Başkan Çiler “15 Temmuz’un 1. yıl dönümünde meydanlarda olacağız”

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü gecesinde parti teşkilatı ve partililerle nöbette olacaklarını söyledi… 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli’nde de 15 Temmuz’un 1. yıldönümünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler gazetemize yaptığı açıklamasında “Biz de o gece AK Parti olarak, saat 00.26 'da salaların okunmasıyla birlikte, tıpkı 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'de aynı saatte vatandaşlarımız, diğer sivil toplum örgütleri gibi 81 ilimizde daha önce demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlarda yani, 15 Temmuz gecesi Kırklareli Demokrasi ve Özgürlük meydanında şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak, 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için bir gece boyunca nöbet tutacağız. Takdir edersiniz ki 15 Temmuz etkinlikleri resmi bir program çerçevesinde gerçekleştirilecek ve anma programları ile etkinlikler Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilecek. Farklı etkinlikler, dualar, hatimler, sergiler, yürüyüşler vs. etkinlikler de bu programın içinde yer alacak.”dedi.
Çiler “ 15 Temmuz gecesi çok güzel bir duruş sergiledik”
15 Temmuz hain darbe gecesi yaşanlara yeniden değinen ve zorlu bir gecenin sabahına milletçe omuz omuza vererek zaferle çıktıklarını anımsatan Çiler o gece ile ilgili “Kırklareli AK Parti İl Başkanı olarak 15 Temmuz gecesi bildiğiniz gibi terör örgütü FETÖ’ nün gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra biz teşkilatımız olarak bütün ilçe başkanlıklarımızla iletişime geçtik. Bize gelen haber doğrultusunda bütün teşkilat mensupları olarak il binalarımıza geçtik. Sağlanan yoğun katılım sebebiyle sizler aracılığıyla da bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir duruş sergiledik. Birlik ve beraberliğimizi herkese gösterdik. Saat 3 buçuk civarlarında Lüleburgaz’da çıkmaya başlayan tanklara engel olmak için komutanlarla konuşan Lüleburgaz başsavcımıza, Babaeski Kaymakamımız Tarkan Bey’e ve Lüleburgaz Altıyol da ki Roman vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten canlarını bir kenara koydular.
Daha sonra teşkilat merkezimizden Harun Karacabey’den telefon aldım. Tüm bu kargaşanın FETÖ’ nün darbe girişimi olduğunu öğrendim. Askeriyeden bize bilgi verenlerin bırakın onları hükümete yardım edecek dedikleri komutanlarında FETÖ terör örgütünün üyesi olduğunu öğrendik. Bunları haber vermemiz önemli bir hareket oldu. Tabi bunlar çok hızlı 10- 15 dakika içerisinde gelişen olaylar. Kırklareli olarak gerçekten hassasiyetimizi gösterdik.
11 Temmuzdan itibaren törenler devam edecek. Şehit ailelerine ve şehitlerimize ziyaretler olacak. Tüm Türkiye’deki oda dernek vb. olarak farkındalığımızı göstermek istiyoruz.
15 Temmuz gerçekten unutulmaması ve unutturulmaması gereken torunlarımıza kadar aktarılması gereken bir süreç. Bildiğiniz gibi dedelerimiz 1960 darbesini yaşadı benim babamda 1980 darbesini yaşadı Onların aksine biz bu darbeyi yaptırmadık. Allah’ın takdiriyle ve halkın güçlü duruşuyla bu darbe savruldu. Gördüğünüz gibi halkımız orada silahsız bir şekilde askerleri ikna etmeye çalışıyorlar. Hepimizin bu ülkenin vatandaşı olduğunu birlik olmamız gerektiğini dile getirdiler.
Yinede bütün bu olayların kontrollü olduğuna dair bir kılıf uyduruldu ancak ben insanımızın ferasetinin açık olduğuna ve gerçeği gördüğüne inanıyorum. Böyle haince bir girişimden bile siyasi bir malzeme çıkarılmasını kendilerine hiç yakıştıramıyorum. Ancak o akşam meydanda hiç tanımadığımız MHP’li ülkücü kardeşlerimiz tahmin etmeyeceğimiz birçok insan vardı. Mesele vatan ve millet olunca gerisinin teferruat olduğunu herkese gösterdiler.
15 Temmuz akşamı saat 22.00 gibi Özgürlük ve Demokrasi Meydanında toplanacağız tüm Kırklareli halkını bekliyorum. 249 şehidimize Allah’ tan rahmet diliyorum.”diye konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu defa herkes gelir inşallah 10 Temmuz 2017 Pazartesi 17:46:21

    Bu hepimizin yaşadığı çok acı bir olay. İnşallah bu defa Kırklarelililerin daha büyük çoğunluğu katılım gösterir. O acı olaylar sonrası bazı hemşerilerimiz o meydanda görünmek istememiş nihayet meydan nöbetleri biterken göstermelik sokağa çıkmışlardı.