Başkan Tüzün: “Kadınlarımız yapacakları çalışmalarla dünya çapında işlere imza atacaklar”

Kırklareli’nde, global düzeyde çalışmalara imza atmak için kurulmuş olan Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği, birinci yılını güzel bir buluşma ile kutladı.

Kuruculuğunu ve başkanlığını medya grubumuzun sahibesi Öznur Tüzün’ün yaptığı Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği dün 1. yılını kutladı. Kırklareli başta olmak üzere tüm Trakya’daki kadınlarımızın üyeliğine açık olan derneğin, 2018 yılında altyapı faaliyetleri ile proje hazırlık çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Tüzün; “Derneğimiz, Rumeli kültürünü, sözkonusu bölgelerde kadın vizyonuyla yaygınlaştırmak, bu temel üzerinden hareketle; kültür, sosyal yaşam ve ekonomik döngüde yeni odaklar yaratmak, bu odakları kadın emeği, girişimciliği ve örgütlenmesiyle toplumsal menfaati gözetip sağlayarak, bölgesel ve uluslararası faaliyetler gerçekleştirmek için çalışıyor. Bu kapsamda kendi içimizde, ortaya çıkaracağımız projelerin hazırlıkları için yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Yeni yılda bu hazırlıkların meyvelerini alma hedefinde olacağız. Çok sayıda etkinlik, organizasyon ve yeni projelere imza atacağız” dedi.
Konuşmasının devamında URKSED’in uluslararası platformlara adım atmak için hazırlık yaptığını da belirten Tüzün şunları söyledi:
“Ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik şartların ağırlığından dolayı çok hızlı adımlar atamadık. 2019’da 2018’deki altyapılarımızdan yola çıkarak, daha çok sahaya inerek, proje uygulaması yaparak dolu dolu bir yıl ile Rumeli kadınının sesini dünyaya duyuracağımız bir yıl planlıyoruz. İnşallah hepimiz için önümüzdeki günler güzel şeylere gebe olur. Dileğim bu geleneğin aynı şekilde devam etmesi. İnşallah kadınlarımız yapacakları çalışmalarla dünya çapında işlere imza atarlar diye hayal ediyorum. Olacağından da eminim.”
Kadınlarımız önemli pozisyonlarda iş dünyasını şekillendiriyor
Günümüz dünyasında kadın faktörünün tüm hayattaki gücü ve gerekliliğinin herkesçe kabul edilen bir kavram haline dönüştüğünü ifade eden Tüzün; “Ülkemizin her köşesindeki kadınlarımız verimli ve güzel işlere imza atmakta, her sektörde önemli pozisyonlarda iş dünyasını şekillendirmektedir. Rumeli kadını da, geçmiş tarihten bu yana, hem savaşlarda, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda canhıraş biçimde mücadele etmiştir. Bizler de, bugüne kadarki bilgi, birikim, güç ve tecrübemizi, profesyonel bir organizasyon çatısı altında toplamak ve topluma faydalı ivmeler yaratmak için bu derneği kurmuş bulunmaktayız. Bu ülkenin her karış toprağında emeği olan kadınlarımız, yeni dünya düzeninde de ön saflarda yer alacaktır. Bu dernek ile Rumeli’nin vatan kurtaran ruhunu yeniden canlandırma düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol