Başkan Adayı Tuna Soykan; “Millet İttifakı çatısı altında durmak bizim Atatürk’e karşı sorumluluğumuzdur”

Cumhuriyet Halk Partisi, haftalık olağan toplantısını dün yeni seçim bürosunda gerçekleştirdi. Yoğun katılımla düzenlenen toplantıda 19 Şubat’ta Yüksek Seçim Kurulu’na verilerek kesinleşen belediye meclisi aday listesi de partililer ile paylaşıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi, haftalık olağan toplantısını dün yeni seçim bürosunda gerçekleştirdi. Toplantıya Millet İttifakı’nın bir diğer üyesi İyi Partililer de katılım gösterdi. Yoğun katılımla düzenlenen toplantıda 19 Şubat’ta Yüksek Seçim Kurulu’na verilerek kesinleşen belediye meclisi aday listesi de partililer ile paylaşıldı.
Toplantının açılışını Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı yaptı. Seçim süreci için bir seçim komitesi oluşturulacağını belirten Saatçı, “19 Şubat tarihinde Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na verilmiştir. Millet İttifakı çerçevesinde İYİ Partili isimlerde listede yer alıyor.” dedi.
“Niyetimiz iktidara sarı kart göstermek”
Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı’nin ardından Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Tuna Soykan söz aldı. Yerel seçimlerde iktidara sarı kart gösterme niyetinde olduklarını belirten Tuna Soykan, “Genel de olduğu gibi Kırklareli’nde de konuşlanmış bir ittifak var. Biz köy yangınını söndürmeye uğraşıyoruz. Yangın varken başka şeylerle uğraşmak olmaz. CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı çatısı altında toplanması gerekiyor. Bu çatı altında durmak bizim Atatürk’e karşı sorumluluğumuzdur. 16 yıldır aşınan Cumhuriyet yönetimini tekrar restore etmek zorundayız. Her birimize en az bizim yaşadığımız kadar özgür, çağdaş ve bilimden yana olan Türkiye’yi bırakmak zorundayız. Bu bayrağı indirip başka yere teslim edersek bütün Türkiye’deki çağdaş insanlar üzülür. Birinci görevimiz ülkemizi korumak, Atatürk Türkiye’sine sahip çıkmak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedefine ulaştırmaktır. Yıllardır birkaç küçük kesinti haricinde CHP yönetiminde olan Kırklareli bütün Türkiye’nin gözü önündedir. Kırklareli’nde CHP bayrağı dalgalanıyorsa bütün cumhuriyetçiler mutludur. Bu durumda bu bayrağı indirip başka yere teslim edersek, ya da bu doğrultuda çalışanların değirmenine su taşırsak bütün Türkiye’deki çağdaş insanlar üzülür” ifadelerini kullandı. Ardından söz alan CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, sokak sokak, ev ev, esnaf esnaf gezerek CHP bayrağının her yerde dalgalanması için mücadele vereceklerini belirtti. Çobancık ayrıca ertelenen aday tanıtım toplantısının da önümüzdeki hafta içi ya da hafta sonunda büyük ihtimalle yapılacağını söyledi.
“Millet İttifakı bizleri tekrar belediye
başkanlığına taşıyacak”
Kırklareli halkının her zaman sağduyulu davrandığını ve 31 Mart’ta da aynı şekilde davranacağını vurgulayan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise “Listeler açıklandıktan sonra yer bulamayan arkadaşlarımın yerine kendimi koyduğumda hakikaten ben de üzülüyorum. 25 kişilik listeye 60’dan fazla başvuru gelince bazı arkadaşlar liste dışı kaldı. Biz önümüze bakacağız. Çünkü almamız gereken bir seçim var. Baktığımızda önümüzdeki seçim ya aydınlık olacak ya da karanlık olacak. Ya müteahhitlere Kırklareli’yi teslim edeceksiniz ya da sosyal demokrasiye inanan, çağdaş, modern, Atatürk ilke ve devrimlerini takip edenlerle devam edeceksiniz. Bugün kırılmanın, üzülmenin, ah çıkarmanın zamanı değil. Önümüzdeki süreç hakikaten zor bir süreç. Kırklareli halkı her zaman sağduyulu davranmıştır ve 31 Mart’ta yine sağduyulu davranacaktır. İYİ Parti ile yaptığımız ittifak bizi 31 Mart’ta tekrar belediye başkanlığına taşıyacak. 16 yıldır ülkeyi yöneten iktidar ciddi anlamda Türkiye’ye zarar vermiştir. İktidar başta ekonomi olmak üzere Türkiye’de düzeltilmesi gereken birçok şeyi yerine getirmedi. Milletin 31 Mart’ta göstereceği sarı kart iktidarın en azından ayılmasını sağlayacak. Zira iktidara hala devam derseniz yine aynı işlerle karşı karşıya kalırsınız. Aynı sorunlar artarak devam eder, bu sorunları tartışır dururuz. 31 Mart belki de halkın kurtulması için önümüze koyulan yegane fırsattır. “ şeklinde konuştu.
CHP meclis adayları
Gürkan Oras, Hasan Baykal, Savaş Çekinmez, Elmas Büyükdere, Can Yazıcı, Mahmut Bozan, Esra Cansu Boyraz, Samet Babacık, Yücel Olucay, Ali Gökçen, Sualp Alduz, Ayşe Durmaz, Yılmaz Sonçağ, Ayfer Tomruk, Demet Dalca, Ergin Soykan, Furkan Bektaş, Esat Genç, Didem Küme, Emre Peközer, Ercan Gönen, Cumhur Güven’den oluşan aday listesinin yanı sıra Arda Kolcular, Burcu Özel ve Selda Bilgin kontenjan adayları oldu. İl Genel Meclisi Aday Listesi ise Ufuk İn, Aydın Karakoç, Bayram Sezer, Recep Zengin ve Koray İnhanlı isimlerinden oluştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çatıda kimler var ? 23 Şubat 2019 Cumartesi 13:16:20

    Chp.nin bu meşhur çatı buluşmaları altında hangi partiler var bakmak lazım. Sadece iyi parti mi ? Öyleyse amenna...Ama diğer illerdeki gibi hoşumuza gitmeyecek partiler de varsa çatı altında...Orada dur ! Kırklareliliye ters.