Başkan Balyemez CHP Üst Kurul Üyeliğine seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Genel Merkezi'nde toplanan ve 1. Olağan Kurultayını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu'nun başkan ve asil yönetim kurulu üye seçimleri yapıldı.

Divan Başkanlığı’nı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbaya'ın yaptığı kurultayda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kongreye katılan delegelerin tamamının oyuyla Spor Kurulu’nun Onursal Başkanı seçildi. Kurultayın tek başkan adayı CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, katılım sağlayan tüm delegelerin oyuyla tekrardan CHP Spor Kurulu’nun Başkanı seçildi. Başkanlık seçiminden sonra Spor Üst Kurulunun genel merkez bünyesinde oluşturulan üst kurul asil ve yedek üye seçimi yapıldı.
Listede spor ve siyasetin
tanınmış isimlerinin
yer aldığı görüldü
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, PM Üyesi Tuba Ütebay, eski milli futbolcu Lemi Çelik, eski milli atlet Mehmet Yurdadön, eski FIFA Hakemi Selçuk Dereli, Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü ve TSYD İstanbul Şube Başkanı Arif Kızılyalın, Spor Kurulu’nun Genel Sekreteri Cemal Kaman gibi isimlerin yer aldığı üst kurul üyeleri arasında Trakya'yı temsil eden tek kişi Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez oldu.
Ayrıca listedeki tek belediye başkanı olan Balyemez, spor kurultayı ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;
“Cumhuriyet Halk Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yasemin Öney Cankurtaran öncülüğünde önce Türkiye'nin her bölgesinde bölge toplantıları yapıldı. Ardından delegeler oluşturuldu ve Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk defa "Spor Kurultay" gerçekleşti.
Spor, toplumları birleştiren yegane bir güçtür. Sporun dili evrenseldir. Sporda dil, din, ırk ayrımı yapılmaz. Hem bireysel hem de takım sporlarında bir bütünlük vardır bu bütünlük aynı düşüncede buluşma bütünlüğüdür yani centilmenliktir. Siyaset yapanların topluma ulaşabileceği yegane unsur spordur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sporu elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği ölçüde spor camiasına ulaşıp buradaki temel sorunları bulup bu sorunları çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz.
Anakara'da sağlamış olduğumuz oluşumda da delegelerimizin teveccühü ile spor üst kurulunda görevlendirildim. Bugüne kadar partimin her vermiş olduğu görevi en iyi şekilde icra etmeye çalıştım. Bundan sonra da spor kurulumuz için bölgemizde ve ülkemizin her noktasında spor kurulumuza en iyi şekilde katkı sağlamaya çalışacağım" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol