Başkan Kadir Gökçe son yolculuğuna uğurlandı

1989-1999 yılları arasında Kırklareli Belediye Başkanlığı
görevini yürütmüş olan Kadir Gökçe, 69 yaşında hayatını kaybetti. Kadir Gökçe için dün ilk olarak Belediye Binası önünde tören düzenlendi. Ardından Kadir Gökçe'nin cenaze namazı cuma namazına müteakiben Hızırbey Camii'nde kılındı. Gökçe’nin cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası şehir mezarlığında toprağa verildi.

Bir süredir kanser tedavisi gören Kadir Gökçe, 21 Mart 2019 Perşembe günü 69 yaşında vefat etti. Gökçe'nin vefatı Kırklareli’nde büyük üzüntü ile karşılandı. Kırklareli’nde 1989-1999 yılları arasında SHP’den seçilerek Kırklareli Belediye Başkanlığı yapan Gökçe, uzun yıllar Kırklareli siyasetinin önde gelen isimleri arasında yer aldı. Dün Kırklareli Belediyesi önünde Gökçe için tören düzenlendi. Öğle saatine doğru cenazesi belediye binası önüne getirilen Gökçe’yi burada belediye çalışanlarının yanı sıra yoğun bir kalabalık karşıladı. Kırklareli Belediye Başkanı burada bir konuşma yaparak Gökçe’nin Kırklareli siyasetindeki önemli yerinden bahsetti.
Ardından Gökçe’nin oğlu Görkem Gökçe söz aldı. Babası’nın kendilerine büyük miraslar bırakmadığından her zaman toplum için çalıştığından bahseden Gökçe, “Babamdan bize iki şey miras kaldı. Birisi toplum sevgisi, diğeri ise iyi ahlak” dedi. Belediye binası önünde omuzlara alınan Kadir Gökçe’nin cenazesi, Hızırbey Camii’ne kadar bu şekilde taşındı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehir mezarlığına defnedilen Kadir Gökçe için önemli isimler de saf tuttu. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı, Belediye Başkan Adayı Tuna Soykan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcılığı, Dişişleri Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Murat Karayalçın’da cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol