"Başkan Albayrak’ın ekibinin ön görememesini aklım almıyor"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardıdan depremzedelere yönelik verdiği karar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından otellerde misafir ettiği depremzedelere sunduğu konukama hizmetini 21 Mayıs itibariyle sonlandıcağını ilan etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından kararın hata olduğunu duyurarak geri çekildiğini ifade etti. Ancak yaşananlar, deprem konusunun siyasi malzeme yapılması şeklinde yorumlanarak, depremzedeleri olduğu kadar tüm insanları öfkelendirdi.
Yerel basın da sessiz kalmadı
Yaşanan haksızlığa sessiz kalmayan Güven Tekirdağ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özlem Gürakar, köşesine taşıdğı konuyu "Kadir Albayrak Ve 'Değerli' Ekibi Chp’nin Kaybetmesi İçin Daha Ne Yapacaksınız?"  başlığı ile okuyucularına duyurdu.
"Gerçekten anlamakta zorluk çektiğim konular var.
Nasıl bu kadar düşüncesiz olunabilir dediğim, küçük bir çocuğun bile kendi çevresine zarar verebileceğini ön görebileceği şeyleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ekibinin ön görememesini aklım almıyor.
Kasıtlı yapıldığı ihtimalini düşünmek bile istemiyorum!
Bilmeyenler için depremzede vatandaşların yerleştirildikleri yerlerden çıkarılması konusundan bahsediyorum.
Bu şekilde yazmak bile şok etkisi yaratmıştır eminim!
Türkiye gündeminde Twitter da TT olan bu durum ‘Seçime kadar mıydı bizimle işiniz?’ Başlığıyla yarın ana haberlere de konu olacaktır…
Evet Kadir Albayrak koyu bir CHP’li. Çok uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ örgütünün içinde olan biri. Sevilen, sayılan biri.
Bir gazeteci olarak kendisine benim de saygım sınırsız.
Fakat artık bazı şeylere dur demesi gerekiyor.
Hatta o zaman geldi de geçiyor!
Yahu görmüyor musunuz partinizin genel başkanı belki de hayatının son liderlik mücadelesini veriyor.
Sizler kameraların önüne geçip sözde destek oluyorsunuz. Mitinglerde, parti merkezlerinde koşturuyorsunuz. Vatandaşlarla buluşuyor, siyasi görüşünüz doğrultusunda gerçekleri anlatmaya çalışıyorsunuz.
İyi, güzel, hoş…
Sonra bugünkü gibi bir skandal ve her şey yerle bir oluyor. Sıktığınız binlerce el, acabaları olan insanların size yaklaşması ve çok daha fazlası, her şey yerle bir…
Bir futbol maçı olarak yorumlamak gerekirse, topu kendi kalenizin önüne koyuyor ve kenara geçiyorsunuz. Kalenize gelen golleri izliyorsunuz ve sonra diyorsunuz ama ben kalede değildim!
Böylesi kritik günlerde sebep ne olursa olsun depremzedelerin kapı önüne konması!
Evet biliyorum olay öyle değil, ben gerçeği biliyorum. Sizin asla böyle bir şey yapmayacağınızı da biliyorum.
Ancak iş bilmez yöneticilerinizin yaptığı hatayı Ülkü Ocakları Başkanı da AK Partili Süleymanpaşa Belediye Başkanı da boş kaleye golü atarak değerlendiriyor. Şovlarla, süslü açıklamalar ardı ardına yapılıyor.
Siz sonrasında istediğiniz açıklamayı yapın yok o öyle değil böyle deyin. Sonuç değişmiyor.
Boş bıraktığınız kale sizi de geçtim partinizi daha da geriye düşürüyor.
Bunları göremiyor musunuz Sayın Kadir Albayrak?
Yapılan bu hatanın sosyal medya ile, kahve sohbetleri ile, siyasi propagandalar ile, ücreti ödenerek servis edilmesi istenen gazeteciler ile on binlerce kişiye ulaşacak olmasını ve nasıl insanların fikrinin değişeceğinin farkına varamıyor musunuz?
Belki siz bunu düşünecek zamanı bulamıyorsunuz, anlayabiliyorum ancak bünyenizdeki onlarca “Çok iyi üst düzey bürokrat” da görmüyor mu?
Aklıma tek bir şey geliyor. Belki dile getirmem doğru değil ama söylemeden geçemeyeceğim. Kalenizde goller görmenize sebep olanlar gerçekte sizden farklı siyasi görüşe sahip olup bu görüşleri ile hareket eden bürokratlarınız olabilir mi? Lütfen bir düşünün.
Hatta bir daha düşünün. Kendinize verdiğiniz zarara artık bir şey demiyorum. En azından partinize daha fazla zarar vermemeniz için artık bazı şeyleri görün.
Biz üstümüze düşeni yani dış göz ile yaşananları sizlere göstermeye çalıştığımız için yine suçlu, yine öteki olmaya hazırız. Siz yine 3-5 gazeteci ile anlaşıp yolunuza devam edin. Onlar tarafından pohpohlanmak güzel olsa gerek. Ona da bir şey demiyoruz. Herkes ekmeğinin peşinde!
Ama artık gözünüzü açın!
Her şey için çok geç olmadan…
Saygılarımla…
Özlem Gürakar
Güven Tekirdağ Gazetesi – Tekirdağ Canli Haber." (A.Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol