Başkan Şeker'den yola çıkacaklar için soğuk ve kar uyarısı

Trakya Bölgesi'nde soğuk havanın ve kar yağışının etkili olmasıyla birlikte yollardaki riskler de artmaya başladı. Özellikle yola çıkan araç sahiplerinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, önemli hatırlatmalarda bulundu.

Trakya Bölgesi'nde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışıyla birlikte trafikte de dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, “Yollardaki buzlanmalardan dolayı her yıl pek çok ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları yaşanmaktadır. Bu yüzden özellikle bölgemizde kar yağışı ve soğukların iyice hissedildiği bu günlerde şoför arkadaşlarımızı yollarda daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.
"Buzlanmaya dikkat..."
Özellikle gece saatlerinde soğuk havanın etkisinin artmasıyla birlikte buzlanmanın da arttığına dikkat çeken Başkan Şeker, “Kış aylarında özellikle gece yağışın kesilmesinin ardından havaların soğuması buzlanmaya buzlanmada karayollarında kazalara neden oluyor” sözlerini ifade etti. Sürücülerin trafik kurallarına ve yol güzergâhlarındaki işaret levhalarına uyulması gerektiğini vurgulayan Şeker, “Sürücülerimiz karlı yollarda hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi, trafik kazalarında büyük rol oynayan kural dışı davranışlardan kaçınmalıdır. Sürücüler ve araçtaki diğer yolcular mutlaka emniyet kemeri takmalı ve araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz gibi aletleri bulundurmaları gerekmektedir” sözlerini dile getirdi.
"Kış lastiği riski azaltır"
Sürücüleri tedbirsiz bir şekilde yola çıkmamaları konusunda uyaran Başkan Ali Fuat Şeker, “Sürücülerimiz özellikle araçlarının kar tipi lastiklerini taktırmadan yola çıkmamaları gerekmektedir. Kış lastiklerinin takılması gerektiği tarihe dikkat edilmesi gerekiyor. Kış lastiklerinin gerek kauçuk yapısı, gerekse sırt desenleriyle özellikle karlı ve kışlı zeminlerde yol tutuş ve performans açısından bir seçim değil, yönetmelikle bir zorunluluk haline geldi. Kış lastiklerinin ticari araçlarda zorunlu olmasıyla kış mevsiminde kapanan yollar ve bu nedenle meydana gelecek kazalar azalmıştır. Kış lastikleri takıldıklarında araçların emniyetli sürüş için ne kadar emniyetli olduğu görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
"Trafik kurallarına uymak zorundayız"
Başkan Şeker uyarılarına son olarak, “Kış aylarında çok değişken yol ve hava koşulları ile karşılaşabiliyoruz. Sabah evden çıkarken kapalı, kuru, soğuk bir hava, öğlen veya öğleden sonra karlı bir havaya dönüşebiliyor. Aracımızdaki lastiklerin değişken hava ve yol koşullarıyla mücadele edebilecek bir yapıya, sahip olması gerekiyor. Tüm esnaf kardeşlerime ve vatandaşlarımıza hayırlı işler, kazasız belasız yolculuklar diliyorum" sözleriyle son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol