Başkan Can, sessizliğini bozdu

Ligin ilk yarısında fırtına gibi esen, rakiplerine kök söktüren, namağlup takımlara, "Kırklarelispor ile oynamadan buna karar vermeyin" dedirten 2. Lig temsilcimiz bu imajını bir kenara bırakarak, ikinci yarıda oynadığı 4 maçtan sadece 2 puan çıkarabildi. Bununla birlikte ligde 4. sıraya kadar yükselen yeşil beyazlı ekip, 7. sıraya kadar gerileyince, Başkan Volkan Can sessizliğini bozdu. Can, "Üsküdar maçı, son durak. Ya yolumuza devam ederiz, ya da bu durakta inanmayan herkes iner" dedi

Herkesin beklediği, "ŞAMPİYONLUK" türkülerinin söyleneceği, meşalelerin yakılıp, sokakların karnavala dönüşeceği sezondu bu sezon… Ligin ilk yarısında "Bu takım şampiyon olur" dedirten, rakiplerini sahada ezip geçen, en dişli rakiplerine dahi kök söktüren yeşil beyazlı ekip, yolundan saparak bir çıkmaza girdi. Ligin ilk yarısını, zirvedeki rakiplerinden çok az bir farkla 4. sırada tamamlan Kırklareli temsilcisi, ligin ikincisi yarısında vasatın altında futbolu ile 7. sıraya kadar gerileyince, Başkan Volkan Can sessizliğini bozdu. Can, "Bizim hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. Bu sorumluluk hepimizin. Ya bu işin altından el birliği ile kalkarız ya da kanserli tüm hücrelerimizden kurtuluruz" dedi.
"Bu devran böyle gelmiş olabilir ama böyle gitmez"
Konuşmasına devam eden Can, şunları söyledi; "Bu takım ilk yarı 29 puan topladı. Aynı futbolcu grubu. Bu takımın bir tane eksiği olmadı. Devre arasında dersin ki, 4-5 tane futbolcu yolladım, bu takım böyle oldu o zaman anlarım ama biz 4-5 tane yeni transfer yaptık, aynı kadroyu koruduk. Bizim kırılma maçımız, Konya Anadolu Selçukspor maçı idi. O maç bizim kırılma maçımızdı. O maç burada üç puanla başlasaydık her şey bambaşka olurdu. Çünkü müthiş bir seyirci atmosferi vardı. Seyirci, futbolculardan daha çok istiyor. Bizim kadar onlar istiyor. Bizim kadar kimse isteyemez ama onlar da en az bizim kadar istiyorlar çünkü 4 yılın özlemi var burada. Bu özlemi karşılamak için seyirci iyi futbol bekliyor. Bu takım, ilk yarı 29 puan topladı da ikinci yarıda ne oldu? Biz de bunu çözmeye çalışıyoruz. Nasıl çözmeye çalışıyoruz? Hocalarımızla toplantı yaptık, bugün futbolcularımızla yapacağız. Nerede bir eksiklik var onu bulmaya çalışacağız."
"Bizim yönetimsel anlamda hiçbir eksiğimiz yok"
"Futbolcularımızın şuanda bir kuruş alacakları yok. Bütün hepsi imzalarını attılar, Ulusal Kulüp Lisansı'nı Türkiye'de yine ilk alacaklardan birisi biziz. Maç başı borcumuz yok. Yani çalışanlara borcumuz yok, prim borcumuz yok. Bu kadar huzurlu ortamda ne eksik olabilir? Acaba rehavete mi kapıldı takım, biz bunu çözmeye çalışıyoruz. Bir de çok fazla özgüvenli futbolculara sahibiz. Yani takım sadece bunu düşünüyoruz. Yani, "Biz golü yesek de biz çeviririz" mantığına gidiyorlar. Karşı rakibi, o kadar ciddiye almıyorlar. Ciddiyet kaybı da olmuş olabilir. Çünkü ilk yarıda bunları puana da yansıttık. Bizim hedefimiz belliydi. Şuanda 7. sıradayız, neleri konuşuyoruz biz bile şaşırıyoruz, şu son 5 haftada. Çünkü bizim hedefimiz direk şampiyon olup çıkmaktı. Biz ona göre hazırlandık. Biz bu durumda olacağımızı bilsek, devre arası 4-5 futbolcuyu gönderir, kulübün gelirini artırırdık. Biz ne yaptık, 4-5 futbolcu alıp kadromuzu genişlettik. Çünkü çıkacağımız sezon, bu sezondur. Biz ona inanıyoruz. İdman sahamız oldu, kulübün borcu kalmadı, futbolculara. Eskiden nasıldı? Kulüp hep topçulara borçluydu, yönetim daha ezik kalıyordu. Ama şimdi artık biz tam olarak futbolculara hesap sorabiliyoruz. Çünkü onlara karşı hiçbir başımızı eğecek durum yok. Eskiden bu takımın 3 milyon TL borcu vardı, futbolcuları gazla maça hazırlıyordu. Şimdi biz paramızı veriyoruz, onlardan da emeğini bekliyoruz. Üsküdar maçı, son maçı herkesin. Burada ya biz bu davaya inanacağız, bu takımı ilk 5'e sokup, bir üst lige sokacağız. He, inanmayanlar olursa da Pazartesi günü inanmayanların hepsini aramızdan ayıracağız."
"Biz inananlarla yolumuza devam ederiz"
"5 haftadan beri hep sustuk. Sosyal medyada yazdılar, başka yerlerde yazdılar, biz hep sustuk. Biz kimseyi dikkate almadık ama artık bardak dolup, taştı. Futbolcu kardeşlerimizin inanması lazım artık. Biz nasıl inanıyorsak, gecemizi, gündüzümüzü bu takım için harcıyorsak, bize gecesini gündüzünü kulübüne verecek insanlar lazım. Çünkü biz inananlarla yolumuza devam ederiz. Burada bizim seyircimize, hesap verme sorumluluğumuz var. Biz bir tek onlara hesap veririz. Bizim başka hesap vereceğimiz kimse yok. Seyircimizi mutlu etmemiz gerekiyor. Çünkü içeride oynadığımız 3 maçımızda da onlar bizi yalnız bırakmadılar, desteklerini esirgemediler. İnşallah bu haftasonu kazanırız. Çünkü bu işin başka alternatifi kalmadı." İkinci yarıya iyi başlamadık ama pes edecek durumumuz da yok. Yani iki maçta da bir üzüntümüz var, mağlubiyetimiz de var ama her şeyin sonu değil. Bu oyuncu grubu buraya getirdi bizleri. Bu 31 puanı yapan yine bu oyuncu grubu. İnşallah ayağa kalmasını da biliriz ve Üsküdar maçı ile de bir seri başlatırız. Beni hepiniz çok iyi tanırsınız, pes edecek bir yanım yok. Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Zafer, inananlarındır ama en uzun süre inananların. Ben takımıma inanıyorum. İnşallah Üsküdar maçı ile Üsküdar maçı ile de bu kötü gidişatı sonlandıracağız."
"Biraz konsantrasyon sorunu çözer"
Volkan Can'ın ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Bilgin Erdem ise şunları söyledi; "Üsküdar maçının sonunda, bu takım 6 puandaydı. Üsküdar maçını kazandığımızda, bu takım 5 puanda olacak. İlk yarıya nazara 1 puan kaybımız olacak. Konsantrasyon eksikliğimiz var. Biraz kredimiz vardı, bu kredimizi kullandığımızı düşünüyorum. Artık bu krediyi bir yerlerde telafi etmemiz lazım, artık çıkışa geçmemiz lazım. Bir seri yakalamamız lazım. Artık bize bir ileri, iki geri yetmiyor. Bir başarı istiyorsak, bize artık depar lazım. Bir seri başlatmamız gerekiyor, inşallah bunu Üsküdar maçı ile başlatacağız."
"Seyirci herkesten çok istiyor"
"Devre arasında bunu futbolcularıma da söyledim, seyirci herkesten çok istiyor başarıyı. Futbolculardan da çok istiyor. Müthiş bir atmosfer var, müthiş bir destek var. Onlar da özlediler. İnşallah bu haftasonu bir başlangıç yapacağız. Herkesin ihtiyacı var buna. Yani bu doğrultuda, bir coşku lazım bize, bir hırs lazım. Oyuncu grubunun, teknik adamların, yöneticilerin, taraftarın. Artık af yok. Ne yapacağız, ne edeceğiz, bu maçı kazanacağız. Başka alternatifi yok."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Şenol Devrim Hasretle galibiyet bekliyoruz. 11 Şubat 2016 Perşembe 12:26:18

    Başkanı yanaklarından öpüyorum nedenide sıkıntının olduğunu ve buna çare aradıklarını taraftarında bunu istediği tespitini yapmış günü ve kendini kurtarmak için birilerini suçlayıp topu onlara atmamış eğerki bu tespit ve terapiden sonra bu işin hakkını vermeyen olursa gözünün yaşına bakmasın biletini kessin doğru olan budur ve hiçte çekinmesin.