Başkan Belgin İba Uzunköprü'ye Bağlı Köyleri Ziyaret Ediyor

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ziyaret programına ilçemize bağlı köyleri de dahil etti. İlk olarak ilçemizin sınır köylerinden Eskiköy’ü ziyaret eden İba’ya Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin ile birlikte İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut’un yanı sıra ilçe yöneticileri ve diğer partililer de eşlik etti. Ziyaret ettiği köylerde ilgi ile karşılanan İba, köylü vatandaşların ve muhtarların işaret ettiği problemler ile alakalı olarak gerekli adımların atılacağı sözünü verdi. İlk etapta ilçemize bağlı yedi köyü ziyaret eden İba’nın ziyaretlerine gelecek hafta kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi. 

Edirne’yi karış karış gezeceğini daha önceden bildiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba köy ziyaretlerine ilçemiz Uzunköprü’den başladı. İlçemizdeki köy gezilerine Eskiköy’den ‘Bismillah’ diyen İba, ilk etapta Eskiköy, Kiremitçisalih, Çalıköy, Gemiciköy, Karayayla, Çiftlikköy ve Kurduköy’de vatandaşlar ile bir araya geldi. Gittiği her köyde köye has sorunları not alan İba, problemlere yönelik gerekli adımların atılacağı sözünü verdi.
MERA ISLAHI, TARLA VE KÖY YOLLARI, İÇME SUYU VE TOPLULAŞTIRMA İLE İLGİLİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Program kapsamında gezdiği köyler ile ilgili olarak sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan İba şunları kaydetti, “#Uzunköprü‘de ilk durağımız #Eskiköy oldu.
Muhtarımız Okan Paçor ile Eskiköy’de toplulaştırma sonrası yolların tamamlanması konusunu ve köy sakinlerimizin taleplerini tek tek görüştük. Köyümüze 2 bin metre çeltik sulama kanalı yapımı tamamlandı. Hizmetlerimiz devam edecek inşallah. Kiremitçisalih Köyümüzde yol yama çalışması yapıldı. Tarla yolları çalışması yapıldı. Bugün muhtarımız Recep Tane ile görüştük; vatandaşlarımızı tek tek dinleyerek taleplerini ele aldık. Köyümüzün eski içme suyu sondajının elektrik hatlarını da yenileyeceğiz inşallah. Gemiciköy’de muhtarımız Cevdet Yavuz ile görüştük. Çalıköy ile Gemiciköy arasındaki yol yama çalışmalarına önümüzdeki hafta başlanacak. Bir de gönülden gönüle yapılan yollar var ki yerleri apayrı. Ali Amcamızın verdiği al bayrağımızın rengindeki güller, günümüzü aydınlattı. Çalıköy’de içme suyu sondaj çalışmalarını takip ettik. Muhtarımız İrfan Yiğit’le görüştük ve köyümüzün temiz içme suyuna kavuşması için gereken adımları attık. Hemşehrilerimizin çeşmelerinden tertemiz, berrak su akana kadar sürecin bizzat takipçisi olacağım. Çiftlikköy’de muhtarımız İsmail Şencan’a ve hemşehrilerimize söz verdik: Ergene Nehri üzerine yapılacak olan Çiftlikköy- Salarlı arasındaki yolun yapımı için Karayolları ilgili bölge müdürlüğümüz ile görüşeceğiz. Gönülden gönüle köprüler, köyden köye yollar kuralım. Karayayla Köyümüzde yol yama çalışması tamamlandı, önümüzdeki günlerde arazi tarla yolları bakım çalışması yapılacak. Muhtarımız Nevzat Öztürk’le görüştük. Köyümüzün bakkaliyesini işleten Samiye Hanım’la da keyifli bir sohbetimiz oldu. Tekrar görüşeceğiz inşallah”.
KURDUKÖY’DE BAŞKAN İBA’YA DAVULLU KARŞLILAMA
Ziyaret ettiği köyler arasında Kurduköy’e ayrı bir parantez açan Belgin İba, burada davulla karşılandı. Kurduköy mera ıslahı ile ilgili probleminin çözüleceğini ifade eden İba, “Tüm köylerimizdeki gibi Kurduköy’de de neşeyle karşılandık. Davullu karşılama ayrıca sürpriz oldu. Köyümüzde tarla yollarının düzeltme çalışması tamamlandı. Muhtarımız Sacit Yılmaz’la istişare ettik; mera temizliği yapılması için gerekli adımı attık” dedi. İba’nın önümüzdeki hafta ilçemize bağlı köylere ziyaretlerinin devam edeceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Karanlık tohumlarını ekecekleri yerleri dolaşırlar negatif enerji ile önce bir sularlar sonra oralar için iş işten geçmiş olur kale içten yıkılır virane olur...