Başkan Becan AK Partili ve İYİ Partili Meclis Üyelerine Verdi Veriştirdi

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, son belediye meclisinden bu yana yaşananlar ilgili olarak CHP ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi. AK Parti grubunun temsil ağırlama giderleri ile ilgili yaptığı açıklamayı ve İYİ Partili meclis üyelerinin borçlanma yetkisine karşın verdiği RET oyunu değerlendiren Becan dikkat çeken ifadeler kullandı. Kendi partisinden üç meclis üyesinin toplantıya katılmamasının ise ‘tesadüf’ olarak değerlendiren Becan, kriz iddialarını reddetti. 

CHP ilçe başkanlığındaki toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Muammer Çetiner yaptı. Katılımcılara toplantının amacı ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Çetiner’in ardından sözü Belediye Başkanı Özlem Becan aldı. Becan son belediye meclisinde kıl payı aldığı borçlanma yetkisi ve akabinde yaşananlar ile alakalı açıklamalarda bulundu.

“BANA BU AÇIKLAMALARI YAPTIRDIKLARI İÇİN AK PARTİ GRUBUNU KINIYORUM”

AK Parti grubunun geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamaların tamamen temelsiz iddialar olduğunu ifade ederek söz başlayan Başkan Becan, “AK Parti grubunun belediyenin temsil ikram ve ağırlama harcamaları üzerinden yürüttüğü suni gündem ile alakalı açıklama yapmayı aslında kendime zul sayıyorum. Ama meydanında boş bırakacak değiliz. Öncelikle belediyenin harcamalarını denetleyen denetim komisyonunda bir AK Partili olan sayın İsmail Ateş’in de yer aldığını hatırlatmak isterim. İsmail Ateş’in komisyon raporlarında imzası yer alıyor. Tüm harcamalar denetime açık bir şekilde gerçekleşiyor ve bunun altında AK Partili bir üyenin de imzası var” dedi.

“BELEDİYE GELİRLERİNE DAHİ
RET OYU VEREN BİR GÜRUH İLE
KARŞI KARŞIYAYIZ”

AK Partili üyelerin çamur at izi kalsın şeklindeki siyasetine meydan bırakmayacaklarını ifade eden Becan, “Uzlaşmaz tavırları ile zabıta ve itfaiye gibi birimlerin gelirlerine dahi ret oyu veriyorlar. Terminal meselesinde de ret oyu vermişlerdi ama geçen günkü açılışta en az bizim kadar gururluydular. Biliyorum ki açtığımız Engelsiz yaşam evi açılışında da yine aynı gururu yaşayacaklar” dedi.

“İYİ PARTİ BİZE İLK MECLİSTE
ŞOK YAŞATMIŞTI”

İYİ Partili üyelerin borçlanma yetkisine karşın tavrına da değinen Becan, “Birçok ittifak belediyesinde ayrışmalar çok erken oldu. Bizim listelerimizde olmalarına rağmen ilk mecliste AK Parti ile hareket etmeleri bana şok yaşattı. Herkes özgürce düşüncesini siyasi tavrını koyabilir ama siz engelsiz yaşam evi için kullanılacak krediye ret oyu verirseniz ben bunun karşısında dururum. Ben birçok defa ortak grup toplantısı yapma teklifimi ilettim. AK Parti’ye de giderim. Yeterki hizmette birlik olalım. Ama ittifak ortağımız olarak yatırım amaçlı kredi kullanma yetkisine ret verirseniz bunu vatandaşa nasıl izah edeceksiniz?” dedi.

TARTIŞMA KONUSU OLAN
HARCAMALARI AÇIKLADI

Tartışmaya konu olan 2 milyon 500 bin liralık harcamaları da kabataslak bir hesapla paylaşan Becan, geçtiğimiz Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine günlük çıkarılan sıcak yemek, pandemi yardımları, maske dağıtımı, konserler ve diğer etkinliklerin de içinde bulunduğu organizasyonları sıralayarak genel bir harcama tablosu çizdi. Orman Çalıştayı için ilçemize gelen belediye başkanlarının ağırlama giderlerine de değinen Becan, “Bülbül Ormanını peşkeş çekenler değil, bu talanın karşısında durmak için çalıştay düzenlediğimizden ötürü biz mi suçluyuz” dedi.

KASABAMIZIN BELEDİYE BAŞKANI BECAN, İDDİALARA ‘KASABA SİYASETİ’ DEDİ

İYİ Partili ve AK Partili meclis üyelerinin borçlanma yetkisine karşın tavırlarını eleştiren Becan, gazetemizin sorusu üzerine aynı toplantıya katılmayan partili üç meclis üyesi için ise tesadüf değerlendirmesinde bulundu. Kamuoyunda üç ismin kredi yetkisine soğuk baktıkları ve bu kararın bir paydaşı olmamak için toplantıya bilerek katılmadıkları konuşuluyordu. O isimlerden Ogan Ersoy da Becan’ın düzenlediği toplantıda yerini aldı. Sorumuz üzerine Ersoy, mecliste bulunsaydı Başkan Becan’a borçlanma yetkisi verilmesine kabul oyu kullanacağını ifade etti. Diğer iki isim ise Başkan Becan’ın toplantısına katılmadı. Becan bu tartışmaları ‘kasaba siyaseti’ şeklinde yorumladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol