Başkan Talay Ulusal Basında Projelerini Anlattı

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, hayata geçirdiği ve gelecekte gerçekleştirecekleri projeleri ulusal medyada anlattı. TVnet ekranlarında yayınlanan Duygu Öztürk'ün sunduğu Gün Ortası Kuşağı Programına konuk olan Başkan Talay, programda restorasyon, rekreasyon, şehircilik, altyapı, istihdam, kültür ve sanat alanında yaptıklarını ve planlarını aktardı. Katıldığı program hakkında konuşan Belediye Başkanı Talay; “Bugün Tvnet kanalının daveti üzerine, Gün Ortası Kuşağı Programında, Duygu Öztürk'ün konuğu olduk. Pınarhisar'ımızda göreve
geldiğimizden itibaren yaptıklarımız, akabinde yapacağımız hizmetleri ve projeleri konuştuk” ifadelerini kullandı.

Bölgemizin en çok çalışan ve proje üreten başkanlarından birisi olan Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, ulusal medya kanallarından olan TVnet’te yayınlanan Gün Ortası Kuşağı Programına konuk oldu. Duygu Öztürk'ün sunduğu programda konuşan ve projelerini anlatan Talay; “Bugün Tvnet kanalının daveti üzerine, Gün Ortası Kuşağı Programında, Duygu Öztürk'ün konuğu olduk. Pınarhisar'ımızda göreve geldiğimizden itibaren yaptıklarımız, akabinde yapacağımız hizmetleri ve projeleri konuştuk” dedi.

“İhmal edilmiş sorunları çözüme kavuşturuyoruz”
Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay programda sözlerine Pınarhisar İlçesinin tarihini tanıtarak başladı.

Belediye olarak ilçenin hem geçmiş medeniyetlerden kalan kültürü korumayı hem de ihmal edilen sorunları çözüme kavuşturmak adına gayret gösterdiklerini söyeleyen Başkan Talay; 2 yıldır bunun için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
70 milyon TL’lik altyapı çalışması
İlçede yapılan altyapı çalışmaları hakkında konuşan Talay; “Önümüzdeki Temmuz ayında altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız. Doğalgaz çalışmalarında yüzde 25lik bir konuma geldik bu da 20 milyonluk bir yatırım oluyor.İçme suyunda 61 bin metre, kanalizasyonda 14 bin metre, yağmur suyunda 8 bin metre ile 53 buçuk milyon TL’lik maliyetle toplamda altyapımıza 70 milyon TL’lik bir altyapı yapıyoruz ilçemize. Bizim görev süremizden önce 1978’den kalma halkımızın sağlığını kötü etkileyecek haldeydi. Kaynak bulma çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra Temmuz ayında bu çalışmaları uygulayıp halkımızın yıllardır şikayet ettiği bir sorunu çözüme kavuşturacağız” dedi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumundan bahseden Başkan Talay; “Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımız bulunuyor. Özellikle yakın zamanda halkımıza yeni bir sosyal konut kazandırmak için projemiz gerçekleştirildi. İlçemizde TOKİ çalışmaları başladı ve temelleri atıldı. Kentte bir inovasyon çalışması başladı diyebiliriz. Bu çalışmaları kent geneline yayarak Cumhurbaşkanımızın kentsel tasarım vizyonunu uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediye olarak tarıma ciddi destekler verdiklerini anlatan Başkan Talay, hayata geçirdikleri çiftçi park projesi ile alakalı bilgiler vererek, çiftçilerin bu proje ile pek çok konuda işlerini kolaylaştıracaklarını ifade etti. İlçede hobi bahçelerini yaygınlaştıracaklarını ve bu şekilde dezavantajlı kesimlere istihdam sağlanacağını dile getirdi.
İlçede nüfusa oranla çok büyük yatırımları hayata geçirklerinden bahseden Talay, çevre yolu sorununu da çözüme kavuşturduklarını söyledi. Bu yolun Trakya ticareti açısından da çok önemli olduğunun altını çizdi.Kültür-sanat alanında da çalışmaları hayata geçireceklerini ve gençlerin güzel vakit geçirecekleri alanları oluşturacaklarını belirten Talay, bu sayede vatandaşların nefes alabilecekleri alanlar oluşturduklarını kaydetti.
Gelecekte de yapacakları restorasyon, rekreasyon, şehircilik, altyapı, istihdam gibi konularda vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Başkan gençliğinin verdiği dinamizm eğitiminin verdiği vizyon içinden çıktığı kasaba insanına olan sıcak ve samimi yaklaşımlarıyla göz dolduruyor. Çok çalışkan çok. Köylereimize kadar hizmet getiriyor.