Başkan Çiler “Ne mutlu böyle bir davanın neferiyim”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, 30 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşen 6.Olağan İl Kongresini değerlendirdi. Çiler, coşkulu geçen kongre gününü, gerçekleştirmek istedikleri hedefleri ve davalarında ne şekilde ilerleyecekleri hakkında açıklamalar yaptı. İl Başkanı Alper Çiler, kendisini göreve layık gören bütün partililere teşekkür ederek, ilk hedeflerini açıkladı. Çiler, “Hedefimiz AK Belediyeciliği Kırklareli’ne getirmek.”diye konuştu. Seçimlere girmek isteyen muhalif listenin taleplerini içeren dilekçede yüzde 5 üye desteği olmadığı için aday Emin Tunç, seçimden çekildiğini beyan etti. 

30 Aralık 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen 6.Olağan İl Kongresi Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen kongreye katılanlar arasında; Başbakan Binali Yıldırım, Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Milsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, eski milletvekilleri, partinin ilçe teşkilatları, kadın kolları ve çok sayıda parti mensubu yer aldı.

Muhalif Liste seçimden çekildi

Seçimlerde Alper Çiler’in Beyaz Listesinin yanı sıra muhalif  adaylardan Emin Tunç’un Sarı Listesi de yarışa dahil olmak istedi. Ancak muhalif listenin taleplerini içeren dilekçede yüzde 5 üye desteği olmadığı için aday Tunç, seçimden çekildiğini beyan etti. Böylece Alper Çiler seçime tek liste ile girdi. Çiler 405 oy ile bir dönem daha AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı görevine geldi. İl Başkanlığı görevine gelen Alper Çiler, kongre ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kongrenin olağan olduğunu ama olağandışı güzel geçtiğini belirten Çiler, “Ne mutlu ki böyle kutlu bir davanın bir neferiyim. İl Kongremiz, hava şartlarının kötü olduğu bir günde gerçekleşmiş olmasına rağmen AK Davaya ve bizlere inanan AK Neferler, Kapalı Spor Salonunu hınca hınç doldurdu. Adeta bayram havasında geçen İl Kongremize teşrif eden bütün partililerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kırklareli davamız için önemli

İl Kongrelerinin AK Partinin düğünü gibi olduğunu dile getiren Çiler; “Kongremize katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. O gün bir şenlik havası estirdiler. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da Kırklareli’nde ki AK Dava aşkından oldukça etkilenmiş. Davamızın Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 ay boyunca Pınarhisar’da hapis yattığını bu açıdan Kırklareli’nin AK Parti ve davası için ayrı önem taşıdığını söyleyen Başbakanımız, özellikle kendileri için böyle önemi olan bir şehirde, bu kadar büyük bir sevgi ile karşılanmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.  Bütün partililere bu yüzden bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

AK Neferler partiyi korumayı sürdürecek

İlerleyen dönemlerde yapmak istedikleri işlerden bahseden Çiler, ilk hedeflerinin her zaman söyledikleri gibi Kırklareli’nin başta merkez ilçe olmak üzere bütün ilçelerini AK Belediyecilik ile tanıştırmak olduğunu ifade etti. Çiler, “Allah’ımıza şükür ki böyle kutlu bir davada bir nefer olmayı bize nasip etti. Dava diyorum çünkü Ak Parti sadece siyasi bir parti değildir. Vatanı milleti için gece gündüz çalışanların sevdası, davasıdır. Göreve geldiği 16 yıldan bu yana yarını olmayan bir Türkiye’den 2023, 2053, 2071 hedefleri olan bir devlet haline geldik. Ülkemizi bu noktaya ulaştırma aşamalarında; Parti kapatma davalarıyla, hain darbe girişimlerinin üstesinden gelerek bu günlere geldik. Bizler AK Neferler onlara izin vermedik, vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Amacımız bu toprakları AK Belediyecilik ile Tanıştırmaktır

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Çiler, “Yerel teşkilatımızın görevi; hedefleri 2023, 2053, 2071 olan bu davayı çevremize en iyi şekilde anlatmaktır. 2019 yılında çok önemli iki seçime gireceğiz, bunlardan biri herkesin bildiği gibi yerel seçimlerdir. Kırklareli’nin makus talihini değiştirmek bizlerin en önemli görevidir. Bizim amacımız bu toprakları Ak Belediyecilikle tanıştırmaktır. Biz AK Belediyeciliği bu şehre getireceğiz ve şehrin anahtarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edeceğiz. Bunu başarana kadar durmayacağız, yorulmayacağız gerekirse uyamadan kapı kapı dolaşarak herkese AK Belediyeciliğin ne olduğunu anlatacağız.” dedi.

İnsanlar mutlu olana kadar durmayacağız

Görev süresi boyunca devam ettirdikleri rutin ziyaret ve halk günlerini gerçekleştireceklerini belirten Çiler, “Biz güzel Kırklareli’mizde yaşayan insanlar mutlu olana kadar durmayacağız. Bizim davamız 16 yılda Türkiye’yi nerelere getirdiyse bizde Kırklareli’ni AK Belediyecik ile tanıştırıp şehrimizin çehresini değiştirmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Genç ve dinamik bir ekibiz

Hedeflerini gerçekleştirmek için yanında olacak yol arkadaşlarından bahseden İl Başkanı Alper Çiler; “30 kişilik yeni yönetim listemizde;  4 mühendis, 4 avukat, 1 mali müşavir, toplam 13 lisans, 4 ön lisans, 9 lise ve 4 ortaokul -ilkokul mezunu bulunuyor. Eski yönetimimizden 10 kişi var. Yaş ortalamamız 40, Ekibimizde 7 tane

bayan arkadaşımız bulunuyor. Genç, dinamik ve tanınmış aileler ve esnaflardan oluşan yönetimimizle hedefimiz 2019 yılında tüm Kırklareli'ni AK Belediyecilikle tanıştırmak. İnşallah bu teşkilat içi sağladığımız sevgi, uyum ve coşku 2019 seçimlerinde hayırlara vesile olur.” diye konuştu.  AK Parti’nin Kırklareli İl Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Abdullah Uysal, Bahar Zilyas, Cemal Narin, Emre Kovankaya, Emrullah Doğu, Fahrettin Kaya, Fatma Sağlam, Fikri Altınel, Hasan Kumdereli, Hayati Gürer, Hüseyin Mete, İbrahim Erol Başataç, İlhami Alper Erdivanlı, İlknur Funda Söylemez, Kaan Afacan, Mehmet Akın, Müjdat Alem, Nebati Arslan, Neslihan Akbay, Nurdan Şar, Pınar Akıncıoğlu, Recep Patron, Senem Erdem, Sinan Öntufan, Şeref Sağlık, Tahir Cenan Bora, Vedat Koçmuş, Yunus Ercan, Yusuf Kalkan   

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Siz ne kadar isteseniz de Kırklarelili kemik hatta inadına seçmen buna pek geçit verecek gibi değil. Olsa olsa bir iki ilçede yaparsınız. Çünkü yörenin reflekslerini beklentilerini iyi tahlil edemiyorsunuz. İldeki parti çalışanları halkın arasına pek karışmadıkça salon beyfendisi gibi takılıp seçmeni ayağına bekledikçe olmaz o iş. Üstelik bu denli eleştirilen Kırklareli ve bazı ilçe belediyelerine rağmen.

  2. Halk arasına karışın 03 Ocak 2018 Çarşamba 11:47:24

    Tebrikler sayın Çiler. Şimdi halk arasına daha fazla karışıp bu güveni pekiştirmeniz lazım.