Başkan Talay TOKİ Hakkında Merak Edilenleri Yanıtladı

TOKİ konutlarının başvuruları dün itibariyle sona erdi. Buna rağmen başvuran vatandaşların pek çoğu kafasındaki soru işaretlerini giderebilmiş değil. Bu nedenle Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, açıklamalarda bulunarak soru işaretlerinin giderilmesini sağladı.
Başkan Talay konutların yerinin Eski Devlet Hastanesi yanı olduğunu söylerken, evlerin net metrekaresi ve fiyatlarının ihale sonrası kesinleşeceğini kaydetti.
Açıklama şu şekilde; “Taksit ödemeleri, ihale sonrasında satışı yapılan evlerin sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ve 18 ay arasında değişmektedir. Başvuru yaptıktan sonra vazgeçilirse başvuru bedeli ödeyenlere bu bedel geri ödenir. Ödeme şekli; Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ödenecektir. Kura çekiminin yapılacağı yer ve tarih TOKİ tarafından ilan edilmekte NOTER huzurunda yapılan “konut alma hakkı ve konut belirleme kurası” ile asil ve yedek listeler belirlenmektedir. Konut adedinden daha az başvuru olan projelerde ise kura çekilmeyerek tüm başvuru sahipleri konut alma hakkı kazanmaktadır. Kura çekimine gerek kalmaması halinde konut belirleme hakkı başvuru sırasına göre kullandırılmaktadır.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol