Başkan Selçuk güven tazeledi

Kırklareli İnşaat Sanatkarları, Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Olağan Genel Kurulu 13 Ocak Cumartesi günü Esnaf Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Bir dönem için tekrar aday olan oda başkanı Ergun Selçuk ve diğer aday Birol Kaplan üyelerden bir dönem için görev istedi. Mevcut başkan Ergun Selçuk, tartışmalı geçen kongreden zaferle çıktı. 225 kişinin oy kullandığı genel kurulda seçimi kazanan Başkan Selçuk 136 oy alırken, Aday Kaplan 88 oyda kaldı. Bir üye de boş oy attı.  

Başkanlık divan teşekkülünün oluşturulmasından sonra başlayan İnşaat Sanatkarları, Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatklarlar Odası olağan genel kurulu, Mevcut Başkan Ergun Selçuk ve değişim isteyen Birol Kaplan’ın çekişmesine sahne oldu. Karşılıklı diyalogların yaşandığı ve birbirine sert cevaplar veren adaylar, kıyasıya bir kongre geçmesine neden oldu. Divan Başkanlığına Federasyon Başkanı Osman Yeşilyurt seçildi. Kongreye; Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Basri Korkmaz, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Halil Kahraman, Madeni Eşya Odası Başkanı Hikmet Şimşek, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Ertan, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Savaş Çekinmez, İYİ Parti İl Koordinatörü Kürşad Yamaner, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burcu Özel, Berberler Odası Başkanı Fahrettin Ayar, Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Osman Sungur, bakanlık kurulu görevlileri ve üyeler katıldı.
Salonda yer alan üyeler saygı duruşu yaptı ve İstiklal Marşını hep bir ağızdan okudu. Başkanlık divanına tutanakların imzalama yetkisi verilmedi. Sırasıyla Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi, denetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi, bilanço gelir hesabının okunması ve müzakeresi, bilanço gelir gider hesaplarının kabulü, yönetim kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibrası, yeni dönem ait çalışma ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve prtik kurs programlarınını ve tahmini bütçeyi incelemek, aynen veya değiştirerek kabulü, aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesi, 5362 sayılı kanundaki sınırlar içerisinde; öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki yetkinin kabulü, bağlı bulunduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar vermek. Bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi, görev yapmış oda personeline plaket verilmesi gerçekleştirildi. Sonrasında iki aday başta olmak üzere söz isteyenler konuştu. Adaylardan ilk olarak Birol Kaplan konuşmasını gerçekleştirdi.
Aday Birol Kaplan; konuşmasında; ‘’Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Yaşam koşullarının her geçen gün biraz daha ağırlaşmakta olduğu, zorlukların ve sıkıntıların ortadan kaldırılması için, hepimizin arasındaki dayanışmanın zorunlu olduğu kanaatindeyim. Sizler de böyle düşündüğünüz için, bugün burada hep birlikte el eleyiz.
Odamızın amacı birbirimiz arasında birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek, iyi günde ve kötü günde birbirimize destek olmaktır. Bu temennilerimi gerçekleştirmek için arkadaşlarım ile birlikte daha iyi hizmet verebilmek için aday olduk. Odamızın patronla değil meslek erbabı arkadaşlarımızın kolektif bir irade ile yönetmek için aday olduk’’ dedi.
Başkan Selçuk vaadlerini sıraladı
Seçimden zaferle ayrılarak güven tazeleyen Oda Başkanı Ergun Selçuk; ‘’Arkadaşlar bizim en büyük sorunumuz nedir biliyor musunuz? Mesleki yeterlilik belgesidir. Biz bu belgeleri aldığımızda, elektrikçi arkadaşlarım yetkileri üç misline çıkacak. Bir diğeri Allah kısmet ederse; sizlerin oylarıyla gelirsem, odamıza bir tane daire tipi büro yapacağım. İçinde toplantı salonu olacak. Odaya teknik personel alacağız. Bundan sonra ruhsata tabi olmayan projeler odamızda çizilecek. Topraklama raporları odamızda çizilecek. Rant yiyicilere bir dosya için 150 Türk Lirası vermeyeceksiniz. Bunun da anlaşmasını yaptık.’’ dedi.
‘’Kırklareli fuar
ve seminer
olayını benimle tanıdı’’
Kültürel faaliyetleri yapmakta geçmişten bu yana iddialı olduklarını belirten Başkan Selçuk; ‘’Birol arkadaşımız dedi ki; kültürel faaliyetler yapacağım. Ben 15 senedir oda başkanıyım. Benimle gelen arkadaşlar bilir, Kırklareli fuar ve seminer olayını benimle tanıdı. Geçmiş dönemde dedik ki; 8 tane oda var, 8 oda içinde sadece iftar yemeğini biz verdik. Şimdi soruyorum. Birol Kaplan ve yanındakilere; bu odanın hangi faaliyetine katıldınız? Kahvaltıya çağırdım, gelmedin. Fuara çağırdım gelmedin. Seminere çağırdım, gelmedin’’ dedi.
‘’İcraya verdiğimiz
kişi sayısı 14’’
Çağrılarına cevap vermeyen üyeleri icraya verdiklerini belirten Başkan Selçuk; ‘’Biz kimi verdik icraya? 38 kişiye tebligat yaptık. Bu 38 kişiden 24 kişi tebligatımıza cevap vererek geldiler. Taksitlendirme yaptık. İcraya verdiğimiz kişi sayısı 14. Taksitlendirmeye çağırmışız, gelmemişler. Biz bir yıl, iki yıllık mevzuları icraya vermedik, 5 yıllık artık son raddede’’ dedi.
‘’Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyorum’’
‘’Ben Ergun Selçuk, 24 senedir elektrikçiyim. 15 senedir oda başkanıyım. Kırklareli’nde 9 tane oda var. Şoförler odası hariç, bir tek bizim yerimiz bize ait. Diğer odaların aktivitelerine bakın. Ben şu kadar iddialıyım;
Kırklareli’nde çalışan en iyi üç beş odadan biriyiz. Federasyon Başkanım bilir. Türkiye’de de en iyi çalışan on odadan biriyiz. İl olarak Kırklareli, Türkiye’de 56.sırada. Ben sizleri bu federasyonun en tepesinde denetim kurulu başkanı olarak temsil ettim. Halit Başkanım bilir, 8 sene esnaflar birliğinde denetim kurulu üyesi olarak temsil ettim. 3 dönemdir de esnaflar birliğinde yönetimdeyim. Allah kısmet ederse; bundan sonra daha da üstlerde temsil etmeye gayret göstereceğim. Karar sizin. Elinizi vicdanınıza koyun. Benim yaptıklarımı değerlendirin. Onlar yapacaklarını anlatıyor, benim yaptıklarım ortada. Sizlerin teveccühü ile tekrar gelirsem, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyorum.’’

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol