Başkan Soner Ilık, ihracat yapan firmaları yakından ilgilendiren müjdeyi verdi

İstanbul’da yapılan Balkan Odalar Birliği Genel Kurulu’na katılan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a Trakya bölgesinde ihracat yapan firmaların yaşadığı sorunlarla ilgili dosya takdim etti ve yaşanan sorunları sözlü bir şekilde aktardı.
16-18 Aralık 2018 tarihlerinde, İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta düzenlenen Balkan Odalar Birliği Genel Kurulu’na katılan Soner Ilık’ın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yaptığı konuşma sonrası Bulgaristan’a giden yükleri taşıyan araçların Hamzabeyli Sınır Kapısından geçme zorunluluğu kaldırıldı.

16-18 Aralık 2018 tarihlerinde, İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta düzenlenen Balkan Odalar Birliği Genel Kurulu’na katılan Soner Ilık’ın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yaptığı konuşma sonrası Bulgaristan’a giden yükleri taşıyan araçların Hamzabeyli Sınır Kapısından geçme zorunluluğu kaldırıldı. Bakanlık tarafından yapılan son duyuru ile ortak transit sözleşmesine üye ülkeler (AB ve EFTA ülkeleri) ile Arnavutluk, Bosna, Kosova, Karadağ ülkelerine yük taşıyan araçlar istedikleri sınır kapısından, bu ülkeler dışındaki ülkelere giden ve sadece bitki sağlık kontrolüne tabi yükleri taşıyan araçlar ise sadece Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacaklar.
Konuyla ilgili olarak Soner Ilık yaptığı açıklamada “Bölgemizde uzun zamandır beklediğimiz iç gümrükleme imkanının olması gerekliliğinin fikir birliğine varıldığı müjdesini hemşerilerimle paylaşmaktan şahsımla beraber Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Turhan Altıntel ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odamız adına gurur duyuyorum. “ ifadelerini kullandı.
Bakanlık tarafından son yapılan duyuruyu paylaşan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ise “Bilindiği üzere, Ticaret Bakanlığı tarafından 18.12.2018 tarihi itibari ile Bulgaristan’a giden yükleri taşıyan araçların Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacağı şeklinde talimat yayınlanmıştı. Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık’ın 17.12.2018 tarihinde Balkan Ülkeleri Genel Kurulu’nda Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a ihracat yapan firmalarımızı etkileyen bu sorunu dile getirmesi üzerine Bakanlık tarafından yapılan son duyuru ile yukarıda anılan talimatın ikinci bir talimata kadar durdurulduğu, bunun yerine 25 Aralık 2018 tarihi itibari ile ortak transit sözleşmesine üye ülkeler (AB ve EFTA ülkeleri) ile Arnavutluk, Bosna, Kosova, Karadağ ülkelerine yük taşıyan araçlar istedikleri sınır kapısından, yukarıda anılan ülkeler dışındaki ülkelere giden ve sadece bitki sağlık kontrolüne tabi yükleri taşıyan araçlar ise sadece Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacağı talimata bağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol