Başkan Can; “Bu takım düşemez! Şehrimize galibiyet ile döneceğiz!”

Kırklarelispor son müsabaka için dün Ankara’ya gitti. Sezonun ilk yarısının ortalarında kötü gidişatın başlangıcı ile düşme potasına giren ama hiçbir zaman vazgeçmeyen Kırklarelispor’umuzun son bir şansı kaldı. Cumartesi günü 15.30’da Bugsaşspor’dan puan arayacak olan Yeşil Beyazlı ekibimiz Ankara’ya gitti.

Kırklarelispor bu sezon her ne kadar sıkıntılı bir dönem geçirmiş olsa da şehrine futbolun en güzel hediyesi olan o heyecanı yüksek olan atmosferleri göstermekten mahrum etmedi. Yıllardır 2. ligde mücadele eden Yeşil Beyazlı ekibin artık son bir şansı var. Ligin son zamanlarında Sarıyer galibiyeti ile tekrardan ayağa kalkan Kırklarelispor, arakasına aldığı taraftar desteği ile “Biz bu ligden gitmeyeceğiz” mesajını verdi. Sonrasında art arda gelen galibiyetler doğal olarak Kırklareli halkında da ayrı bir heyecan yaşattı. Kırklarelispor adeta küllerinden yeniden ateşlenerek, önüne gelen her rakibi egale ederek mağlup etti. Önce Sarıyer sonra Eyüpspor, Etimesgut derken son olarak 1461 Trabzon’u mağlup eden Kırklarelispor önemli bir avantaj yakaladı. Bu saatten sonra ligde kalma umudumuz %80’ne ulaşmıştı. Tüm şehir kenetlenmiş ve ligde kalacağımıza canı gönülden inanıyordu. Nasıl hayran kalınmaz ki Şanlı Kırklarelispor taraftarına, her koşulda takımını biran olsun yalnız bırakmayarak asla arkasını dönmedi. Takım bu taraftarın desteği ile böyle bir taraftara sahip Kırklarelispor’un ligde kalması adına sahada terinin son damlasına kadar mücadele etti. Son olarak Menemen maçı herkesin dört gözle beklediği ve mutlak galibiyet almamız gereken maçlardan biri idi. Nitekim maç günü statta boş yer kalmadı ve Kırklarelispor taraftarı her zaman ki gibi yine üzerine düşeni yaptı. İnanılmaz atmosferde Kırklarelispor her ne kadar öne geçmiş olsa da son dakikalar yediği golle sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla ligde kalma hayalleri Bugsaş maçına ertelendi. Artık geri dönüşü olmayan, hataların telafisi olmayacak sürece geldik. Her ne olursa olsun şehrin takıma olan inancı tam. Ankara’ya gitmeden gazetemize konuşan Kırklarelispor Başkanı Volkan Can şu sözleri kaydetti; “Çok güzel zamanlarımız, birlikte güldüğümüz keza birlikte üzüldüğümüz 2. ligi bu kadar kolay bırakamayız. Sonuç olarak Kırklarelispor büyük ve prestijli bir kulüp. Büyük başarılarının neticesinde uzun yıllar mücadele ettiği 2. ligde de önemli başarılara imza attı. Çok önemli kulüplerle mücadele ettik. Sonuç olarak bizim tek derdimiz vardı Şampiyon olmak ama bu sezon kötü gidişimiz ile şimdi hedefimiz ligde kalmak. Her takımın bir geçiş dönemi olabiliyor. Biz bu takımı evladımız gibi sevdik. Uykusuz nice gecelerimiz oldu. Bu süreçte bizi destekleyenlerde oldu keza taşlayanlarda. Ama bu bizim Kırklarelispor’umuza olan sevgimizi asla eksiltmedi.
İnansınlar ki bu takımın bu zorlu süreci geçmesi için herkes çoktan taşın altına eline koydu
Futbolun hatalar sonrası acıması yoktur. Evet, kabul ediyoruz birçok noktada hatamız oldu. Ama son zamanlarda bunları en güzel şekli ile yorumlayıp, güzel bir süreç yakaladık. Elbette elimize geçen birçok fırsat oldu. Fakat birçoğundan elimiz boş döndük. Sonuç olarak bakacak olursak, inancımız ve taraftarımızın desteği ile yeniden ayağa kalktık ve şuan en son noktaya ulaştık. Ben şunu belirtmeliyim ki “bu takım düştü, evlada Kırklarelispor, 3. lige hoş geldin” gibi ithaflara hiçbir zaman kulak vermedim. Çünkü biz Kırklarelispor olarak henüz bu iş bitti dememiştik. Allah razı olsun taraftarımız bu süreçte bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Son maçlarda hem deplasman olsun hem de iç saha maçları olsun tribünlerimiz her zaman inanılmaz dolu idi. Elbette böyle atmosferleri görünce üzerimizde ne kadar büyük bir ağır yükün olduğunun farkındayız. İnansınlar ki bu takımın bu zorlu süreci geçmesi için herkes çoktan taşın altına eline koydu. Şuan için aklımız da sadece tek bir düşünce var. Oda bu önümüzde ki maçtan puan almak. Bunun başka yolu yok ikinci ihtimale hiçbir zaman yer vermedik. Buraya yüzümüzde tebessüm ve galibiyet şarkıları ile döneceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, Allah izni ile sahada sezonun en önemli maçında kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz” dedi...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol