Başkan Becan’a İttifak Ortaklarından ŞOK!

Salı günü gerçekleştirilen Uzunköprü Belediye Meclisi dikkat çeken ayrıntılarla tamamlandı. Meclisin en önemli gündem maddesi olan Belediye Başkanı Özlem Becan’a 9 Milyon 500 Bin Liralık kredi kullanma yetkisi verilmesi AK Partili Meclis Üyelerinin yanı sıra CHP’nin ittifak ortağı İYİ Partili üyeler tarafından da kabul görmedi. Uzun zamandır ilk kez CHP ve İttifak ortağı İYİ Parti arasında keskin bir ayrışma yaşanırken, İlgili gündem maddesi CHP’li üyelerin oyları ile kabul edildi. Başkan Becan akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile ittifak ortaklarına sitem dolu sözler sarf etti. İYİ Parti cephesinden Başkan Becan’a cevap gecikmezken şimdi herkes ayrışmanın neden yaşandığını merak etmeye başladı. 

Uzunköprü Belediye Meclisinde görülmeye alışkın olmadığımız bir tablo yaşandı. Belediye Başkanı Özlem Becan’ın 9 Milyon 500 Bin Liralık kredi kullanma yetkisi talebine ittifak ortakları olan İYİ Partili Meclis üyeleri ve AK Partili üyeler RET oyu verdi. Gündem maddesi CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edilirken Başkan Becan’ın İYİ Partililerin tavrı karşısında şaşkınlığını gizleyemediği görüldü.

BECAN, “UZUNKÖPRÜLÜ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ, O ÇOCUKLARIN AİLELERİNİ
HİÇ Mİ DÜŞÜNMEZ?”

Başkan Becan kredi kullanma yetkisine İYİ Partili ve AK Partili meclis üyelerinin ret oyu vermeleri ile ilgili olarak şunları kaydetti, “Değerli Uzunköprülüler, Bugün gerçekleştirdiğimiz Belediye Meclis Toplantımızda söz verdiğimiz yatırımlar arasında olan Engelsiz Yaşam Evi ve şu anda ilki doluluk oranına çoktan ulaşmış hatta aşmış Belediye Kreşimizin iki katı öğrenci kapasiteli olacak ve 120 yavrumuza eğitim vermeyi planladığımız ikinci Belediye Kreşimizin bir kısmının yapım maliyetleri için talep ettiğimiz ana para ve faiz toplamı 9.500.000-TL tutarını aşmayacak olan kredi kullanma yetkisi talep ettiğimiz (Dikkat ederseniz yetki diyorum. Bu ekonomik koşullarda kredi kullanıp kullanamayacağımız henüz belli değil.) gündem maddesine AKP'li ve ittifak ortağımız İYİ partili Belediye Meclis üyeleri RET OYU vermiştir. Siyaset bir kenara nasıl bir insan, engelli çocukların bakımını ve eğitimini üstlenecek bir yerin ilave olarak 36-60 ay arası 120 çocuğun eğitim göreceği bir kreşin belki de yapım maliyetinin yarısını zor karşılayacak bir finansmana neden RET OYU verir? Uzunköprülü çocukların eğitimini o çocukların ailelerini hiç mi düşünmez? Bunu siz Uzunköprülülerin vicdanına bırakıyorum. Gerçi AKP'li Meclis üyeleri daha önce de Şehirler Arası Otobüs Terminalimizi Atatürk Mahalle'mize yapma istediğimizi talep ettiğimiz mecliste de RET OYU vermişlerdi ama dün açılışta en az benim kadar gururluydular. Tüm bu engellemelere rağmen bugün belediye meclisinde bulunan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyelerimizin oylarıyla yatırım kredisi kullanma yetkisini almış bulunuyorum. Ve bugün AKP’li ve ittifak ortağımız İYİ Partili meclis üyelerime mecliste de söylediğim gibi Engelsiz Yaşam Evimizin de ikinci Belediye Kreşimizin de açılışında hepsini görmeyi dört gözle bekliyorum. Unutmayalım ki, Halka rağmen siyaset olmaz ki Uzunköprü halkı size o koltuklarda oturma yetkisini iş üretelim, hizmet üretelim diye verdi”.

İYİ PARTİ CEPHESİNDEN AÇIKLAMA,
“BU İFADELER DAHA ÖNCEKİ ÖZVERİLİ KATKILARIMIZI YOK SAYMAKTIR”

Başkan Becan’ın konu ile ilgili olarak sitem dolu açıklamasına İYİ Parti cephesinden de açıklama geldi. İYİ Parti grubu adına açıklamalarda bulunan Meclis Üyesi Hakan Doğan Başkan Becan’a cevaben, “Meseleleri her medeni insan gibi karşılıklı konuşarak neticelendirmeyi Sosyal medya üzerinden göndermelerle yapmaya tercih ederim ama hem kamuoyunun bi açıklama beklentisi hem de ilk taşı atan biz olmadığımız sebebiyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Dün yapılan Belediye Meclis toplantısında Başkanlık makamının 9,5 milyon tutarında ipotek veya teminat karşılığı kredi kullanmak için tarafına yetki verilmesi ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında gurubumuzun ret oyu kullanmasını yapılacak yatırımları ve devam eden projeleri engellemek istediği gibi sunmak veya bu yönde algı oluşturulmaya çalışılmak İYİ PARTİ Belediye Meclis gurubumuzun daha önceki özverili katkılarını yok saymaktır. Kendilerinden pek görmediğimiz "Millet İttifakı" hassasiyetine zeval verdiğimiz, daha da ileri giderek CHP Meclis üyelerine güvenebileceğini ama bize güvenmemesi gerektiğini anladığı gibi talihsiz cümleler kurularak bir vefasızlık örneği sergilemiştir. Kaldı ki bizden daha fazla güvenildiği söylenen CHP gurubundan 3 kişi böyle hassas dengelerin oluştuğu Meclis toplantısına katılmayarak bu güveni boşa çıkarmamışlardır herhalde. Elbette her gurubun olduğu gibi İYİ PARTİ gurubunun da kendi hür iradesiyle değerlendirdiği ve buna göre bir tutum ve davranışları olacaktır” açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ ÜÇ MECLİS ÜYESİ TOPLANTIYA
BİLEREK Mİ KATILMADI?

İYİ Partili Hakan Doğan’ın açıklamasında dikkat çeken bir ifade yer alıyor. Açılamasında “Kaldı ki bizden daha fazla güvenildiği söylenen CHP gurubundan 3 kişi böyle hassas dengelerin oluştuğu Meclis toplantısına katılmayarak bu güveni boşa çıkarmamışlardır herhalde” şeklindeki imalı sözleri başka bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kamuoyunda konuşulan bir iddiaya göre CHP’li meclis üyeleri Edip Can Yayalar, Birsen Çotra ve Ogan Ersoy’un Başkan Becan’a verilecek kredi kullanma yetkisine soğuk baktığı ve bu yetkilendirmeye ortak olmamak adına toplantıya katılmama kararı aldıkları konuşuluyordu. İYİ Partili Hakan Doğan’ın da bu iddialara gönderme yaptığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. meyveli ağaç taşlanır 13 Mayıs 2022 Cuma 06:48:20

    Halkın leyhine iş yapanlar halkın aleyhine olanlar tarafından daima düşman gözüyle görülür de o üç cehapeliye de ne oluyor haset mi ediyorlar?