ile İl Encümen Üyeliklerine Bora Terzi, Şahin Aslan ve Gürkan Umut seçilmiş oldu.
İhtisas Komisyonları
Meclis Nisan ayının ilk birleşiminde son olarak İhtisas Komisyonlarını belirledi. İhtisas Komisyonlarının olduğu gibi kalması yapılan oylama ile kabul edilirken Komisyon üyelikleri önerilen isimlerle şu şekilde kabul edildi;
İmar ve Bayındırlık Komisyonu
Okay Şeran, Yeşim Girgin, Seyhan Delioğlu, Mehmet Gülay Erkol, Serdar Dura, Adnan Öz, Ertuğrul Koç.
Plan ve Bütçe Komisyonu
Bora Terzi, Gürcan Kırım, Çetin Şinikoğlu, Safet Üresin, Reşat Şükrü Saka, Ceyhun Alkan, Sadık Aykanat.
Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler
Komisyonu
Çetin Şinikoğlu, Vedat Dal, Sibel Çinar, Nihat Sağlam, İbrahim Akten.
Çevre ve Sağlık Komisyonu
Cavit Çağlayan, Kenan Çiftçi, Gürcan Kırım, Hazel Yolgiden, İbrahim Akten.
Gençlik ve Spor Komisyonu
Çetin Şinikoğlu, Mehmet Gülay Erkol, Vedat Dal, Nihat Sağlam, Ertuğrul Koç.
İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu
Sibel Çinar, Seyhan Delioğlu, Gürkan Umut, Hazel Yolgiden, İbrahim Akten.
Turizm Komisyonu
Aptullah Mutluer, Okay Şeran, Çetin Şinikoğlu, Reşat Şükrü Saka, İbrahim Akten.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu
Vedat Dal, Aptullah Mutluer, Gürcan Kırım, Reşat Şükrü Saka, Ertuğrul Koç.
Altyapı Hizmetleri Komisyonu
Kenan Çiftçi, Safet Üresin, Sibel Çinar, Nihat Sağlam, Sadık Aykanat.
Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu
Cavit Çağlayan, Seyhan Delioğlu, Çetin Şinikoğlu, Ceyhun Alkan, Sadık Aykanat.
İl Özel İdare Projelerini İzleme Komisyonu
Safet Üresin, Seyhan Delioğlu, Gürkan Umut, Ceyhun Alkan, Sadık Aykanat.
Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu
Kenan Çiftçi, Vedat Dal, Okay Şeran, Serdar Dura, İbrahim Akten.
Meclis ve Encümen Kararlarını
İzleme Komisyonu
Sibel Çinar, Gürkan Umut, Gürcan Kırım, Adnan Öz, İbrahim Akten.
Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu
Safet Üresin, Sibel Çinar, Gürcan Kırım, Hazel Yolgiden, Sadık Aykanat.
Bu gündem maddesinin ardından CHP Grubu adına Bora Terzi, AK Parti Grubu Adına Nihat Sağlam ve MHP Grubu adına İbrahim Akten söz alarak yeni dönemin ve seçimlerin hayırlı olmasını dilediler. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Safet Üresin oturumu kapattı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol