Basın mensupları atış poligonunda mini turnuvaya katıldı

Kırklareli’de atıcılık denilince akla gelen ilk isim Özgür Lüleciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençleri spora yönlendirme atılımlarıyla birlikte başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler ile başarının sırrına ve çalışmaya dair yaptığımız söyleşi de atıcılığı da deneyerek atış poligonundaki yerimizi aldık. Basın mensuplarıyla birlikte mini turnuva düzenleyen Lüleciler bir yandan da başarının sırrını dair önemli ip uçları verdi. Atıcılığın Kırklareli’de zirveye tırmanışını da vurgulayan Atıcılık Antrenörü Lüleciler, “Yakın zamanda elektronik poligona geçtik. Bakanlığımız gençlerimiz için çok büyük bir yatırım gerçekleştirdi. Öncelikle atıcılık için tesisin olması gerekli” dedi.

Poligonda öğrencileri ile birlikte yakından ilgilenen Lüleciler, “Onların burada yaptığı çalışmalar sadece madalya değil, kendilerinin yarınları için de önemli kazanımlar elde etmelerine yardımcı oluyor. Gençlerin spor ile uğraşması kadar güzel bir şey yok. Atıcılık Kırklareli’nin adını kazandığı Türkiye dereceleri ile duyurmaya devam ediyor.” Sözlerini dile getirdi.
En başarılı branş
Kırklareli'de gerçekleştirilen spor branşları arasında en büyük başarıların yakalandığı spor dalı olan atıcılıkta, 2017 yılı içerisinde ferdi 1.'lik, takım olarak Türkiye 1.'liği gibi bir çok kupa ve madalya yer alıyor. Ferdi Türkiye 2.'si olan Doğukan Oduncu, yakaladığı başlarıyla birlikte Milli Takım'a da puan olarak oldukça yaklaştı.
En kalabalık kafile Kırklareli’de
Mini turnuvada havalı tüfekler ile elektronik poligondan atış yapan basın mensuplarıyla söyleşiye devam ederken küçük tüyolarla basın mensuplarına da yardım eden Lüleciler, “Kırklareli'de gerçekleştirilen spor branşları arasında en büyük başarıların yakalandığı spor dalı olan atıcılıkta, 2017 yılı içerisinde ferdi 1.'lik, takım olarak Türkiye 1.'liği gibi bir çok kupa ve madalya yer alıyor. Ferdi Türkiye 2.'si olan Doğukan Oduncu, yakaladığı başlarıyla birlikte Milli Takım'a da puan olarak oldukça yaklaştı.” İfadelerini dile getirdi.
3 yüz bin TL’li yatırım
Tesisleşmeye yapılan yatırımların önemine değinen Lüleciler, “Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nda yer alan poligonun tarihi olarak da büyük değeri var. Türkiye'deki en eski poligonlardan birisi olan poligon başarılı sporcuları yetiştirmeye devam ediyor. Son dönemde yapılan yatırımlar ile 3 yüz bin TL'lik yatırım ile elektronik poligonlar sporcuların kullanımına sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu büyük atılım ile birlikte Kırklareli'de de Atıcılık Takım, başarı çıtasın yükselti.” İfadelerini kullandı.
“Atıcılığı daha çok sevdirmeyi hedefliyorum”
Basına atıcılık tüyoları veren Lüleciler, çalışma ekipmanlarının da önemli olduğunu ifade ederek, çalışmalar esnasında öğrencilerin güvenliğini sağlamanın ön planda olduğunu vurgulayarak “Sizlerle mini bir turnuva yaparak, sizleri de atıcılık sporuna karşı sempati duyanların arasına katmayı hedefliyorum. Elbette ilerleyen günlerde sizler de kendiniz spor yapmak ve farklı spor dallarıyla ilgilenmek istediğinizde atıcılığı tercih edebilirsiniz.” Sözlerini dile getirdi.
“Madalyalar geldi”
Atışların sonrasında dereceler elektronik poligonda kendiliğinde hesaplanarak sunuldu. Her atışın nasıl olduğunu incelemenin kolay olduğu poligonda madalya töreni de mini oldu. Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler, Alternatif Gazetesi stajyer Muhabiri Aysun Doğu, Önadım Medya Grubu Muhabiri Hüseyin Çamlı ve Şefik Kenar’a madalyalarını takdim etti. Rekabetin ve eğlencenin bir arada yaşandığı mini turnuvada 1. Aysun Doğu, 2. Hüseyin Çamlı ve 3. Şefik Kenar oldu.
Hatıra fotoğrafı ile son buldu
Kapalı Spor Salonu’nda bulunan Atıcılık Poligonu’nda gerçekleştirilen mini turnuvanın ardından mini bir ödül töreni ile madalyaları takdim eden Lüleciler, “Güzel bir turnuva gerçekleştirdik. Bugün basın mensuplarını poligondaki yerlerine alıp hedefin karşısına geçirdik. Güvenlik için oturarak gerçekleştirdiğimiz atışlarda madalyaları hak ettiniz. Umarım sizler için güzel bir hatıra olur.” Sözlerini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol